Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2630881

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Själv har jag förstås tröttnat på Kempegate men det finns ju skribenter här som tjatar om nytt och krytt, så en liten uppdatering.

Judas Kempe spelade ju en match för Ljugano i fredags och lyckades åstadkomma ett skott på mål och starka 36% vunna tekningar. Dagen efter hade de en ny match och då fick han inte teka men lyckades återigen få iväg ett helt skott på mål.

Dessutom släpptes han fram i PP och då lyckades han assistera till ett mål, helt perfekt om det inte var för en liten detalj: han assisterade genom att ge pucken till en spelare i motståndarlaget som helt sonika åkte ned och smällde in ett mål för det laget fast de spelade 4 mot 5.

Råkade också läsa en 15 år gammal artikel på Svenska Fans om Judas Kempe. Här följer ingressen samt tre kommentarer av läsare då, för 15 år sedan, illustrerande en sanning sedan gammalt "ett svin är ett svin är ett svin":

2008-12-15 Svenska Fans/Mora

JVM-spelaren Mario Kempe lämnar Rögle BK för spel i Mora. Den Kramforsfödde spelaren är inte nöjd med sin speltid i Elitserielaget. - Jag behöver mer istid för att kunna producera mer poäng, säger Mario till roglebk.se

Artikelkommentarer:

PÅ vilket sätt är killen motiverad? går det tungt kan han ju inte fortsätta att jobba, utan väljer helt enkelt att byta ner sig istället för att stanna och kämpa! Man får den istid man förtjänar!

Killen får chansen i RBK. Efter knäskada går han in i laget som första års senior, gör 10p på 30 matcher, snittar ca 10 minuter per match, får på slutet spela med The Abbotts med istider på 16-17 minuter, likväl har han mage att klaga och som 5:e val av Flyers tro sig genom att spela resten av säsongen i Mora komma över till NHL om ca 4 månader. Grattis Mora till en duktig hockeyspelare med rosa tandskydd och total avsaknad av lagmoral. Han kommer troligen ställa till det mer för er än att göra nytta. Men framför allt så har han bränt sitt ljus i båda ändarna. Vem fan vill ha en sådan person i sitt lag egentligen?

Är man bara 20 och en lovande idrottsman så är det viktigt med bra rådgivare (här luktar det åt en agent som vill ha lite extra julpengar). En bra rådgivare borde hjälpa Kempe med erfarenhet och att tålamod och självinsikt är viktiga ingredienser.

TILLÄGG: Letar man så finner man.

Från Hockeysverige dec 2008:
Kempe hävdar att hans målsättning är att få kontrakt med Philadelphia Flyers till nästa säsong, och att han då måste synas mer än han gjort hittills.
– Jag vet att jag hade kunnat producera tillräckligt för att ligga i toppen av Elitseriens poängliga, om jag bara fått chansen mer av tränarna, menar Kempe.

Från Aftontrasan dec 2008:
– Min målsättning är att få kontrakt med Philadelphia Flyers till kommande säsong. Då måste jag få visa upp mig och spela mer powerplay, det är därför de draftade mig. Jag tycker inte att jag har fått tillräckligt förtroende från tränarna och även om det känns lite trist att lämna laget mitt i säsongen så måste jag tänka på mig själv och min personliga karriär. Jag vet att jag hade kunnat producera tillräckligt för att ligga i toppen av Elitseriens poängliga, om jag bara fått chansen mer av tränarna, säger han till Rögles hemsida.

KOMMENTAR
Philadelphia draftade Kempe som #122 i femte (!) rundan. Som alla vet är det knappast en plats som innebär att laget tror att han kommer att platsa i NHL. Men Kempe vet bättre "De draftade mig för att spela PP", Jag siktar på att spela NHL för Flyers om ett halvår".

Han kom så småningom till KHL för bottenlaget Vityaz Podolsk där han blev kvar tre säsonger och levererade i snitt 0,5 p per match samt -10 per säsong.

Sedan fick han chansen i NHL, för Arizona och levererade <0,1 mål per match... De bedömde att han inte dög och sparkade ner honom i AHL för Tucson Roadrunners där han blev kvar. Hans tid i Nordamerika tillbringades mest i AHL alltså

Då drog han till KHL igen som då 2019 tog in massor av utlänningar och han fick spela för CSKA. Rätt hyggligt 40p på 60 matcher, men det räckte inte för en välbetald importspelare så han fick gå. Hamnade i Vitryssland där han efter en halv säsong drog korsbandet...

Detta om hans utrikiska äventyr. Han blev alltså inte PP-specialist i Philadelphia som han räknat med. Vidare "visste" han ju att han skulle ligga i toppen av Elitserien SHL:s poängliga "om bara tränarna gav honom chansen". Och nog försökte han. 2 säsonger vardera i Röglet, Djurgårn, MooDoo och Luleå. I MooDoo hade han en säsong 0,5p/match men annars var det som bäst 0,3p/match. Så var det med den poängligevinnaren.

I landslaget var han ju JVM-stjärna! Nja. Ett enda mål under hela sin karriär med 37 matcher i U18 och U20. I seniorlandslaget har det gått bättre men då ska man komma ihåg att det helt dominerande antal matcher för Tre Kronor spelade han i Koskenkorvakupper där han fick halvhyggliga 18p på 52 matcher.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Råkade också läsa en 15 år gammal artikel på Svenska Fans om Judas Kempe. Illustrerande en sanning sedan gammalt "ett svin är ett svin är ett svin":

2008-12-15 Svenska Fans/Mora

JVM-spelaren Mario Kempe lämnar Rögle BK för spel i Mora. Den Kramforsfödde spelaren är inte nöjd med sin speltid i Elitserielaget. - Jag behöver mer istid för att kunna producera mer poäng, säger Mario till roglebk.se
Han kommer troligen ställa till det mer för er än att göra nytta. Men framför allt så har han bränt sitt ljus i båda ändarna.

Vem fan vill ha en sådan person i sitt lag egentligen?
----------------------------------------------------------------------
Med avseende på till din sista reciterade mening ovan, ville tydligen Luleå det..., med skuggan Nilsson som högst ansvatig. Detta trots Kempes ytterst tveksamma fysiska status vid rekryterandet...
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Det kanske vore dags för Luleå att börja se sig om efter en ny sportchef...
Det kan nog vara läge för det?... Per Kenttä i Björklöven 'kanske' är av intresse.
Vi kan ju alltid hoppas att det även till våren går åt pipan för Löven, och det gör det nog, då kanske Kenttä till slut tröttnar på att år efter år misslyckas med att ta dem tillbaka till eliten.

Kenttä gjorde sin karriärs isärklass största misstag då han övergav Oskars efter att han var med om att ta upp dem från HA till SHL säsongen 18/19. Direket efter det signade han upp för Björklöven. Han ångrar nog nu djupt att han iallafall inte stannade kvar ÅTMINSTONE 1 säaong till efter det, och sen fattat beslutet att lämna, eller inte??...
IKO är ju faktiskt trots uppenbara problem just denna säsong fortfarande ett SHL-lag, medan Björklöven "TRÖSTLÖST" harvar vidare i HA.
Och skulle vi mot förmodan få in Kenttä som ny GM vad det lider, får vi hoppas att han lyckas bättre i rollen än han gjort med Björklöven under sina 5 säsongern där...

Oavsett vilket är jag inne på att Luleå nog skulle må 'bättre' med en ny GM.
Kommentera