Realisten

723 inlägg · 177 besökare

Historik

·
IF Björklöven > Sv: Seriepemiär! Garpens IF - IF Björklöven
Klåparna:
Blomgrens: Okej. Bedrövligt från alla håll. Fortier höll på att vinna matchen åt oss på egen hand.
Laget är en katastrof defensivt
--------------------------------------------------------------------------------
Jaa, det var sannerligen ingen minnesvärd tillställning under gårdagskvällen för er Lövensupportrar.
Och 5-3 till "Skansen" var målmässigt helt klart i Underkant.

Jag undrar om det inte är läge för Löven att redan nu göra en 'minisilly' gällande BACKAR inför säsongen 24/25, för Fortsatt spel i HOCKEYALLSVENSKAN!!!
För något annat lär knappast bli aktuellt. En fullständigt KATASTROFAL!!! defensiv insats kan man lugnt sagt säga..

Jag är dessutom tämligen säker på att att den här säsongen är den femte och SISTA!! som Per Kenttä tänker "slösa bort" som Sportchef i HA.

Nästa säsong tänker jag mig att Kenttä söker sig 'norrut', 28 mil närmare sin ursprungliga 'barnsäng', för att åta sig jobbet som sportchef i Lule Hockey.
+2
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Klåparna: Jag var inne där, det gick inte att missa så att säga. :) Det var det jag menade med att "gå på Skansen" som vuxen med viss ironi, jag kanske var lite för kryptisk i mitt svar till dig här.
---------------------------------------------------------------------------
Det finns bl a några syrliga men "spot on" repliker på andra skribenters inlägg där, att ta del av nu.
Betydligt mer kommer, vad de't' 'lider'.
+2
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Tarasov: Det är på ett renodlat Sportforum. Förmodligen det mest diversifierade som finns att tillgå.
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Klåparna: Jag kommer ihåg att Skansen var roligt att gå på som barn när man besökte den stora Hufvudstaden! Att det skulle vara lika roligt att "gå på "Skansen" som vuxen kunde jag inte tro i min vildaste fantasi
------------------------------------------------------------------------------------------
Det var bildligt talat. Jag menar att du ska titta in hos skansen bland 'fans'en, Där hiitar du mig och mina alster.
Förutsatt att du nu inte redan gjort det?...
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Klåparna: Nästa säsong blir dock ganska rolig med LÖVEN, AIK, BRYNÄS, DIF, SSK och VÄSTERÅS som satsar uppåt!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Du glömde bort Mora...

PS:. Än en gång mången tack för berömmen gällande språket och allt i övrigt också.

Det finns en hel del andra "intressanta" alster ifrån mig att tillgå, och det kommer fler vad det lider. Men då får du titta på ett annat hockeyforum.
Jag rekommenderar att du går på "Skansen".
Jag säger inte mer, men när du hittar texterna kommer du garanterat att förstå vem det är som är "Realisten" Men skylta inte gärna med det. Annars kan man ju aldrig vara säker på hur många ytterligare "analyser" som du får ta del av...
+2
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
SPOODI: Det är nog lite sista chansen nu 23/24. Tror känttä drar om ni inte går upp
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja, under nästa säsong lär det bli svårare än någonsin tidigare att ta klivet upp, när nu Brynäs åkte ur och IF Skansens klängapor inte lyckades 'svinga' sig upp till den 'högsta våningen', utan 'tappade greppet' precis när de trodde sig ha fått ett 'fast tag' om SHL-platsen efter match 6 på Hovet.

