*/ ?>

Historik

·
Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Grymt bra förstärkning! Nu börjar det se lite spetsigare ut i topp-6.

Härligt Nubben!
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Trist, där rök julklappspengarna till svärmor. Och kidsen ger ju ändå bara teckningar och vingliga slöjdpallar, så det får bli payback-time där också. "Det här är du och jag när vi tittar på hockey...ser du gubben där borta, det är 'fajbjo Nubben' ".
+26
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: just det, glömde Wall-E. 6 it is, förhoppningsvis.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: ja, vore ju jävligt mysigt om det stämmer. Vågar inte ta ut något innan det presenteras på hemsidan.

Men just rightandet är väl egentligen inget superplus? Vi har ju redan...5? right-fws.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Icingpucken: lite jobbigt att Blomman är borta också. Kommer bli mycket istid på Hanzl...igen.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IF Malmö Redhawks 2021-12-02
hubbenorlen: Man ser ju ändå tydligt vem som har storkukslugnet av dom två.
Fagge ser ut att vilja hålla för överläppen när han står bredvid Freddans mäktiga musche.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
BlackBay: väl summerat!

Men: vitt vin till oxfilén?
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IF Malmö Redhawks 2021-12-02
Laget som för en (snart dryg) månad sen ständigt uppfann nya sätt att förlora på har plötsligt hittat ett sätt att vinna: jobba stenhårt och för varandra.
Det är inte snyggt alla gånger, särskilt inte i tredjeperioderna när det ska spelas på ledning. Idag var det stolpar och skridskor som räddade onödig dramatik i slutet.

Annars var ju känslan att det kunde bli en brun afton när Timrå missade nästan allt i 1a och MIF gjorde två mål på typ ett halvt läge. Lite övermod och slapphet framför kassen där.
Men så kom 2a och Lalles drypsäkra avslut efter typ 30 sekunder. Då började man vibba att det kanske kunde bli någon pinne till slut ändå.

Och det blev det ju, hela tre stycken. 17/21 pinnar. Fattar ni det oerhörda i den statistiken? Heeeelt gälet.

Som nämnts: Hanzl är en jävla härförare. Många liter svett i den matchtröjan. Han skulle behöva lite avlastning. Nu är han förstavalet i alla spelformer och moment; PP, BP, offensivt tek, defensivt. Men han får skylla sig själv kanske, när han är så jävla bra.

Dags att vila JJ mot Växjö, va? Grymt jobbat under dom här 7 matcherna, även om det idag höll på att sluta illa när han fick feeling och ville köra en Myllys.
Rajjan kan få stå på huvudet en match.

Så, laget som i princip var klart för kval i slutet på oktober är nu uppe och nafsar i slutspelshasorna. Hur fan gick det till egentligen?

Misstänker att Nubben tog till sig våra råd här på Hockeysnack. Tålamod! Tro på laget! Börja inte sparka och tokvärva! Ha förtroende för Freddanz!

Eller nåt.
Nu är vi bara - knappt - halvvägs in i serien, och det lär komma nya dippar och fosterställning-i-duschen-perioder. Men: nu tävlar vi på riktigt. Det dagens Timrå presterar på isen nu är eoner ifrån det stapplande fippel som presterades till och med oktober.

Jag är helt mållös (egentligen), och så där euforiskt tom på känslor som man bara kan bli när Timrå sparkar ens hockeyångest i fejjan. Städade vi precis av MIF i en måstematch? Är vi uppe på 25 poäng strax efter Brynäs och LHC med en match mindre spelad?
Hur. Fan. Gick. Det. Till?

Ingen jävla aning. Förmodligen bara El Presidente Nubbo och Demon-Freddanz som vet.
Men, en sak har jag dock jävligt klar för mig:

HOCKEY ÄR EN UNDERBAR SPORT!!!!1
+34
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IF Malmö Redhawks 2021-12-02
Dela nya lag!
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IF Malmö Redhawks 2021-12-02
Hoppas att Timrå fortsätter på inslagen linje, och att MIF beter sig som ett lag utan självförtroende. Då k a n det gå.

Hualigen. Så här ska det kännas inför nedsläpp. Säga vad man vill om SHL, det är inte samma serielunk som fjolårets HA.

Krossa MIF!
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IF Malmö Redhawks 2021-12-02
Synct: rätt snålt synsätt. Erixon har varit en klippa på slutet, och han tog kopiöst med istid mot Rögle. Ett hjärnsläpp när mjölksyran är uppe i öronen är knappast oförlåtligt.

Hade dock trott att Blomman skulle vara alternativ 1. Men klagar inte på Erixon. Han kan mycket väl vara typen som växer ytterligare av det.
+16
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
FH - avdammad: ja, det verkar ju som sagt ha hänt något under uppehållet. Varenda spelare (ok, något undantag dårå) ser ut att jobba stenhårt för varandra och enligt plan.
För någon månad sen gick man ju nästan och väntade på att Hanzl t ex skulle kasta in handduken och söka sig bort. Nu sliter han som ett djur där ute, inte minst i defensiven.
För jävla mysigt att se.

Det är tydligt också hur mycket självförtroende spelar in. Tycker att det är en markant skillnad i spelet i egen zon fram till och efter djurgårdsmatchen. Den matchen vann man på anfallsspelet, i kombination med ett uselt djurgårdsförsvar - men man hamnade väldigt lätt på hälarna i egen zon och spelade 5-5 BP på ett provocerande passivt sätt. Precis som man gjort hela vägen fram till den matchen.
Detta slutade man med i matchen efteråt mot Oskars. Plötsligt började man sätta hård press på puckföraren även i försvarszonen. Därmed fick man kortare anfall emot sig, och kunde komma i fler flygande anfall själva mot ett mindre organiserat försvar.
Helt enkelt: man började spela försvarsspel på SHL-vis.
Självförtroende -> nu-tar-vi-för-oss-mentalitet.

