Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2489440

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läser med förskräckelse att orange varning för snöfall i sydbotten är utfärdat och att väderstationen i Tullinge rapporterar hela 6cm snö senaste dygnet.
Styrkekramar från norra delen av Svea rike, vi lider med er och hör av er om vi skall skicka bandvagnar.
(Inlägget kan ha en viss mån av ironi)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: He he, ja det är hemskt mycket oväderskatastrof här nere. Har bortåt 3 dm nyfallet på tomten, mjukt, löst, tar bort en kvadratmeter ned till marken på 10-15 sekunder med skyffel. Rena njutningen för en norrbottning, orange varning för en Fjollträskare. Påminner om första gången jag var till Washington för ett möte. Vaknade på morgonen på hotellet, slår på TV4 som man brukar och fick höra att det var väderkatastrof och skolorna var inställda. Tittade ut genom fönstret, det såg ut som att någon pudrat en millimeter strösocker på marken, var dessutom temperaturchock, -1°C!

Där jag bor kör snöröjningen igång 3-4-tiden på morgonen när det snöat natt. När man själv lämnar huset är gatorna helt snöfria. Utan att ha kollat upp det räknar jag med att chefen för snöröjningen bor i närheten av mig:-) Prioritet och rättvisa i Fjollträsk;-)

Mjuk fin snö utan blåst fallit sedan igår, dvs trädkronor och buskar är alla vita liksom marken. Några få minusgrader så inget blött och isigt. Suverän vinterväderlek alltså just nu, men det töar väl om någon vecka och konverterar till vanligt schtockholmsväder, vatten och is, elakt täckta av någon centimeter snö.
Kommentera