Luleå HF

115849 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2499462

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Mindre än fem minuter kvar av tredje perioden i den gävliga URK-arenan, Malmet leder med 2-3 och alltså bara minutrar från ledning med 3-0 i matcher.

Då siktar Johan Larsson suveränt och hårt ansatt av ett malm vid sargen, smäller ha till ett skott som träffar benet på en malmetspelare 3-4 meter framför Malmets mål, ändrar riktning 90 grader och går in under femte luckan på malmetvakten Werner.

Snacka om snygg vallning, måste vara en hejare på biljard.

Samme malmetspelare drar sedan in 3-4 på Pölsan med 1,5 minut kvar.

Pölsanbacken Sklenicka har dock knuffat en malmetspelare som själv tacklar bort pölsavakten lindbäck.

Nord godkänner målet!

Nu haglar snusdoser, flaskor och fan och hans moster in på isen.

84 sekunder för Pölsan att kvittera nu, annars leder Malmet kvalet med 3-0 i matcher och det betyder naturligtvis att Pölsan spelar i Allsvenskan nästa säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pölsan ajö.

De måste ju torska en match till men eftersom de torskat alla ödesmatcher de spelat under 2023 kan man nog lugnt räkna med att de lyckas med det igen.

Tänk att innan säsongen räknade jag med att de var ett givet toppsexlag.

Men de inledde serien med att inte ha de/den suveräne vakt de räknat med och hanteringen av vakterna har ju därefter varit en cirkus.

Tycker nog att laget Pölsan gick ofta bra inledningsvis trots att de nu skulle köra n Manner-hockey som de inte riktigt var vana vid från SHL. Och ju mer de tappade matcher, desto mindre följde de den av Manner utstakade vägen.

Och under våren fanns då tillfällen då de ändå tycktes klara över strecken. T ex låg de bättre till än Luleå.

Men så kom torskarna. Visst kunde de lyckas - slog t ex HuVa-71 i en match. Men väsentligen hittade de sätta att torska match efter match och plötsligt var de illa ute. Och då åkte de ner i kvalet.

Och väl där. Snabbt under med 0-3 i matcher. Trots att Manner fick sparken och ovemolin tog över.

I efterhand är det tydligt att visst fan borde de ha bytt tränare tidigare, typ i januari, och då kunde det nog ha ordnat sig. Men de trodde inte att Pölsan skulle balla ur som de gjorde i slutet av serien.

Å andra sidan. Man kan nog inte påstå att det här hände helt oväntat i år. Pölsan har ju haft en knepig historia länge nu. Nere i kvalserie flera gånger på tidiga 2000-talet. men krånglade sig vidare och klippte till med ett SM i början av 2010-talet. Men tappade sina bästa spelare till NHL och sedan har det varit mest natta. Ett undantag när Bulan kom in som tränare och fick spelarna med sig. Men annars har det varit återkommande kaos och sparkade tränare nästan årligen. Vidare ekonomiska bekymmer som tycks vara under nollkoll och bara en "uppskrivning" av arenans värde häromåret räddade från konken eller åtminstone från tvångsgradering.

För två år sedan var man i Play-Out och lyckades då skärpa sig och sparka ut HuVa-71 i stället. Men nu är man där igen och nu lyckas det inte.

Vad är det egentliga problemet? Som utomstående vill man ju gissa på att det måste ligga högre upp, att Pölsan inte har en tillräckligt väl fungerande ledning. Och då sipprar detsamma nedåt i en organisation, som dominobrickor. Men varför det blivit så, vad är det internt som ställt till med detta.

Det vet nog bara pölsorna.

Men efter att ha spelat i högsta hockeyserien sedan 1960 tycks det nog klart nu.

Pölsan, klockan klämtar för dig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pölsan torskar med 3-4 och ligger nu under i kvalet mot Malmet med 0-3 i matcher.

Pölsans enda chans att undvika Allsvenskan är alltså att vinna fyra matcher i rad nu. Det går förstås inte. Å andra sidan: inget lag kan lyckas med det. Men skulle det ske är det Pölsan som kan göra det.

Måste kännas extremt tungt för Pölsasupportrar nu.
Kommentera