Sen bidrog det också att man särade på Zajje och Lalle. Experimentet med dom två ihop var obegripligt, och får väl föras in på hål-i-huvudet-kontot.
Att sen Erixon höjt sig ungefär 200% efter uppehållet spelar också kraftigt in, och det är väl inte omöjligt att det hänger ihop med ett allmänt omtag i hur man ska agera defensivt.
Nu är han en defensiv klippa, endast överträffad av El Sheriffo. Han och Lalle klockade in på närmare halvtimmen igår, och det bör vi ha med oss när vi kritiserar den onödiga utvisningen som föranledde slutsekundskvitteringen. Ge honom en rejäl klapp på axeln för ett grymt dagsverke, inte skit för enstaka misstag.

Långtidsskador på Didde och Albin är klart oroande. Nu måste Nubben agera. Vågar inte ens tänka på hur en ytterligare skada på Svensson eller Erixon skulle påverka i dagsläget.
Borde inte vara supersvårt att hitta en acceptabel lösning, på kort eller längre sikt, på den positionen. Någon som spelar enkelt, känner sig obekväm på fel sida blå, och som har lite fysik att slänga in. Det går väl att lösa, Nubben?

Framåt har vi det vi har, och även om man så klart vill ha in lite mer offensiv spets är det inte riktigt samma sparka alla!-feeling nu som för någon månad sen. Jag vill byta ut Alvarez mot någon som motsvarar det man betalar för, och jag börjar tycka att vi har ett litet delikat problem med vår kapten. Blomman överträffar honom som center, och han petar inte ens en - så här långt - stabbig Lundin. Och i 4e har vi Madsen, med Boyce som reservcenter om det kniper.
Nja. Har svårt att hitta en lämplig plats och roll för Liljewall som han kan göra bättre än befintliga alternativ.
Tyvärr, för han verkar i övrigt vara en kanonsnubbe att ha i sitt lag.

Jaja. Hursom trivs man väldigt bra numer dagen efter match. Folk förundrar sig och fattar inte vad som tagit åt Timrå. Brynäsare, djurgårdare och malmöiter flackar med blicken när man vill snacka tabell och kommande matcher.
Så lät det inte för någon månad sen. (Eller ok, brynäsaren på jobbet har väl haft en strykrädd-hund-aura kring sig dom senaste åren.)

Hockeylivet i SHL är helt enkelt mysigt just nu. Och då ska man passa på att njuta. Vi vet alla att brunt kommer efter rödvitt, lika säkert som att bakfyllan kommer efter backanalen. Men det tar vi då. Nu kollar vi tabell, highlights och taggar inför morgondagen. Då jävlar blir det match!
+15
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Fantastiskt väl genomförd match, ikväll igen. Timrå spelar äntligen efter sina resurser och som ett L a g.
Jävligt surt att det inte blev 3 poäng, men vi bör vara synnerligen nöjda med att vi a) spelade bättre än tabelltvåan, och b) att vi fick med oss 2 poäng. Och så klart c) att vi tagit 14/18 poäng i november.

JJ fantastisk. Vann målvaktsmatchen mot Rifalk klart, vilket ju känns extra trevligt med tanke på häromsistens. Lite surt med 2-2-målet dock. Men: plocken...jeeez.

Hanzl grymt viktig. Riktigt bra defensivt och i arbetsinsatsen. Framåt finns det mer att hämta, men jag tycker samtidigt att han är en rätt underbar tvåvägscenter.

Rattie är också en skön lirare. Rätt ovärderlig i detta offensivtrubbiga Timrå. Har sina brister i spelet i övrigt, men med det offensiva drivet och målsinnet är han förlåten.

Sen tycker jag Wall-E förtjänar beröm. Jävlar så han gnuggar. Man går bara och väntar på att det ska lossna på riktigt för honom. Han har en liten terriervariant av Hartmann där inne.

Bakåt ser det på det stora hela bra ut, men vi saknade Carlsson. Och Didde är ett bekymmersamt avbräck. Hoppas Nubben kan få in en defensiv, småelak jävel snart. Vi är alldeles för tunna bakåt.

Och Alvarez måste, på något sätt, bytas ut. Oavsett om det är någon skada, självförtroendebrist, eller om han inte är så intresserad av det här så funkar det inte. Frågan är vilka som skulle vilja ta över hans - förmodat - lukrativa kontrakt? Trolla Nubben!

Men, hörrni! Igen: 14/18 poäng! Kontakt i tabellen!
Vilken jävla utopi om någon sagt det för en månad sen.
Fruktansvärt imponerande hur man rest sig. Hatten av för Freddanz och hela jävla laget. Stolthet!

Och nu har vi en riktig holmgång med extra allt på torsdag. Upp på samma poäng eller 6 poäng bakom?
Ett av seriens formstarkaste lag mot ett lag som tagit 5 poäng dom senaste 5. Och som kommer från en käftsmäll av tabelljumbon.
Finns det någon logik i denna värld utspelar sig denna drabbning i en kokande NHC-Arena.

Fanimej: hockey ÄR en underbar jävla sport!
+31
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Lite märklig och hafsig period. Mängder med studspuckar, fummel och felpassningar. Synd det, tyckte Timrå i övrigt öppnade bra medan Rögle såg lite passiva ut. Pendeln svängde dock över mer och mer andra halvan.

