Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2621417

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sex matcher I SHL idag;

15:15
• Skellefteå AIK - Luleå HF
• Timrå IK - Leksands IF
• Färjestad BK - IK Oskarshamn

18:00
• MoDo Hockey - Örebro HK
• HV 71 - Växjö Lakers HC
• Rögle BK - IF Malmö Redhawks

Var står Luleå? Ja, efter en oväntat fin inledning av säsongen har vi ju senaste månaderna tappat stilen. Vi har kunnat spela riktigt bra ibland men också tappat det mesta. Ofta blivit sämre ju längre matcherna pågått. Och det har handlat om att lagspelet inte fungerat. I princip blivit ett varannandagskag där vi torskat varannan match.

Och i matchen annandag jul blev det samma visa. Vi inledde bra första perioden mot Malmet, men sedan la vi av att göra jobbet. Samma skit som tidigare.

Och dagen efter den matchen blev orsaken offentlig. Mariogate. Klubben beslutade att Laget i fortsättningen skulle slippa pestbölden på träning, i omklädningsrum och på matcher.

Och i förrgår mötte vi serieledarna Warulfven och vann tre poäng. Det ska sägas att vi vann bara med 2-1 och Warulfven hade många bra chanser och kunde mycket väl ha vunnit den matchen; dessutom saknade Ulfven många spelare.

Men det viktiga var att var och en av våra spelare gjorde sitt bästa. Luleå spelade sin bästa hockey och speciellt i spelet utan puck. Blysänket från Kempegate var utsparkad och spelarna reagerade på detta och tog det ansvar man kunde hoppas på.

Blir det här vändningen för oss?

Ja, det kan man hoppas på.

Vi har fortfarande en del problem att ta itu med men kommer spelarna till match och är beredda att ge allt kommer det att bli bra.

Tack!

Nu ska vi möta Apan och där visste vi att spelarna skulle ge allt ändå. Så är det alltid i norrderbyt: både Luleå och Apan går för fullt och som regel blir det målsnålt och jämnt. De båda matcher vi tidigare mötts undersäsongen har Luleå vunnit - men det kunde ha slutat med apvinster. Så jämnt är det alltid mellan oss.

Räknar med att det blir en intensiv match och även om vi skulle torska kan man hoppas att laget och spelarna fortsätter agera så bra som de nu gjort. Då kommer vinsterna att komma och laget att klättra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och slutresultaten i eftermiddagsmatcherna:

• Skellefteå AIK - Luleå HF 5-2
• Timrå IK - Leksands IF 2-4
• Färjestad BK - IK Oskarshamn 3-1

Och nu väntar kvällsmatcherna:

• MoDo Hockey - Örebro HK
• HV 71 - Växjö Lakers HC
• Rögle BK - IF Malmö Redhawks
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och i förrgår mötte vi serieledarna Warulfven och vann tre poäng. Det ska sägas att vi vann bara med 2-1 och Warulfven hade många bra chanser och kunde mycket väl ha vunnit den matchen; dessutom saknade Ulfven många spelare.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi besegrade förvisso Färjestad senast. Men det var ett synbart decimerat FBK vi mötte, som av flera frånvarande flera spelare bl.a saknade Liam Öhgren, som en av deras mest tongivande spelare (spelar JVM). DESSUTOM! tappade FBK supermålisen Karl Lindbom tidigt i första, annars vete fan om vi hade vunnit den matchen.

Nu ligger vi under med "BARA" 3-1 efter två perioder mot SkAIK. Och det är tveklöst i underkant sett rent spelmässigt. Så här långt ser vi ju spelmässigt sett, i stora stycken ut som statister mot ett så här långt stekhett Skellefteå. Det måste ändå om än motvilligt, konstateras.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
För en timme sedan skrev en italienskspråkig tidning att mariokempe är klar för Lugano. Enligt tidningen har mariokempe redan sagt upp kontraktet med sin tidigare klubb Luleå, och så snart mariokempe löst några byråkratiska detaljer med klubben kommer Lugano att presentera honom officiellt.

Alla som tror att mariokempe och Pilco informerat om att mariokempe saknar outklausul räcker upp handen. "några byråkratiska detaljer"? Min uppfattning är den att de två dräggen ljuger så att tungorna blir svarta. Fyfan vilka äckel.

Släpper Luleå honom utan att få betalt innebär det att det från och med nu inte krävs någon outkausul i kontraktet för att få lämna. Det räcker med att hitta på att man inte trivs.

TILLÄGG: Vi vill antingen ha en bra spelare som vi kan göra en deal med eller så vill vi ha en lösesumma, kommenterar Luleås assisterande GM Engman uppgifterna om mariokempe.

BRA! Han fick extremt bra betalt eftersom han avstod från outklausul. Det SKA han betala för. Luleå har inte bråttom att släppa svikaren.
Kommentera