Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2475468

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iko70:grattis! Tack för att vi fick ha honom i många år. En mycket skicklig spelare och en utomordentligt trevlig människa! Helt säker att när han kommer upp med er till Delfinen till hösten kommer han att få varma applåder.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så kan vi konstatera att det kan bli svårt för DamApan att ta sig till SDHL i år igen trots att de numera värvar friskt från olika länder fast de lovat att köra ett lag bara från obygden med vilket de menade flickor från Norrbotten och Västerbotten.

Apan tog ju över Bergsbyns damhockeylag och lovade dem guld och gröna skogar. Men några år senare, när Bergsbyns damhockeylag kvalificerade sig för dåvarande högsta damserien, riksserien, drog sig Apan ur för att slippa betala resorna.

Det blev ju mycket skämmigt för kommunen och de kommunalägda sponsorerna, som pressade Apan att ta in damer igen. Apan gick med på det, om kommunen byggde en ytterligare arena och skänkte den till Apan. Men då hotade sponsorerna med att dra tillbaka pengarna så Apan fick krypa till korset.

Nu går vi upp i SDHL, senast 2021, lovade ApPea. Vilket visades bli en så kallad apsanning (=lögn).

Men nu pågår kampen om SDHL-plats nästa säsong. DamGötaborg lade ju ned sin SDHL-hockey och Apan krävde att gratis få överta deras plats. SnålApan har ju för vana att kräva saker och ting gratis, tycks vara del av den gulsvarta värdegrunnnnden.

Men icke. Däremot finns, efter Göta Borgs avhopp, hela två platser att kvala in för nästa års SDHL. Borde ju vara upplagt för DamApan. Men återigen: icke. DamRenset har ju kommit med damhockey och i vanlig fiskrensarordning öst ut pengar för att köpa in ett damlag. Detta lag har ju vunnit samtliga matcher denna säsong och kommer förstås att ta en av platserna till SDHL och sedan finns återigen bara en plats att tampas om.

För detta år har man en lite speciell ordning som är en bit in i genomförandet och nu ser det ut så här:

KVARTSFINAL
• DamRenset - DamTrojaljungby
• DamTeglet - DamHaninge
• DamBurkÖlen - DamFalun
• DamUlfven-DamApan

Spelas bäst av tre. DamRenset och DamTeglet kommer att köra över sina motståndare. De två andra kvartarna blir mer ovissa. DamUlfven blir ingen lätt motståndare för DamApan.

SEMIFINAL
• Högst rankade från kvart (läs:DamRenset) väljer motståndare bland övriga kvartsfinalsvinnare.
• De två andra kvartsfinalsvinnarna möter varandra.

Skulle DamApan lyckas slå DamUlfven kan de få enklare motstånd i semin, eftersom Damrenset kan förmodas plocka närmaste lag för enklare resande - och då ligger DamApan längst bort. Vilket innebär att de i "bästa" fall kan få möta favoritmotståndet DamBurkÖlen.

FINAL
• Vinnaren från semifinal 1 (läs: DamRenset)
• Vinnare från semifinal 2.
• Laget från SDHL:s sista plats. Vilket blir DamGnaget.

Dessa tre lag kommer att spela dubbelserie mot varandra och de två lag som lyckas bäst går upp i SDHL, medan det tredje laget missar. DamRenset vinner naturligtvis alla sina matcher och det betyder således att DamApan - om de lyckats nå finalen, kommer att möta DamGnaget i ett dubbelmöte för att avgöra vilket av lagen som får spela i SDHL nästa säsong. Skulle DamApan ta sig hit får de en riktig svår uppgift för Riktiga AIK har ett betydligt bättre lag än förra årets Göta Borg, som var sämst någonsin i SDHL (tog bara en enda poäng), men bekvämt krossade DamApan i kval ändå. Vilket i obygden förklarades med att Göte Borg hade värvat in tjeckiska damlandslaget innan kvalet. En så kallad Apsanning - Göta Borg hade inte värvat in en enda spelare under hela säsongen.

I vilket fall. Det vore förstås roligt om DamApan gick upp i SDHL. För alla utom för ApPravda Nollan, som under åren vräkt ut artiklar om hur DamApan flera gånger slagit Luleås damer, utan att "komma ihåg" att informera om att DamApan kommit med ett seniorlag medan Luleå kört ett juniorlag. Blir liiiite jobbigare att förklara bort torsk med tvåsiffrigt - som det blev enda gången DamApan mött Luleå på riktigt. Men ApPravda och Apan brukar ju lösa sådant genom att avstå från att informera om det så "har det aldrig hänt".
Kommentera