Synd på målet. Och på EA:s miss. En ledning i paus hade inte varit oförtjänt.

Känslan är väl att det här blir tufft. Vibbar lite andraperre a'la FBK. Hoppas jag har fel.
Och hoppas Timrå går ut ganska hårt i 2a och behandlar pucken lite bättre. Samt drar den på mål när vi har gubbar där, och inte som Zajje spela ner den i mysrundeln istället.
Enkelt framåt, in och kötta.

Löjligt viktigt att hålla tätt nu i BP. Sen jobbar vi stenhårt för att inte låta Rögle styra dansen ostört.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Nisse på Mon or: eller så här: Timrå måste ta 6 poäng mer än Brynäs och/eller Malmö för att undvika kval. På 31 omgångar. Vinner man hängmatchen räcker det med 3 poäng mer - e n seger - för att ta sig förbi.

Det här blir tufft, men inte faen är det omöjligt. Vi ligger alltså 5 poäng från säker mark med en match mindre spelad spelad, och då har vi haft en förlustsvit som utgjorde 12/21 omgångar.

Tror inte att det byts osäkra kalsonger oftare i timrålägret än i malmö-/brynäsditot för tillfället.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Knylan: ja, jävligt svårt att sia om var såväl Timrå som Rögle står när det vankas nedsläpp.
För Timrås del var det übermysigt att man studsade tebaks efter FBK och gjorde en, på det stora hela, riktigt bra bottamatchinsats. FBK verkar dessutom vara klart på gång, så deras överkörning i andra kanske inte var så mycket kvitto på Timrås uselhet.

Rögle verkar blanda och ge lite, likförbannat kan dom mycket väl leda serien när dom spelat lika många matcher som Frölunda. Att man bara har 3 nollpoängare efter 21 omgångar är ju hyfsat. Samtidigt har man bara en trepoängare senaste 5.

Känslan är att det finns chanser till poäng. Timrå har inte tagit 12/15 på flax eller ointresserat motstånd. Man har lyft hela spelet ett par klasser sedan oktober. Dessutom: att man följde upp FBK-debaclet med en bortatrea mot LHC (som då var typ formstarkast i serien) borde ingjuta mod. Vi är på rätt väg, och vi kan tävla i den här serien om vi jobbar stenhårt enligt plan.

Rajjan i mål? Känns som en no-brainer rent coachmässigt med tanke på tätt matchande och att vi har en ännu viktigare match på torsdag. Och tanken på att Rajjan bara kliver in och gör en Lindbäcksk idiotmatch kittlar lite. Samtidigt är JJ på en heeelt annan trygghetsnivå nu jämfört med vad Rajjan uppvisat hittills. Trots att snubben, inledningsvis, överglänsde JJ och kändes som vår 1a.
Intressant att se hur Freddanz tänker där.

Sen blir det spännande att se kedjeformationerna. Tyckte att man var något på spåren sist. Beror väl på om Blomman är tebaks, men annars skulle jag nog gärna köra Lundin med Lodin och Rattie. Tycker Lundin trots allt börjar komma lite. Köper verkligen inte att han skulle vara oförmögen att agera stabil center på den här nivån.

Men sen vill man ju ha in OJ också. Och peta bort Alvarez. Och Liljewall måste ju lira.
Småknepigt pussel det där. Klart är att Boyce bör fortsätta i 4e. Han är en energispelare, och det går ju inte annat än att älska när han går in och bara tokkör i dom byten han får. Plus att han kan ta nyttig tid i BP.

Skönt att känna förväntansfullt matchpirr numer, efter att i oktober fira varje matchfri dag som en lönefredag. #noångestday
Hoppas det sprakar lite om spelarna också. Då kan det nog bli en spänningsfylld tisdag av det här. Och det är ju gott nog ändå.
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Linköping HC - Timrå IK 2021-11-27
Förbannat väl genomförd bortamatch av Timrå. Såg dystert ut efter 1a där Timrå spred puckar och såg lite skakiga ut. Sen äter man sig in i 2a-perren och trycker tebaks LHC helt.
3e var långa stunder en vacker avspelning a'la DIF borta, även om det blev skakigt på slutet. Hyfsat medflyt också på Lalles utlägg.

Skägget kan vi inte ens kommentera längre. Han är så bra att det är löjligt.

JJ har steppat upp nu. Riktigt bra ikväll igen.

4 segrar av 5, 12/15 poäng. Tror att vi kan konstatera att Timrå faktiskt är inne i SHL nu. Nu jävlar tävlar vi.

Hoppas Nubben trots allt jobbar hårt nu. Vi skulle behöva en vass forward till och skeppa Alvarez. Kolla hans "hemjobb". Alibiglider 3 meter efter. Hade kunnat förlåtas om han producerade, men han är ju helt ofarlig framåt.

Men nu ska vi inte negga. Timrå har fått hela Cloetta (eller vad den där fjollhallen heter numer) att leka Helena Bergström, och grabbarna myser med ytterligare 3 poäng. Så jävla vackert.

Hockey är fanimej en underbar sport!
+26
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Linköping HC - Timrå IK 2021-11-27
Villervalla: sant. Jag ville nog mest vara lite cool.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Linköping HC - Timrå IK 2021-11-27
Imponerande 2a! Lite tveksam inledning, men sen tuggar Timrå på föredömligt och får hälarna att jobba på LHC istället. Gillar verkligen hur rörliga och trixiga man är i offensiv zon. LHC hängde inte riktigt med.

