Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2510231

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Slutspelshockey, skulle spelas idag hade jag för mig.

J20?
Ja, där har Luleå gått till kvarten och ska möte Timret, men de spelar inte idag, nej.

J18?
Ja, där har vi det. Luleå kör åttondel mot MooDoo som oväntat tog första matchen hemma i Häggvik i bäst av tre. Men Luleå vann andra matchen hemma i Delfinen med 5-1 och nu pågår avgörande matchen hemma i Delfinen. Luleå kommer ju med TV-puckshjältan som Love Muren Härenstam med spaden och har en förstalina med Ihs Wozniak-Granberg-Holst-Persson och denna lina satte 1-0 och satte 2-0 och MooDoo fick då ta tidut för att skärpa sig, lyckades nyss snubbla in reducering till 2-1. Paus nu inför andra, håller tummarna för att pojkarna tar detta.

Härligt att följa våra fina junisar i respektive slutspel och med gott hopp om att vi åren framöver kommer att kunna lyfta in flera av våra fina junisar i A-laget.

A-laget?
Ja, men just det. Våra tappra kämpar är fortfarande inte utslagna mot seriesegrarna Plastläjkers. En helt formidabel Lassi får det stöd han ska ha av utespelarna som håller plastläjkers borta från de omöjliga situationerna och då kan Lassi göra det han kan och har stulit två matcher av plastlaget som vi vunnit med 1-0 båda, när Lassi fortsatt förbättra sitt och Elitserien SHL:s målvaktsrekord för nollor.

Faktum är att vore det inte för visst bedrövligt zebrahaveri skulle vi haft ledningen i denna kvartsfinal. Inte bara att zebrorna genom uselt anti-Luleå-dömeri stulit matcher av oss men också efter att vi blivit tunnare och tunnare när plastlaget tillåtits fula överfall som skickat lulespelare efter lulespelare till semester och vi får gå med allt tunnare trupp. Men tur i oturen slipper vi nu #44 i försvaret där han konsekvent serverat motståndare mål genom klantiga misstag.

Ställningen 2-3 i matcher och det tar förstås slut idag, men imponerande att vi tagit det så långt och härligt att vi fick till maximala tre hemmamatcher och idag förbättrar klubbens ekonomi genom ytterligare en fullsatt Delfin.

Läjkers?

En besvikelse. En rejäl besvikelse! Efter att ha sett seriesegrarna spela nu är jag säker på att de är chanslösa på gludet. Känns inte som ett harmoniskt lag, tvärtom. Under alla år har jag imponerats av Läjkers när de varit som bäst och framför allt lyft på hatten för bra och sportsligt spel.

Men det var då det. Årets Läjkers är faktiskt pinsamma jämfört med tidigare säsonger. Nu har de "utvecklat" sin hockey genom att komplettera med filmningar och fula överfall. Tragiskt och äckligt. Och på hemmais med stöd av en vidrigt usel plastpublik som ej tycks förstå hockey utan bara framträda som intellektuella misslyckanden med ett potpurri av pinsamma bedrifter som en kavalkad av "så hör uppför man sig inte på hockeymatcher". Pinsamt, tragiskt och plastigt som fan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Förstalinan sätter 3-2 i senare delen av tredje perioden och Luleå försvarar ledningen in i kaklet. J18 är klara för kvarten i slutspelet om SM! Med ett antal TV-puckshjältar som nyss fyllt 16 år bara. Lovar gott inför framtiden!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Holmenkollen + Apan fortsätter som zebror....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
J18, period två, MooDoo kvitterar till 2-2. Kom igen nu, Luleå!
Kommentera