Men det var ändå för väl att MoDo gick upp. Fast det som verkligen smakar prima champagne i en törstande hockeystrupe är att Djurgården fortfarande är kvar i Gärdsgården. Och kampen mellan DIF (om de nu inte tiltar ur) och Brynäs om vilka som drar det längsta strået blir synnerligen intressant. Om nu inte IFB chockar och för första gången på 23 år trotsar tyngdlagen.
+3
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Klåparna: Ser fram emot det ordentligt mycket, kommer vara en gemytlig valborgsmässoafton. Dina analyser och förlorarnas forum kommer bli EPISKA att ta del av. Redan nu vill jag lova att det blir en sagolik kväll för oss hockeyintresserade.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
De kommer att bli totalt 3-4 inlägg som jag kommer att kabla ut vad det lider. Och jag förmodar att dom precis som du säger, kommer att bli EPISKA.
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Klåparna: Klockren analys återigen. Morgondagens analys från dig blir väldigt intressant att läsa oavsett vilket lag som står med förlorarmedalj runt halsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag lovar dig, att det du då kommer att få läsa, slår allt det jag tidigare skrivit med HÄSTLÄNGDER!!! Jag garanterar dig att du aldrig har läst nåt liknande. Du kommer att sätta skrattet, alternativt gråten..., i vrångstrupen.
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Soulless: Nu är vi där igen... Modo kommer att bli förintade när Djurgården, när DIF avgör i sudden i match 7 i den DIABOLISKA arenan Fjällräven Center. Egentligen inte ett dugg förvånande.
Precis som det blev för sju år sedan mot £yxfällan. Det bara är så..
Och DÅ!!!, ja då förkortas Foppas levnadstid med MINST 10 år.

Men!!!...Hockeyallsvenskan finns ju alltid kvar. Så det vore ju tjänstefel att klaga. Sen är det ju typ MINST 3 är att beklaga sig på, när Hockyallsvenskan bir en BLYTUNG verklighet igen på söndag. Allt annat vore en ENORN!!! sensation.
Jag menar, ett 10-rsjubileum i HA går för "WooDoo"" går inte av för hackor!!!!!
Och!!!..,. alla MoDos "stjärn"spelare är säkert ENORMT taggade på att spela YTTERLIGARE!!! en ''"stimulerande ''" säsong med '"WooDoo '" i HA!!! efter att Djurgården avgjort sudden....,.eller nåt i den stilen...
Alltså!!, Vem vore inte supertaggad på att spela Ytterligare en säsong med WooDoo Hockey i HA, efter en sån otroligt ''"INSPIRERANDE''" epilog???

EFTER! denna säsong är det ENDAST 3 säsonger kvar, innan ett Oerhört '''emotsett''" 10-årsjubilleet för WooDoo Hockey kan firas i HA !!!
Nämligen det schevalereska 10-årsjublieumet, ssongen 2025-26....
Det ''"nöjet'" måste faktiskt WooDoo Hockey ''''UNNA'''' sina supporters!!.....
+3
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Soulless: Jag hoppas ju att Modo tar finalen och tvingar kvar äckeljyyrgårn i HA.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det ska sannerligen bli intressant att se om Foppa vågar sig till hemmahallen, 'OM' MoDo tvingas till en en sjunde och avgörande match.
Han intervjuades i den andra periodpausen.

Personligen tror jag inte att Foppa "vågar" utsätta sig för risken att behöva genomlida alla HELVETETS kval om så blir fallet, och därför riskerar att få uppleva samma VERITABLA superkatastrof som inträffade mot £yxfällan för sju år sedan.
Skulle MoDo torska det här, efter en 3-1 ledning i matcher och med två hemmamatcher av tre på slutet, med den avgörande på hemmais, är KATASTROFEN i princip likvärdig med den mot £yxfällan 2016.
Blir det så, efter sju års ökenvandring i HA, tror jag att MoDo får ENORMA PROBLEM att resa sig igen. Då skulle åtminstone jag bli mäkta förvånad om det INTE blir MINST!! 10, kanske uppemot 15 raka säsonger för MoDo i HA, räknat efter degraderingen 2016.
+2
Kommentera

Växjö Lakers HC > Sv: Mot smguld 2023
J F K: Grattis Växjö!
Inte för att jag gillar er utan tycker ni är ett j*vla plastlag men jag unnar Skellefteå AIK och staden Skellefteå inte ett skit.

Klåparna: Kan inte för mitt liv gratulera Växjö, på samma sätt som jag hade svårt att gratulera DIF när Lasse Falk körde 1-3-1.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det tar verkligen emot nåt enormt i hela ens hockeysjäl, att behöva tillstå följande: Nu har Norrlands '"NÄST STÖRSTA'" Looserlag förlorat sin fjärde raka samt sin sjätte final på 8 försök, sen de tog sig tillbaka till SHL år 2006.

Det som dock svider allra mest, det är ändå att mitt eget lag Luleå hockey, tar den obestridiga förstaplatsen i att vara Sämst när det gäller som MEST!