JJ magnifik så här långt. Sen har vi ju ett underbart jävla backpar i 2-85. Syns att Westerlund har fått upp självförtroendet ett par snäpp. Spelar riktigt bra fysiskt nu och inte "bara" rörligt.

Men: Hartmann är inte riktigt i slag. Han har trampat lite trög luft dom senaste matcherna. Hoppas han snart är tebaks. Ett mål för honom skulle nog smaka bäver.

20 minuter kvar, hoppas Timrå fortsätter i exakt samma stil. Ett utspritt, puckspridande LHC är lätt att försvara sig mot. Och vi fick dom dit, med bra forechecking och driv i vändningarna.

Hoppet lever, girlz and boyz. Det k a n bli poäng!
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Linköping HC - Timrå IK 2021-11-27
Synd på Hanzls självmål. I övrigt gjorde han en riktigt bra period. Precis som hela den kedjan.

Symptomatiskt att det var en miss i puckhanteringen när Lalle skulle gå framåt i typ 2a bytet som gav LHC ett monsterbyte i Timrås zon. Och sen momentum ett par minuter efter det. Timrå är väldigt sköra och lättstörda.

I övrigt en rätt ok period. Men nu kommer eldprovet: den förhatliga andraperren. Hoppas verkligen Timrå står upp från start och inte låter LHC få gasa ostört från egen zon. Då lär det smälla.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Linköping HC - Timrå IK 2021-11-27
Knylan: "familjeskäl" på Blomman.
Lite fundersam till kedjerockaderna, även om jag var inne på att testa Hanzl i annan omgivning.
JJ I buren igen.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Linköping HC - Timrå IK 2021-11-27
Tycker vi gör som vi brukar nere i Linköping (19:57).

Blir intressant att se hur Timrå tar sig an matchen. LHC lär ha gjort läxan och vet att det är hög press som Timrå har svårast för. Samtidigt som Timrå gärna står för detsamma.
Skulle vilja se att vi går en match om taktpinnen redan från start, och inte att det trummas in glosor som "bortalag" eller "hålla tätt första 10".
Hamnar Timrå på hälarna kan vi få stryk av vilket lag som helst.

Läge att lufta Rajjan? Misstänker att det blir så, även om det vore passande att JJ fick ta denna. Han är dessutom lite inne i Zonen.

Vore för jävla mysigt om Timrå visar att andraperren mot FBK var ett olycksfall i arbetet.
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2021-11-25
En riktigt sunkig 2a pajar den här matchen. I kombination med blött krut i bössorna. Man försöker ändå i 3e och ett 2-3 med lite FBK-darr var inte superlångt borta.

Bara att bryta ihop och komma igen. LHC borta blir snorviktig. Där bör man plocka poäng.

Är inte det här lite av en skitsport ändå?
+10
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2021-11-25
The great one: nä, Alvarez är tyvärr helt menlös. Ska Nubben göra någon manöver borde Alvarez ut - bättre spelare in ha högsta prioritet. Han ser helt ointresserad ut.
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2021-11-25
Färjestad ökar tempot, och Timrå hinner inte med. För sent in i forecheckingen, lätt bortspelade. Och i försvarszon blir det hälstående och passivt.

Nä, det här var omuntert. Inte minst när man inte är nära att göra mål på chanserna man trots allt skapat. FBK gör mål med Liljewalls ansikte...

Bara att gå ut i 3e och vara lite desperata. I den bästa av världar grötar vi in någon puck och får FBK att börja fundera på om dom ska tappa ännu en ledning. I en normal värld slutar det här typ 6-1.
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2021-11-25
Försiktig period, men gillar att vi fortsätter att släppa till få chanser.
För jävla synd att inte Lodin fick avsluta cirkusnumret med ett mål. Och Löökes skott borde ha vinklats lite åt sidan.

Får väl se om det öppnar upp lite i 2a. FBK kan inte vara nöjda med att fortsätta så här iaf.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2021-11-25
Har en bra känsla inför kvällen, vilket med timrålogik torde betyda storstryk och enormt känsloutbrott.
Men fan trot.

Av någon anledning har FBK aldrig skrämt på samma sätt som exempelvis Frölunda. Tror att det kommer från första säsongen efter avancemanget 2000, när jag minns att Timrå med stor frejdighet drog till Karlstad och smiskade värmlandsstjärt. (Pasi Petriläinen...vilket jävla fynd han var i kategorin "rörlig, spelande back". Fantastico.)

Det var då det, och efter det har det så klart blivit fler torskar än vinster mot pöjkera. Men känslan sitter i. FBK är liksom definitionen på ett "mätt" SHL-lag. Förväntas alltid ligga i toppen, minsta gnissel blir det stora trumman och ansvarsutkrävande. Och på isen vill man mysa i komfortzonen, där den individuella skickligheten triumferar trots att motståndartröjorna är blötare efteråt. I grundserien, alltså.

Ett faktum som faktiskt kan vara till vår nackdel, paradoxalt nog, är FBK:s nuvarande maskinerignissel. Risken är att dom kommer mer laddade än vanligt för att säkerställa 3 poäng mot ett av seriens sämsta lag.
E l l e r så har dom faktiskt problem på riktigt, vilket kan få dom riktigt skönt osynk-spretiga om Timrå smäller dit ett par puckar.

Den som lever får se. Och det hoppas jag att vi alla gör, med tanke på att det bara är 3 ynka timmar till matchstart.

Hartmann målar ikväll. Hoppas att Erixon fortsätter på inslagen linje, liksom JJ och Lööke.

