Luleå HF

115595 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2463822

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Men tror att det som spelar större roll är hur Luleå kan agera de avslutande tio matcherna
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det finns en del parametrar som samverkar här.
Och det som är av helt av Avgörande betydelse!, är spelarnas motivation.
Det potentiella scenario som jag ska redogöra för nedan, vill jag INTE se, för då kan det ta hus i hel'**te, och det är långt ifrån osannolikt.

Ponera att vi torskar mot HV under ordinarie tid och gapet ner till dem minskar till 7 p. Sen ett speluppehåll under en vecka.

Därefter har vi först och främst två SHL-matcher den 14:de och 16:de mot Timrå borta och £eksand hemma. Med förlust mot HV i ryggen, inbillar jag mig att dessa två matcher får en än mer osäker utgång än vad de även annars skulle ha haft. Dessa två matcher kan i värsta fall, mycket väl rendera i allt ifrån 2 ner till 0 poäng på kontot för Vårat gäng...

Sen har vi då CHL-finalen mot 'Tappar'a den 18:de. 'Tappar' vi den också, och går miste om CHL-titeln, oavsett på vilket sätt det nu än må gå till, så undrar jag verkligen med hur stor 'moivation' som vår spelartrupp 'tar sig an' de avslutande 8 seriematcherna?...
Spelarna är trots allt bara människor. Och får vi det scenariot inför de sista 8 matcherna, är risken uppenbar att det kan bli rejält tunnsåt på poängfronten fram t o m Seriens avslutning.

Hur har du för åsikter kring mina tankegångar här, Sven ?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Motivationen lär väl knappast ändras. De som tror att en spelare som tex Brännis tappar motivation för att han signat en annan klubb har nog aldrig spelat i en lagidrott själv. Motivationen att vinna har alla på den här nivån.
Sen lär det växa hjärnspöken om vi nu siar i en pessimistisk anda. Precis det som hände HV när de åkte ur. Eller som det verkar vara i ett omdöme jag läste om Västerås som underpresterat kopiöst i år där spelarna åker runt och tappar huvudet och anstränger sig till det yttersta. Men då bara en och en och inte som ett lag. Där tror jag den största eventuella faran ligger när den negativa spiralen är igång. Kaos i det kollektiva försvaret som vi sett i perioder av höstens/vinterns matcher då man faller ihop. Betonghänder vid avslut där viljan förlamar handlederna. Stirrig blick som leder till pucktittande i försvar. osv.
Börjar det gå åt helvete fortsätter det gärna. Skulle vi vinna ikväll och sen ta CHL, kan det gå åt andra hållet. I alla fall om vi får en strike igen. Självförtroendet är bräckligt och färskvara.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Håller nog med dig om det där. Kan bli tufft.
Kommentera