Luleå har 5 finaler och 1 vinst genom åren, jämfört med Skellefteås "imponerande" 8 finaler på blott 12 år, fast med ynkliga 2 segrar. 3 st totalt.
Dock har Skellefteå ALLTID besegrat Luleå när det verkligen gäller.
Och det svider nåt alldeles ENORMT!

Att det "största" Loosergänget, Skellefteå, ALLTID tycks besegra det "näst" största Loosergänget Luleå, när det verkligen gäller, Våra två "Looserlag" i Utsatta situationer emellan, det är OBESKRIVLIGT SMÄRTSAMT..

Jag hoppas vid gudarna att Luleå FÖR EN GÅNGS SKULL sen det "gudomliga" året 1996!!!, kan få fram mer än 1 spelare till laget, som verkligen kan smälla in pucken DIREKT i kassen till kommande säsong, och inte behöver 1 eller som oftast 2!! returer,innan pucken är i nät, för annars blir det Inget GULDFIRANDE!!
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Klåparna: Så är det Nog. Tills dess att han resignerar och "inser" att det "aldrig" kommer att bli något SHL-spel... Då drar han!!
Han spelar nästa, och ev i en "utopisk" värld även säsongen 24-25 hos er.
Är ni kvar i HA även Efter den säsongen, då drar han GARANTERAT!!!
Jag tror inte att Weigel är speciellt 'intresserad' av att fira ett "bejublat" 25-årsjubileum i HA med Björklöven, Div1-säsongerna inkluderade, under våren 25-26, om du förstår vad jag menar...

PS: Jag uppskattar dock mycket, att du ofta komplimenterat mina inlägg!
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
SPOODI: kul med Weigel ett är till! Ni kommer ha ett bra lag igen
------------------------------------------------------------------------------------------
Precis så. IFB, laget som Weigel ska spela i HA med!, tills dess att han tröttnar på HA, eller byter till ett lag SOM SPELAR i SHL!? Alternativt att han inom en snar framtid byter till ett ANNAT lag i HA, där Weigel "tror" att hans chanser att få spela i SHL är STÖRRE, än om han fortsätter med sitt tröstlösa gnetande i HA med Björklöven...
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Klåparna: Jo men er effektivitet suger! Vem tycker du har en egen regelbok så långt i finalserien?
-----------------------------------------------------------------------------
Jaa alltså, MoDos Monstruösa Ineffektivitet är ju så här långt '"REMARKABEL'", och är inte annat ÄN att DESTRUERA!!!, och förvisa till de sälla jaktmarkerna för eviga tider!!!!!

Dock tycker jag faktiskt att domarbedömningen under matchen Absolut var helt i sin ordning, trots att DIF fick klart fler utvisningsminuter. Men som sagt, vet man inte var målet står, och avlossar en massa Meningslösa avslut från obefintliga vinklar, och inte förmår träffa målet när man verkligen har chansen!!!, som MoDo hade möjligheten att göra vid ett otaliga tillfällen under gårdagskvällens match, jaa... då går det oavsett vilket ändå åt helvete till slut!!..
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Soulless: Ta nästa också och åk ned o döda serien på deras hemmaplan! Ett skadeskjutet jyrgården i HA nästa år kommer bli en fröjd att se!
-----------------------------------------------------------------------------
Hur fan kan du tro det ????

Är man så Ofattbart INEFFEKTIVA som MoDo varit, att man behöver mer än DUBBELT så många målchanser som mitt eget Extremt ineffetiva Luleå generellt sett behövde under matcherna den för oss avslutade säsongen, för att få in pucken i mål 1!!! enda gång, då kan det inte sluta lyckligt..

Nää, en Riktigt Stor Baksmälla nästa säsong för MoDo i HA, efter att Megasopan Johan Garpenfj*nt för första gången i sin sogfyllda tränarkarriär verkligen fått triumfera med Djurgården, lär nog med stor sannolikhet få som följd, att "WooDoo" Även 'firar' 10-årsjubileum i HA säsongen 2025-26.
Annars skulle jag bli Mäkta! förvånad!....

