Luleå HF

115797 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2626180

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu är det tre dagar kvar till den tredje 'ödes'matchen i den sex matcher långa rad av på papperet s.k 'enklare' motstånd, innan betydligt tuffare matcher stundar.

Jag säger bara som så, om INTE Luleå genomgått en metamorfos under de 4 spellediga dagarna som varit innan matchen nu på torsdag , och kommer ut som ett helt pånyttfött lag, utan att spelet återigen ser ut bara i närheten av så Bedrövligt som i synnerhet mot Timrå senast, är jag tämligen säker på att vi t.o.m missar playinspel vad det lider.
Det smärtar mig att säga att det isåfall lutar åt en andra i raden av FÖRLUPNA SHL-säsonger.

Nu är det upp till Laget att visa HELT ANDRA TAKTER än som varit fallet, i synnerhet de senaste matcherna men på det stora hela ända sedan förlusten mot £eksand den 26 oktober.
Får vi INTE se det NU!, med början mot Oskarshamn, vill jag påstå att ALLT talar för att säsongen istället tar en helt annan vändning. Med en ångestfylld väntan i hopp om att denna säsong INTE utvecklas till att bli liknande den för snart 16 år sedan, då Linköping till slut räddade oss undan spel i kvalserien genom att besegra Mora i sudden i sista omgången våren 2008.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Enkla och enkla - du har väl noterat att när det gäller formen senaste tio matcherna går Oskars starkast, förutom Fiskrenset, av lagen under toppsex.

Vore ju kul om vi kunde rekrytera förstärkning men bara c:a fem veckor på oss att göra det så det känns inte säkert att vi lyckas med det. Skulle kanske vara någon forward på chans då. Förhoppningsvis kan Limpan medverka till att identifiera och övertala någon som kan passa.

Men säkert är det inte. Det jag tror vi behöver fokusera på nu är att linjespelarna måste skärpa sig brutalt när det gäller backchecking och spelet utan puck. Först när det fungerar kan vi förvänta oss att Laaksonen och Hardegård kan hitta sina roller defensivt helt och hållet, och sedan återstår också att Allard duger till det och anpassar sig.

Men på fyra vilodagar löser man inte det. Judas Kempes sabotage har drabbat oss betydligt värre. Personligen kan jag tänka mig att om Bulan lyckas sätta eld i baken på linorna att inte tillåta spelvändningar - t.o.m. rakt in i slottet! - som de gjort senaste månaderna så blir jag trygg att det ordnar sig.

Men det är knappast fixat till matchen mot Oskars och deras giftiga forwards kan nog utnyttja våra skador efter Kempegate denna gång.

Vore inte förvånande om vi ramlar under slutspelsstrecket innan vi kan börja klättra igen. Huvudsaken att vi kan vända på skutan. Hade nog trott att det skulle ske snabbare men förlusterna mot MooDoo och Timret visade att det återstår en hel del att jobba med.
Kommentera