Mot 4e raka! Våga vägra förlust!
+8
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Sputnik: förluster känns sjukt oktober 2021. Nya Timrå håller inte på med sånt.

Jävligt taggad till FBK på torsdag. Lär bli tufft, men fortsätter dom på inslagen väg and add some, så...finns alla möjligheter att förlänga sviten.

In och kötta, ge oss götta!
+17
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
hubbenorlen: ja, och det var imponerande hur bra man gjorde det också. Oskars fick ju liksom ingen tid eller utrymme till någonting.
Annars är det ju en klar risk att checka så pass hårt mot ett kontringslag som oskars, och ett Timrå som i oktober prövat samma typ av hög forechecking hade förmodligen straffats hårt.

Nä, något rätt verkar man onekligen gjort under uppehållet. Och en hel del sitter så klart i självförtroendet och i själva brinnet. Det var tydligt från första nedsläpp att Timrå trodde på det här, och att man skulle ge allt för varandra. Det var maxfart i åkningarna och stenhårt i närkamperna.

Somnade jävligt gött igår. Det är precis den här typen av insatser man vill ligga och veva på näthinnan medan John Blund inväntas.

Tack Timrå! Nu kör vi!
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Lite chockad och tagen faktiskt. Tycker att Timrå i den här matchen tog tag i - och rättade till - i princip alla detaljer som gjort mig gråhårig under dom föregående 18 omgångarna.
Noterade ni hur jävla tätt man låg hela tiden i forecheckingen? Och hur hårt man gick på puckföraren i egen zon?

Jag tycker nog att det här är Timrås bästa match för säsongen. Eller iaf viktigaste. Man tog tag i taktpinnen, drev på, låg rätt (nästan) hela tiden, och lyckades matcha Oskars i det rätt furiösa tempot i förstaperren. (Ja, den sista delen av den meningen känns absurd. Oskars går inte riktigt att ta på allvar, oavsett tabellplacering.)

Något har man uppenbarligen gjort under uppehållet som var jävligt bra ur lagmoralsynpunkt. Vinsten mot Brynäs var i det sammanhanget förmodligen rövviktig. Man spelar med ett självförtroende man inte borde ha, och en rätt iskall finurlighet i anfallszon. Trots att man fram tills i princip nu varit SHL:s driftkucku defensivt och haft grava problem att producera framåt.
Enormt imponerande.

Skönt att Nubben lyssnat till oss på HS och inte gjort massa panikåtgärder utan haft t å l a m o d. #host#

Nä, det här kan så klart spåra ur igen och fortsätta I det bruna spåret. Men: sett till dom senaste tre matcherna går det inte att förneka att det sett avsevärt bättre ut defensivt. I försvarsspelet över hela banan (undantaget passiva box-spelet i egen zon som man fastnat i fram till dagens match), inklusive målvaktsspelet. JJ har varit rätt då jävla grym på slutet. Trodde tvålhanteringen vid djurgårns reptilsnabba 1-1 skulle påverka honom negativt, men efter det har han - nästan - spikat igen. Lugn, trygg, tät. Och med Fru Fortuna på sin sida. Tror att dagens nolla sitter jävligt fint i självförtroendecentrat.

En annan sol lyft sig rejält på slutet är Erixon. Nu ser han ut som den spelare vi trodde att vi värvade i somras. Pondus och tajming i en synnerligen skön symbios. Fortsätter han så här samtidigt som Didde kommer tebaks i god matchform, så...kanske vi trots allt träffade hyfsat rätt på baksidan. Eller, Nubben dårå.

Och ja: skulle vi nu - peppar peppar - lyckas slingra oss ur det här dödsgreppet och börja plocka poäng i ett skönt tempo bör vi fan adla karln. Och kollektivt beordra Dumstrutar På! för alla oss som dömt ut hans lagbygge.
Det vore betydligt mer underbart än pinsamt.

Men: vi bör som alltid minnas Mr Wolfs bevingade ord och inte låta oss sväva iväg. Mer än att njuta hur euforiskt som helst av TRE NYA JÄVLA POÄNG efter en synnerligen estetiskt tilltalande Oskars-tilltvålning.
Laget är till synes - äntligen - på rätt väg, och bara det är tillräckligt vackert.

FBK nästa va? Bring it on!

Just ja - låt oss inte glömma Lööke! Var han inte rätt så jävla underbar idag? Grymt härligt att se. Fortsätt så! Och avlossa den där handledaren så fort du får tillstymmelse till läge. Du har allt som krävs för den här serien.

Nu är jag hyfsat fryntlig av en ansenlig mängd nya-favvo-whiskyn - Kavalan - men även utan så skulle jag nog ändå påstå att...

HOCKEY ÄR EN UNDERBAR JÄVLA SPORT!!!1
+45
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Men fy fan så trollfitteskönt!!!
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Tom Topp: Lööke har alltid haft ett handledsskott av utmärkt SHL-klass. Problemet för honom är att komma till det läget utan #54, samt att använda det på instinkt.
Han grubblar för mycket.
+8
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Djurgårdens försvarsspel igår var bland det sämsta jag sett den här säsongen. Samtidigt som Timrå spelade finurligt i anfallszon och hade lite cojones i sina avslut.

Lööke: kan vi inte enas om att ditt fokus kommande matcher ska vara att dra iväg en handledare så fort du får ett halvhyfsat läge?

Men: Timrås spel i egen zon är det riktigt alarmerande. Nu har vi spelat snart halva säsongen, och vi håller fast vid detta passiva zonförsvar som gör att vi ser ut att tro att det är BP. Djurgården behövde inte mer än att få kontroll på pucken i anfallszon för att få ett minutlångt anfall där dom kunde spela runt och leta lägen.