Sen lär nog Mattias Karlin återvända till sitt riktiga hockymecka, där han har sin "barnsäng", nämligen till '"Hockeymetropolen'" Västervik.
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Apropos of Nothing
Mezdah: Grattis MoDo, snyggt jobbat!
--------------------------------------------------------------------------------------
Håller med. Nu blir matchserien så oerhört mycket mer intressant än om Djurgården hade vunnit.
Då hade det mer eller mindre varit avgjort efter endast en match.
Så upplever iallafall jag det.
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Klåparna: Vilken grotesk ineffektivitet som MoDo visat upp i den första matchen mot DIF. Förlängning nu. Förlorar MoDo den här matchen, förlorar dom matchserien till 80% säkerhet. Det är vad jag tror.
Samma sanslösa ineffektivitet som "hittills" idag, visade MoDo upp för 7 år sedan mot £eksand Och vi vet ju alla vilka katastrofala följder det resultade i.
+2
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Klåparna: Weigel verkar trivas bra i Löven så det är stor chans att han blir kvar.
--------------------------------------------------------------------------------------
Det vete fan du... Ärligt talat tror jag faktiskt att han har resignerat inför den "realistiska" möjligheten av att få vara en del av att i sanning "Lyckas" ta upp Björklöven till SHL?... Men blir det AIK lä han gå bet även där.
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
mattias - 74: Weigel ryktas till AIK. Läste på något forum. Tankar om det?
Pajen har ju sagt att han vill ta upp AIK så fort som möjligt.
----------------------------------------------------------------------------------------
AIK med eller utan Weigel, ska spela i HA i ytterligare MINST ett decennium, och då är Weigels karriär tillända. Så om Weigels mål är SHL med AIK, då lär det bli med oförrättat ärende...
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Dvyjns: Det håller jag verkligen med dig om, det är bedrövligt.. Luleå ger uttryck för exakt samma Loosermentalitet som Löven, Beklämmande var ordet!..
+2
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Dvyjns: Hoppas det finns i Björklöven att sadla om ännu en säsong och komma tillbaka starkare.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det positiva är att om ENDAST 3 år, efter säsongen 2025-26, då "firar" Löven "magnifika" 25 år UTANFÖR högsta serien. Och med lite tur får ni dela detta glamorösa jubileumsfirande tillsammans med WooDoo, som då sannolikt firar ett '"Emotsett'" 10-årsjubileum i HA.
Det om nåt är väl nånting att ha som prioriterad FÖRSTA "målsättning''", och VERKLIGEN se fram emot''". Eller vad säger du Dvyjns...
Sen kan det säkert bli både 30, 40 eller kanske t o m 50 år utanför SHL.

Lägger Löven bara ''"manken till''", tror jag faktiskt att ni har en riktigt '"hyfsad chans'" att faktiskt lyckas med det ''"miraklet''".....
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
SuneMangs: Jag undrar vart Luleå hade varit idag utan alla Porsers Minecraftpengar?
-----------------------------------------------------------------
Nog tror jag att vi iallafall hade vunnit minst ett SM-Guld efter 2014, om han sponsrat med mer än den Ytterst marginella mikropromille han bidragit med av de över 3 miljarder han fick efter försäljningen 2014. För så vet jag att det ligger till.
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
SuneMangs: Nästan lite skönt att vi till slut åkte ur, bara så något händer någon gång. Trist, men jag tror det kan bli bra i slutändan.
-----------------------------------------------------------------
Om 10-15 år framåt i tiden, då kanske ni spelar i SHL igen, knappast tidigare, om nu inte Rolf Lassgård går in och sponsrar er med halva sin förmögenhet, så han slipper sitta och tröstkröka varje gång ni torskar, OCH!!! missar att ta er upp i SHL varje år under det kommande decenniet....
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Hinken: Vi får kämpa på i gärsgårdsligan i all evighet. DIF ska upp tillbaka till SHL. Det har Monidelle och domarbasen bestämt sedan länge.
------------------------------------------------------
Tänk sig..., det tror faktiskt jag också.
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
modomille: Det var ju de forna mesta mästarna som gjorde mål...
Om istället en Lövenspelare gör som Kryger gjorde innan målet och Löven gör mål, då UDERKÄNNS målet!!! p g a handpassning!!
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
SuneMangs: Det var väl inte störning i målgården det handlade om.
Den solklara HANDPASSNINGEN till sig själv som föregår målet, GÅR INTE ATT MISSA, när domarna man ser reprisen....
Fucking skandalöst!!!
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Klåparna: jag kan bara tänka mig den ev. stämning som kommer infinna sig när DIF avgör i Hägglunds på övertid i match 7. Hela Ö-vik slocknar. Jag mår dåligt av bara tanken att se Gapande Garpen fira det, kommer vara självgod som få.

