Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2514660

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Härlig läsning, den ekonomiska analysen av SHL-lagen 2021-2022.

Och härligt vidare att både vårt J20 och J18 är kvar och nu i kvartsfinaler samt har inlett med att vinna första matchen.

Helt sjukt att J18 inkluderar nyss 16 år fylla TV-puckshjältar som Love, Wozniak med flera. Men J18 får det kanske tufft, lite mer hopp om att J20 kan gå hela vägen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Vårat gäng avslutningnjuter tillsammans i Suomi, härligt att se!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Till säsongen 2022-23 tappade vi Limpan, Andreasson, Lepistö och Wallstedt men alla andra i laget som nådde game seven i final var kvar. Vi lyckades inte ersätta de tappade spelarna med laget kom sig ändå samman på slutet och kämpade som fan och gjorde oss stolta.

Men nu kommer det att hända saker när drygt halva truppen försvinner. Det gäller:

• Oscar Engsund, en utmärkt back och en härlig människa. Tack för sju fina säsonger i Luleå och vi kommer alltid att minnas dig med glädje. Att du nu går hem till Oskars med ett kontrakt på sex år känns bra.

• Julius Honka, en jättefin back och kommer att vara rejält saknad. Men så skicklig att det var väntat att Schweiz skulle sno dig med bra lön.

• Isac Brännström, med väsentligen jättefina säsonger i Luleå. Dock tappade du produktionen och en del stil efter en fint inledd säsong nu, men skärpte dig sista matchen. Att det ballade ur i år har väl sociala förklaringar med spädbarn, bank på dörr och orolig partner, antar man. Hoppas du får det bra hemma med HuVa-71.

• Niklas Olausson, svårt. Så fina år du haft i Luleå och så bra du var nu under våren känns det lite trist och tveksamt att du inte ska platsa nästa säsong. Och visst ingår det att du med fru och barn är bosatt i Luleå nu. Man ser ju framför sig hur du satte 1-1 senast i game seven och med tanke på hur många andra forwards skulle hanterat det läget frågar man sig om du inte borde vara med.

• Konstantin Komarek, också en som känns som vår, men som inte fungerat så bra som man hoppats länge under säsongen. Men mot slutet tillsammans med Fröberg och Shining Shinnimin blev du utmärkt och i slutspelet alldeles fantastiskt bra, trots att du blev överfallen av fuljävlar som huvudtacklade dig och sparkat sönder handleden på dig. Som du var i slutspelet tycker jag du skulle varit given att vara kvar, men beslutet var väl tyvärr redan taget efter en mindre lyckad seriesäsong.

• Leo Komarov, kul första veckorna men sedan slöade du till rejält och tycktes inte ens ha lust längre. Men några härliga situationer i slutspelet med björnkramen för att ge plastliraren från plastläjkers chans att målfirar med oss som höjdpunkt - något man aldrig kommer att glömma:-)

• Carl Mattsson,
• Filip Pyrochta,
• Joonas Rask
• Tomi Sallinen
En kvartett som nog spelat sig ur truppen redan under säsongen utan att imponera alls. Pyret och Rasken skärpte till sig under slutspelet med mycket bättre insatser men hade behövt bjuda på detsamma under serien. Trist att släppa iväg vår Luleåspelare Mattsson men det tycks inte ha fungerat.

• Jonathan Andersson, under året framför allt mot slutet varit mer aktiv och lyckad offensivt än i fjol. Men helt sjukt hur j-a usel i försvaret att varje match i stort sett göra dundermisstag som ofta lett till mål i baken. En back som inte tycks begripa ett skit om försvar. Nej, #44, jag är lycklig att nu slippa dig.

• Linus Fröberg. Inte bestämt ännu. Hoppas väl få hög lön i Schweiz, men tycks gärna spela kvar i Luleå och det blir fortsatt SHL. Samspelet med Shining Shinnimin har ju varit ypperligt senare delen av säsongen och hoppas verkligen att du blir kvar.

Så sammantaget.

• Målvakter: Både Lassi och garden kvar. Ypperligt!
• Backar: 4 ordinarie backar försvinner och förlusterna av Engsund och Honka blir svåra att bära.
• Forwards: 7-8 försvinner. Rätt OK ändå för vi behöver fylla på med bättre folk.

Nu blir det spännande framöver att se vad vi fyller på med. Under det handfull år vi haft nuvarande ledning har du som regel snabbt fylla på och fylla på bra! Man känner förtroende att de gör det också denna silly season och det blir intressant att ta del av de Luleå Hockey Live som gissningsvis blir många redan tidigt och sedan fortsätter till de gissningsvis sista in i truppen innan midsommar.
Kommentera