Luleå HF

115846 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2636516

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Noterar att du har ett brinnande intresse för Kempegate och gång på gång återkommer i sådana frågor och ber om svar. Men du får respektera att inte alla har vare sig tid och resurser eller intresse för att serva dig med information. Så du får bita ihop och tya dig eller så får du söka information själv. Det klarar du nog om du anstränger dig. Lycka till!

Tips: i morgon fredag 19.45 spelar Ljugano mot Ambri-Piotta och lördag 19.45 möter de Lausanne. Då kan du följa upp Judas resultat. Hittills har han, på fem matcher, 0 mål, 0 assist, 0 poäng och -3 i plusminus.

Men nu lossnar det säkert och eftersom han har efter de två matcherna har spelat nästan hälften av succé-ligasäsongen i Lugano där han trivs.

Innan han skriver på för Djurgårn för att spela i allsvenskan säsongen 2024-2025. Han "är ju djurgårdare" påstod han för afontrase-ros, så då kommer han säkert att trivas ännu mer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Full omgång i SHL idag:

• Luleå HF - Leksands IF
• Skellefteå AIK - Örebro HK
• Timrå IK - MoDo Hockey
• Linköping HC - Växjö Lakers HC
• Frölunda HC - IK Oskarshamn
• HV 71 - Rögle BK
• IF Malmö Redhawks - Färjestad BK

Eftersom tabellen splittrats i en övre grupp av 8 lag och en nedre grupp av 6 lag där det spetsat ihop sig både vad det gäller topplatserna och streckstriderna finns det förstås stort intresse för varje omgång nu, när 1/3 återstår av grundserien.

Och speciellt för Luleå, som tappat så mycket under och efter Kempegate (Varsågod, realist) när vi under en lång tid visade sämst form i Elitserien SHL, men därefter återgått till 2022-hockeyn och fått njuta av ett lag där alla gjort sitt yttersta och nu i stället vunnit fem matcher i rad och till och med plockade Plastläjkers.

Men tyvärr har man svårt att uppskatta det nu.

Att Plastläjkers Rosén väljer, att när matchen tar slut, i frustration överfalla Jonas Berglund i syfte att skada honom och nu, efter medicinsk bedömning, "lyckats" placera Berglund utanför isen, känns bara värre ju mer man får klart för sig vad det innebär.

Hur än vi påverkats av Kempegate och bristen på centrar och rekryteringar har Jonas gått till jobbet varje dag och levererat. Som forward, som back, ja snart får han väl ta spaden också om det krävts - i vilken position det än varit och vad matchen än gällt så har Jonas varit där. Och levererat allt det han kan. Sådana spelare har vi alltid uppskattat mycket i Luleå.

Och när det nu blivit så väl att 18-årige Isac Hedqvist slagit sig in i laget med dunder och brak och att han, tillsammans med Jonas och Niku, inte bara etablerat en fungerande fjärdelina utan dessutom presterat så bra att de match efter match tillhört våra viktigaste och mest lyckade linor är det så grymt att den nu slås sönder. Efter Plastspelarens helt j-a onödiga överfall.

Luleå har ju under en förbannat lång tid misslyckats med att kunna utveckla tillräckligt många junisar som spelar sig in och lyckas i A-laget. Ja, det vill säga förutom när det gäller målvakter, där vi är bäst i landet. Men nu slår Isac igenom och det finns anledning och hopp att tro att under åren som nu följer har vi många fler som kommer att ta samma väg.

Och Isacs väg har varit krattad av fjärdelina och Jonas Berglund. Att nu tappa honom fyra veckor - helt jävla i onödan beroende på plastlagets mentalitet - är ett sjujävla avbrott.

Och det gäller center som är en bristvara i Luleå där vi först har Kempegate, sedan hårfina missar när det gällt att rekrytera ytterligare centrar, följt av att lösningen Ola också han skadades. Så vad har vi nu? Connolly, som inte övertygat offensivt på senare år. Tyrre, som varit lite osynlig men senaste veckorna tycks ha vaknat och det tackar man för. Och så tvingades man testa att ta in Ponta som center igen - vilket varit den stora gåvan för han märks och imponerar storligen när han i den rollen får ansvara för egen lina. Men sedan inget. Ja, nu får Nikupeteri troligen gå in och centra fjärdelinan och man kan hoppas, men svårt att tro att en sådan fjärdelina kan bli annat än en rejäl försvagning.

Laget Luleå Hockey lyckades gå från helvete till himmel men det gäller bara fem matcher, och man räds att tänka sig hur det nu ska gå när fjärdelinan - så viktig för vår vändning och framgång - plötsligt inte finns där. Tappar vi igen, eller?

Judas Kempe la av att spela och ersättare har vi inte lyckats rekrytera. Ola kom in, härlig, men är nu borta till gissningsvis nästa koskenkorvakupp, Lassi jobbar med postcovid eller vad det är. Själin försvann med fingerfraktur. Och nu tappar vi Jonas Berglund i fyra veckor.

Nä, fy fan. Jag hade mycket hellre önskat att vi torskat med 2-3 i stället för att vi vann med 3-2 mot det plastiga köpelaget från sydbotten. Mot att vi sluppit uppleva de avslutande två sekunderna av matchen. Där en satans plastspelare eliminerar vår viktiga Jonas Berglund fyra veckor framöver och för detta j-a övergrepp själv bestraffas med 2 sekunders utvisning.

Fan!
Kommentera