Det syns att spelarna är hårt hållna av dessa direktiv och kämpar med att "hålla positionen". Man kväver sina impulser att förutse var en puck med största sannolikhet kommer att hamna efter en sargduell, vilket gör att man i princip alltid är två sekunder för sena i varje potentiell puckbrytarsituation.

Jag blir helt vansinnig av detta. Inget annat lag spelar på samma sätt. Kolla på lördag när vi möter Oskars. Dom må vara fladdrigt naiva, men jämför hur man agerar när Timrå får puckkontroll i deras zon jämfört med det omvända.
Detta håller inte. Timrå lägger allt för mycket tid och energi på att statiskt freda sig i egen zon och vänta på misstag. Vilket höll när man mötte ett Djurgården som strösslade med sådana, men inte mot puckskickligare och kyligare lag.

Tror också att detta till viss mån kväver spelarna lite. Som att man inte riktigt litar på dom. Och att man liksom vill övertyga dom om att "vi är så pass mycket sämre än andra, så det kommer att vara ungefär som att vi spelar BP även i 5-5 så fort vi inte har puckkontroll i egen zon".

Dock: en positiv konsekvens är att denna ständiga BP-träning gjort att det faktiskt ser bra ut när det ÄR BP på riktigt.
Och PP funkar också bra, vilket visar vilken offensiv potential som trots allt finns i det här laget. Men i PP är det tydligt och givet. Vi anfaller, dom andra backar hem och försvarar. I spel 5-5 hamnar vi ofta på passiva hälar i egen zon, och är djupt ner och med mjölksyra i benen när pucken erövras. Väldigt svårt att få till snabba kontringar då mot en icke-samlad motståndare.

Jag tror att den märkliga defensiva taktiken (som vi ju kört under hela Antes sejour) är nyckeln till Timrås problem. Och en högst bidragande faktor till varför spelare som Bohm och Erixon sett så vilsna ut.
Nu börjar den sistnämnda spotta upp sig iaf, hoppas det fortsätter så. Men görs det inte kraftiga omtag på den allmänna taktiken kommer det knappast hjälpa om man vill undvika kvalet.

Sen måste vi nämna Per Svensson. Alltså, det är fanimej en ren njutning att se honom spela hockey. Ge honom vilken situation som helst i egen zon, och han kommer att välja det absolut smartaste sättet att lösa den på.
Stark, smart, resolut och schysst. En drömback att ha i sitt lag. Vem faen hade trott att han skulle gå in i SHL och bara chefa?
R e s p e c t.

Och: jag är gnällig nu vad gäller defensiven, men jag är också jävligt stolt över hur laget tagit sig an de senaste två extrem-måste-matcherna. Trots baklås i spelet, trots käftsmällar hela jävvla oktober, trots kraftigt yttre tryck. Riktigt imponerande.

Hoppas att man iaf börjar återfå lite mer av den tro man hade när man gick in i säsongen. Flera av spelarna måste börja tro på sig själva, sluta grubbla och fega.
In och kör. Mål i arslet? Historia, nästa byte.
+23
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Det här var ju småmysigt, hörrni!
Kommer inte ihåg senast man fick med sig 3 poäng mot djurgårn borta. Kvalet 11/12?

Har redan glömt hur det känns att torska. Nu knäcker vi Oskars på lördag!

Hockey ä r en underbar sport!
+20
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
På tunnelbanan. Kan man få en vinst i den där jävla hallen, pretty please?
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2021-11-06
Wohooo! Visst får vi poäng för det där? Är det två pinnar för seger? Tre?

Det här tycker jag att vi gör igen.
Så jävla gött att äntligen knyta ihop säcken när vi möter ett sämre motstånd.

Nu går vi lugnade in i uppehållet. Nubben stänger av faxen, Freddanz får nytt 5-årskontrakt. TÅLAMOD!

Hockey är ingen underbar sport, men ibland är den småmysig!
+12
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2021-11-06
Skön liten islossning där. Vill inte jinxa, så kommenterar inte JJ.

Mycket hockey kvar, men...det k a n gå!
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2021-11-06
thorwald: nej, vi ska inte spela som ett topplag.
Däremot vore det kul att åtminstone testa att spela som ett SHL-lag.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2021-11-06
mikenomad: framförallt har vi en spelidé som inte på något sätt funkar i SHL. Det här passiva box-spelet i egen zon, oförmågan att ligga nära (pga för långsamma spelare) och för dåligt omställningsspel.

Kollar man på Oskars så har dom, även när dom sugit elefantpung och torskat match efter match, hela tiden haft en tydlig och i grunden optimistisk spelidé. Dom ligger på och checkar, sticker blixtsnabbt (och ofta lite naivt) framåt när dom ser ut att erövra puck. Timrå backar och backar, får enormt långa anfall emot sig, och anfaller med mjölksyra mot samlade försvar.

Tycker det är frapperande när man kollar på andra lag att det är INGET annat lag som spelar lika passivt som Timrå. Det kan knappast bero på att Nubben lyckats sätta ihop ett lag bestående av enbart speldumma, fega och lata spelare.
Snarare är det nog så att man försöker spela ett spel som inte funkar, och som spelarna inte behärskar (med vissa undantag).

