Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2510468

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Så, vad säger man om domarna?

Att domarna gjorde en utmärkt insats och t.o.m. vågade ta bort en felaktigt dömd puckut på Luleå med 3 min kvar. De inledde med att markera ordentligt var nivå skulle vara genom att ta ut två plastspelare som bröt mot reglerna men varit vana att komma undan med den skiten. I det 5 mot 3 som följde skulle de förstås ha haft ytterligare utvisningar efter två monstercrosscheckingar på Tyrre, men där avstod zebrorna.

Efter den starka inledningen av domarna behövde de bara ta en utvisning på vardera laget under de 50 minuter av matchen som återstod. Ja förutom ett tydligt sex man på isen av Läjkers alltså. Plus att de efter att ha konfererat plockade bort den puckut som 1/4 domare tog felaktigt.

Så ska domare uppträda. Så hanterar de en viktig match. Strålande gjort av Mikael Holm och Johan Nordlöf som - ni märker det - jag karakteriserar som domare isf zebror för att hylla dem för en utmärkt insats.

Lite grann undrar man om vi hade domarfördel i matchen, men när jag tänker på det vi såg är det min bedömning att så känner man när vi är så vana att drabbas av dåliga domarinsatser under slutspelet.

Utmärkt insats av domarna. Som satte nivån snabbt och tydligt och därefter väsentligen inte behövde märkas utan lät lagen avgöra. Tänk om man fick se sådana fina domarinsatser i varje hockeymatch.

Och ett stort j-a finger upp i arslet på äcklet glenngustafsson som efter den hysteriska domarinsatsen i plastsjö match 3 njöt av att efter match förklara att "Luleå förtjänade de utvisningar de fick", den j-a skitstöveln.

Man blir glad.
Kommentera

Svarskommentarer