Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2475398

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Som det nu ser ut lutar det starkt mot att Luleå får fightas för att ta en av de lägre PlayIn-platserna. Skulle vi lyckas kan vi riskera möta ett tufft motstånd i åttondelens bäst av tre, och lyckas vi även där innebär det med stor sannolikhet att vi i kvartsfinal får möta Apan som går hur starkt som helst nu.

Apan i kvarten vore ju lite småkul ändå.

Apan har ju för vana att ”låtsas” att Luleå inte ”kvalificerar” sig som derbymotståndare eftersom de anser att BurkÖlen – som de inte mött i seriesammanhang på bortåt tjugo år – är den ”riktiga” derbymotståndaren. Det där är ju del av den tidigare sektmentaliteten och inget att ta på allvar.

Sanningen är att bara Röglet-Malmet är mer närliggande derbyn i SHL och naturligtvis är kampen i norr av största betydelse för Apan liksom för Luleå. Vi har ju mötts närmare hundra gånger sedan de tog sig upp och även om de sammantaget har ett rejält försprång i tagna poäng har det blivit mer jämnt på senare år och det handlar nästan alltid om jämna och ovissa matcher med två lag som ger allt och där avgörandet kommer genom bara ett enstaka mål.

I år – när Luleå haft en sämre säsong medan Apan går strålande – har vi mötts tre gånger och samtliga matcher har slutat oavgjort 2-2. Bonuspinnen har fått fördelas av straffläggning där Apan målat på sin första straff (Lill-CryBert x2, Hugg x1) varefter samtliga spelare i båda lagen missat sina straffar.

Nå, vi får se om vi överhuvudtaget går till åttondel och väl där om vi når kvartsfinal.

Apan är ju däremot klara och dessutom säkerligen vinnare av SHL i år. Och på Apkrafts forum diskuterar de redan vilka de kan få möta i kvartsfinal. Lite intressant att de så mycket diskuterar Luleå😊 Här nedan samtliga inlägg i nämnda tråd på Apkrafts Forum:

Serieseger/kvartsfinal motstånd

Som bekant har det ju florerat i media många gånger vikten/betydelsen av att vinna serien. Tror att vinstchanserna till guld ligger på 45% vid serieseger vilket är riktigt bra. Vi har 9 matcher kvar varav 5 av dessa är på hemmaplan. Segern mot vlh i torsdags var väldigt viktig. Vore ju kul om vi fick Luleå i kvarten

Vore faktiskt roligare om gronko inte tar sig till slutspel

Möta Lulä är ju det sämsta som kan hända,visst vi vinner nog men kommer kosta både skador och energi.Bara se hur det gick för 2 år sen.

Ja. Hoppas att vi slipper detta lag i slutspelet. Låt något annat sla slå ut dem innan vi behöver göra det.

Av de som kan bli aktuella i en kvartsfinal så har vi nog lättast för LHC.

Linköping vore klarrt bäst. Jag tror även att Timrå och Oskarshamn passar oss ganska bra. Vi vill undvika grisiga och defensivt starka lag. Mot Luleå har vi allt att förlora. Onödigt att behöva göra en mental urladdning redan i kvarten.

Kul med ett eventuellt derby i slutspel men det vore fan ännu roligare om dom hamnade i ingenmansland.Nästan så att man skulle kunna gå naken genom byn om det skulle bli så .

Håller med om att Luleås chans är att få oss i slutspelet då det alltid är tight och jämt oavsett tabellplacering. Det jag ser som positivt är att det iallafall blir fullt i arenan. Vi har så förtvivlat svårt att fylla hallen trots seriens i särklass roligaste spel att titta på. Men annars känns Timrå som en härlig motståndare. Där har vi ett psykologiskt övertag och jag tror många Timråiter tar sig till Ske kraft för att stötta sitt lag.

Ja det är tur att Luleå finns för annars kommer inte ointresserade Skelleftebor på hockey även om det så är slutspel och fanns inte Luleå skulle antalet inlägg i trådar som denna lätt gå ner 70-80%. Tragiskt.

Groko får helst missa att gå till slutspel men nog slår vi ut dom i en ev. kvart. Oskarshamn vill jag däremot absolut inte möta, obehagligt lag som slå ut vem som helst om dom får flytet

Fryser vi serien ikväll har vi Timrå i kvarten, Örebro i semi och Växjö i finalen. Svårt, men klart vinnbart. Växjö ställs mot Oskarshamn i kvarten: derby där allt kan hända (men Växjö vinner). Frölunda möter FBK: västsvenskt derby där allt kan hända (och där jag tror Färjestad har god skrällchans). Örebro tar sig an Leksand: slå en tärning.

Våra chanser att ta guld känns lite som att Skandiamannen ska ha skjutit Palme - vi är favoriter, men till mindre än 50-50…

Vi ska nog slå ut samtliga lag som vi kan få i kvarten, så ur det perspektivet spelar det mindre roll. Det som spelar roll är hur stor ansträngning/skaderisk vi behöver investera på att ta oss för i första hindret, och ur det perspektivet kommer Luleå att kosta oss mer än de flesta andra lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Oscar Engsund klar för Iko. Kontrakt över 6 år. Läst nyss på Aftonbladet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
På Apkraft diskuterar de också en appod där de diskuterar CHL.

Som alla vet är Apan motståndare till CHL. Det beslutade man redan när European Trophy erbjöd Apan att gå med genom att betala några miljoner liksom de drygt 20-talet övriga klubbarna i Europa. Snål-Apan vägrade. Sedan gick Luleå in, och då försökte kopiera-Apan hänga på, men då var det stängt. Och därefter har de snackat skit om European Trophy och senare CHL.

Lyssnat av podden som förstås ger en chans att skratta rejält. De anser att CHL är "plastiskt" och försöker likna NHL men gör det dåligt. Hmm, jag har för mig att NHL kör utan konkurrens i Nordamerika medan CHL är ett komplement till de nationella ligorna i Europa och dessutom bl a med syftet att motverka gangsteroligarkernas KHL-ambition att lura med sig flera topplag från övriga nationer. Där har vi resultatet för Jokerit som förskräcker: gick minus år efter år i KHL, har nu sin jättearena tom sedan något år, ägd av en gangsteroligark, och laget Jokerit saknar spelare och saknar hockey.

Men framför allt förklarar apsupportrarna att CHL är meningslöst med anledning av att de släppt in topplag från olika nationer som bara är meningslösa blåbärslag.

Ja, det får man ju köpa. Och naturligtvis har Apan dominerat som fan mot dessa blåbärslag. Här följer ett urval av Apans utklassningssiffror mot dessa blåbär:

2014 Helsingfors-Apan 5-3
2014 JYP-Apan 5-4
2015 Kosicke-Apan 4-3
2015 Davos-Apan 1-1
2015 Apan-Davos 1-4
2016 Wien-Apan 3-2
2016 Apan-Wien 2-5
2016 JYP-Apan 4-0
2018 Bolzano-Apan 4-3
2018 Apan-Helsingfors 3-4
2018 Storhamar-Apan 4-4
2018 Apan-Plzen 3-3
2018 Plzen-Apan 2-1
2019 Apan-Grenoble 1-2
2019 Kärpät-Apan 5-4
2021 Lugano-Apan 5-1
2021 Apan-Lugano 3-5
2021 Tappara-Apan 4-2
2021 Apan-Sparta 1-3
2022 Apan-Davos 2-3

Vill man ha fakta, lyssnar man på apor.

Inte.
Kommentera