Idag är det bara ut och köra. Klarar man inte av att tagga och maxprestera den här matchen kan vi sluta låtsas som att det finns någon form av hopp.
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Luleå HF - Timrå IK 2021-11-04
Laguppställningen börjar iaf se hygglig ut. Bra att man återförenar Hartmann-Liljewall-Lodin. 100% kemi där.
Bra att Lundin är tebaks som center också. Hans prao som vinge var lite svårbegriplig. Återstår att se om han kan gnugga fram tekningar i offensiv zon åt lina 1 och 2 med den omgivningen.

JJ i mål, tja...tycker nog att det är befogat att ge honom en match till tätt inpå. Som Knylan påpekar växte han under matchen sist. Bra läge att göra en solid insats över 60 minuter nu.

Vet inte om det är fuck-tabellen-här-komner-Timrå-feelingen som spökar, men jag tror faen det kan bli en trea ikväll. In och kör bara!
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Hahl Bundy 2.0: Agree. Ska man förlora sig genom serien kan man i a f göra det på ett sätt som lämnar avtryck i historieböckerna.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Gallo är inte någon frälsare på något sätt, men han borde kunna uppgradera iaf några av alla spelarna i brunkar-facket. Tror faktiskt att han skulle kunna göra nytta i en mer fysisk köttaroll med Hanzl/Rattie. Hartmann har inte riktigt lyckats där. Han trivs nog bättre med rakare, mer rejäla spelare.

Olofsson bör lånas ut, Liljegren skeppas. Sen borde man köra kill-your-darlings på iaf någon av Madsen, Liljewall, Lööke eller Wall-E och ersätta med offensiv spets.
Personligen hade jag tyckt att det vore intressant att iaf testa Lalle som fw. Men det krävs väl att Didde är tebaks först (och därefter ett mirakel).

Ska bli intressant att se hur man tar sig an kvällens match. Hög press funkade förra gången mot Lule, och bra mot Frölunda när man körde så i 3e perren. Risken är väl att man öppnar så, och så åker man på ett par i arslet redan i 1a. Något sätt att förlora på lyckas vi nog hitta.

Forza Timrå, mot Rekordet!
+8
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Aningens oroväckande att Nubben inte verkar ha koll på vilka värvningar eller aktioner övriga SHL-lag företagit sig. Tillsammans med "vi ska till play-in", "Jag har lärt mig läxan från förra gången", "Inget lag har en bättre 11:e (var det väl?) fw än oss", "defensiven blir vår styrka i år", "Jag ville ha Liljegren oavsett om vi skulle spela HA eller SHL", "Hellre avgår jag själv än att sparka tränarna", "Jag är överraskad av tempot i SHL"....m m blir det tyvärr lite pajasvarning över den gode Nubben. Tragiskt.

Men det kanske är så att hans tid är lite förbi. När byggde han en stabil SHL-trupp senast. 2008?
Den väldigt täta symbiosen med tränarna (tvivlar på att någon annan SHL-sportchef har lika mycket inflytande på det som händer på isen som Nubben) känns också otidsenlig. Vanligt i division 1, förekommer nog i HA. Men i SHL? Only in Timrå.

Det är nog dags att vända blad och gå vidare. Men hur fan ska den processen gå till? Timrå ÄR Nubben, på gott och ont. Mysigt när vi kan bygga lag runt Jonte i HA, mindre mysigt när alla ägg lagts i samma korg i SHL och det krävs (obekväma), rejäla justeringar.
Ska Freddanz bort lär dom behöva lämna självmant. Vilket dom givetvis gör snart om det här fortsätter. Dom är ju inte dummare än att dom fattar när det krävs en injektion för att få in lite glöd i omklädningsrummet.

Frågan är vem/vilka som kommer in, dock. Tror knappast att Nubben skulle trivas med en självständig, lite tjurskallig tränare. Risk för kaoz då, vilket så klart på ett sätt skulle liva upp. Det är uppenbart att hela jävla föreningen skulle behövas ruskas om ordentligt.

Likväl är det inte kört än. Har Nubben kvar något uns av sin gamla mojo och fingerspitsgefûhl är det nu han bör visa det. Agera (eller inte agera), och få laget att börja lyfta och visa att man trots allt är ett lag som kan konkurrera med bottenkonkurrenterna i SHL.
Det här är - eller borde i a f vara - ett Nubben-defining-moment. Fortsätter det på den inslagna vägen, med "tålamod" och noll-koll-uttalanden och en prestation som för tankarna till Vilda Väsby måste Timrå bygga om från grunden. Inte ner och Nubben-mysa i HA igen. Total renovering av sporten. Sen går vi jävlarimej inte för någon uppflyttning förrns det finns en realistisk plan för hur man ska hålla sig kvar.

Djurgården, LHC och Frölunda. Tre lag som hasat läder i NHC och - för kvällen - framstått som totalt värdelösa. Facit: 0 poäng. Ett riktigt deppigt kvitto på lagets uselhet.

In med ödmjukhet och lite jävlaranamma nu. Utgå från nuläget och AGERA. Vi kan inte tävla som det är nu. Kval framstår som en högst realistisk sannolikhet, och den som tror att vi kan förlora oss fram tills dess och sedan "få ihop det" är dum i huvudet.
10 omgångar till, sen är Hanzl antingen borta eller ännu mer oengagerad. Lööke är så livrädd att han får tvingas ut på isen med en tazer. Lundin spelar back. Didde "börjar se ljuset i tunneln" och hoppas att han är tillbaka efter jul. Erixon längtar efter försäsong. LaLeggia och Zajac skolas om till defensiva backar. Svensson lånas ut till Modo. Christian Söderström blir 3-e-tränare med "fokus på defensiven". Olofsson, Liljegren och Liljewall är ny 1a-kedja.
Osv.

