Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2630905

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Råkade också läsa en 15 år gammal artikel på Svenska Fans om Judas Kempe. Illustrerande en sanning sedan gammalt "ett svin är ett svin är ett svin":

2008-12-15 Svenska Fans/Mora

JVM-spelaren Mario Kempe lämnar Rögle BK för spel i Mora. Den Kramforsfödde spelaren är inte nöjd med sin speltid i Elitserielaget. - Jag behöver mer istid för att kunna producera mer poäng, säger Mario till roglebk.se
Han kommer troligen ställa till det mer för er än att göra nytta. Men framför allt så har han bränt sitt ljus i båda ändarna.

Vem fan vill ha en sådan person i sitt lag egentligen?
----------------------------------------------------------------------
Med avseende på till din sista reciterade mening ovan, ville tydligen Luleå det..., med skuggan Nilsson som högst ansvatig. Detta trots Kempes ytterst tveksamma fysiska status vid rekryterandet...
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Det kanske vore dags för Luleå att börja se sig om efter en ny sportchef...
Det kan nog vara läge för det?... Per Kenttä i Björklöven 'kanske' är av intresse.
Vi kan ju alltid hoppas att det även till våren går åt pipan för Löven, och det gör det nog, då kanske Kenttä till slut tröttnar på att år efter år misslyckas med att ta dem tillbaka till eliten.

Kenttä gjorde sin karriärs isärklass största misstag då han övergav Oskars efter att han var med om att ta upp dem från HA till SHL säsongen 18/19. Direket efter det signade han upp för Björklöven. Han ångrar nog nu djupt att han iallafall inte stannade kvar ÅTMINSTONE 1 säaong till efter det, och sen fattat beslutet att lämna, eller inte??...
IKO är ju faktiskt trots uppenbara problem just denna säsong fortfarande ett SHL-lag, medan Björklöven "TRÖSTLÖST" harvar vidare i HA.
Och skulle vi mot förmodan få in Kenttä som ny GM vad det lider, får vi hoppas att han lyckas bättre i rollen än han gjort med Björklöven under sina 5 säsongern där...

Oavsett vilket är jag inne på att Luleå nog skulle må 'bättre' med en ny GM.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Ja, efter att ha tagit del av hans CV känns det som att den "stjärnan" skulle vi aktat oss för. Snabb på skridskorna och teknisk med klubban. Men han har ju knappast levererat under sin karriär. Mycket snack och hybris. Men han i samverkan med sina agenter har varit "duktig" på att sälja in sig och Skuggan m fl lät sig luras i ett läge när Luleå riskerade ned att få slåss bland strecken för sin SHL-överlevnad och en marknad väsentligen tom på spelare.

Som jag också skrev har Luleå under Skuggan/Bulan varit duktiga på mycket men usla på att rekrytera från Nordamerika och väsentligen också Europa. Vete fan varför? Tror man inte de kan anpassa sig till Bulanhockeyn? Eller brister det språkligt eller på annat sätt kulturellt?

Känns som att den egenskapen behöver förbättras rejält. Förstärka eller t.o.m. byta ut den sportsliga ledningen? Eller kan de vara finurliga och bygga upp ett bättre nät av scouter och andra kontakter. Tycker att den frågan borde ha hög prio för Luleå.
Kommentera