Gör något förfuckinghelvete. Hur fan ska vi kunna tro på det här om vi bara accepterar att vara 2000-talets största megafiasko?
+31
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Någon som tror att Hanzl är kvar om 10 omgångar?
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Leksands IF - Timrå IK 2021-10-30
Leksand får tacka Brage för att det fortfarande är 0-0. Fortsätter vi bara pressa ggnnchjnn

Dela nya lag!
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Knylan: Ja, Enroth var riktigt jobbig igår. Samtidigt som det var lite gummiklubba på våra anfallare. Men, hade vi bytt målvakter hade den här matchen slutat typ 5-1.

Kan inte vara missnöjd med den totala prestationen annars. Man höll uppe spelet bra i fr a 1a och 2a perioden, och fick ett blekt Öret att se likbleka ut. När släppte vi till 2 skott på mål på en period senast?

Men som sagt, det behövs inte mycket för att den röda lampan ska lysa bakom Rajjan/JJ. Oerhört psykiskt påfrestande. Inte enbart ett målvaktsproblem, utan lika mycket ett fw-problem (som släpper alldeles för mycket fri isyta i slottet när dom kommer i osynk i defensiven) som ett backproblem (man har oerhört svårt att låsa motståndarna framför egen kasse).

Men: givetvis hade en riktig jävla fantom a'la Enroth varit ett gigantiskt stöd i det här läget. Någon som kan rädda upp och klistra pucken när försvaret begår individuella misstag. Å andra sidan - Rajjan räddade såväl straff som frilägen. Den största förklaringen till att hans spel inte räckte var oförmågan att göra mer än 2 mål på det spelövertag man hade i period 1 och 2. Vilket i sin tur till stor del berodde på Enroth, så...jaja.

Tyckte hursom att laget var välkomponerat utifrån spelarmaterial.
Vi skulle dock verkligen behöva mer speed på centersidan. Liljewall/Lundin funkade bättre i sina nya omgivningar, men helvete så segt det går.
Att man gett Liljewall C-et är lite svårförståeligt, och ett problem. Han känns som den mest uppenbara spelaren att uppgradera i fw-ledet. En ny 2e-center, sen Lundin/Blomman som 3e/4e skulle ge en SHL-konkurrenskraftig centersida.

Frågan är hur knäckande en förlust som igår var för ett redan stukat lag. Förhoppningsvis knyter man näven i fickan och inser att man, trots allt, gjorde en till 90% jävligt bra match igår. Förlusten hade svidit, men inte mycket mer, om man haft 2, 3 segrar till bakom västen. Och det är så man måste tänka nu. Nollställa sig och inse att man inte kan göra ett skit åt det som varit, men allt åt det som komma skall. Karaktär.

Och Nubben ska tokjobba nu. Laget måste få en boost, i form av tränarbyte eller spelartillskott. Ser inte han var dom största läckorna finns, och vilka möjliga justeringar som kan ge störst effekt, så...är det godnatt på riktigt.

Det är mörkt, men inte polarnatt än. Fler lag än vi ser riktigt jävla sugiga ut. Moral, hårt jobb och starkt, tydligt ledarskap k a n rädda upp det här.

Så kom igen nu, Timrå. Beordra "blåställ på!" i hela jävla föreningen. Ställ krav på varandra! Boosta varandra! Jobba f ö r varandra! Kriga!

Och vi supportrar får fan bita ihop också. Låt oss (mig själv i högsta jävla grad) sluta gnälla om att "jag ser inte en match till med det här laget, bu-huuu...". Det är fan inte värdigt. Det här är allvar. Det här är SHL, och vi ÄR där. Låt oss då för fan kriga för vår plats.

Klacken var fantastisk igår. Skitisamma att det bara var 3000 i hallen, jag satt hemma i min TV-soffa och kände enbart stolthet. Grym respect till er som bara körde på, stöttade och lyfte. Där har vi en av nycklarna som faktiskt kan dyrka upp den här jävla säsongen.

Fuck'em all! Nu kör vi!
+25
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Fy faen, så surt. Vi lyckades hitta ett sätt att förlora ändå.

Nu är det lite uppförsbacke.

Hockey ä r en skitsport!
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Lite sjukt att det bara skiljer ett mål. Och symptomatiskt, förstås.
Lööke...hade inte missat den där ifjol. Då satt alla avslut 5 cm under ribban. Nu 5 cm över isen.

Skönt att se Harde vara Harde även i Öret. Checka honom hårt i egen zon. Och pincha när han står på blå.

Lite lugnare tempo, vilket är förståeligt men lite oroväckande. Nog orkar vi spela snabbare än så här? Tyckte man började åka lite långsammare i pressen sista 10. Livsfarligt. Så länge vi ligger nära är vi bra.

Hoppas på jävlaranamma, in och mörsa i 3e. Backas det och ges ytor åt Öret kommer det här skita sig, igen.

Våga!
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Mysig perre. 4 välkomponerade kedjor som matar på och åker mycket skridskor. Gäller att man bryter trenden och kan fortsätta så här nu i period 2 och 3.

Effektiviteten måste upp dock. Hade kunnat vara 4-0. Eller 4-1 då, mtp straffen.

Köööör!
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2021-10-23
Helt ok match. Nu såg vi ut som ett bottenlag mot ett - tippat - topplag. Dom senaste 5 innan det såg vi ut som ett mediokert HA-lag.
Och: första matchen jag faktiskt kan köpa kedje-/backparskompositionen.

Men, kom igen nu Nubben. Det här är inte särskilt kul längre.
+7
Låst ämne

·