Pizza-Karlin må vara butter men värre än Gapande Garpen är han inte på långa vägar.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag håller med tillfullo. Ett sådant scenario "all over again" repris från 2016, det vill iallafall jag inte se, ÅTMINSTONE INTE om det blir mot Djurgården, med Garpen'fj*nt' vid rodret. Blir det MoDo - DIF hoppas iallafall jag på MoDo.
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
KB65: Skulle vi gå upp så plockar nog halva Umeå fram MoDotröjorna ur garderoben igen och åker SHL-buss ner till fina Övik.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Björklöven slår ni om ni får möta dem, det är jag tämligen övertygad om.
Jag har dock oerhört svårt att tro att så blir fallet.

Skulle MoDo däremot slå ut IF Skansen skulle det faktiskt betraktas som en lika stor knall som när £yxfällan slog er 2016("Miracle on ice" 2) (fast INTE sett med MoDo-ögon då förstås), och en med Hästlängder mycket större sensation än då USA:s Collagelag vann OS-Guldet 1980 (Miracle on ice 1) mot forna Sovjet.
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Modotrogen: Och skulle vi mot förmodan förlora finalen på djurgården så tar vi den alla dagar i veckan än att förlora mot er!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vad tänker du om att ni förlorar mot DIF efter sudden i match 7, precis som mot £eksand för sju år sedan. Hur bra skulle du må då??
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Greg P: På Gröngult? Det surras Löven dagligen och ingenting om Modo.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så här ligger det till: Lyckas Löven i en utopisk värld vända och vinna mot DIF, så möts ju två notoriska LOOSER-gäng i finalen. Då måste ju nåt av LOOSERgängen vinna. Då tror jag att MoDo tar det. Blir det däremot MoDo-DIF, blir det säkert ett nytt katastrofalt smärtsamt nederlag för Woo Doo.
Varför inte som 2016 mot £yxfällan, med DIF som segrare efter sudden i en sjunde och avgörande match, inför ett fullspäckat Hägglunds Arena och i slutändan med över 7000 Fullständigt TILLINTETGJORDA!!! åskådare.....
Nåt i den stilen är vad jag tror händer
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Klåparna: Jag unnar verkligen ingen framgång åt Garpen eller Yrgårdens IF men jag tror "TYVÄRR" DIF tar det med hjälp av domarcirkusen, lotterinämnden och anonyma referensgrupper m.m i ryggen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag instmmer verkligen till 100% i vad jag refererat till att du just skrev.
+1
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Walle2: Jo men tror att Löven städat av Mora rätt enkelt. Sen vila tills finalserien börjar.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Jag tror lik förbannat att LOOSER Woo Doo trots sin långa vila kommer att åka på Ytterligare ett djävulusiskt 'O'förgömligt nederlag i finalserien, om dom ställs mot Djurgårn.
Det skulle inte förvåna ett dugg, om det återigen blir oerhört "smärtsamt för Woo Doo. Kanske t o m nånting i stil med 3-4 förlusten i matcher mot £yfällan, som avgjordes den 1 April 2016...
+2
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Walle2: Vid serieseger tror jag finalen varit i hamn nu.
-------------------------------------------------------------------
Det är mycket möjligt. MEN!!!... det är väl ändå så att vinna FINALEN!!! I HA, faktiskt är det ENDA som i realiteten VERKLIGEN!! betyder nåt.
Är det inte så Walle2?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Alla Helvetes Kval
Brynäsgubbe:Silfverberg har spelat upp sig på sistone, lite grann. Kommer rimligen leverera ungefär som Larsson skulle jag tro.

Det som gäller just nu, är väl ändå att ni får be en stilla bön för att INTE!!! Djurgårdens 'Forna', synnerligen ''"mossiga mesta mästare'''' blir kvar i den Numera så Oerhört '"Attraktiva'"' Hockeyalsvenskan tiill nästa säsong, För isåfall lär det bli så in i helvete svårt för eran nuvarande så DESINTEGRERADE trupp att överhuvudtaget ha Skuggan av en Chans!! att ta den ENDA!!! platsen som med nuvarande upplägg erbjuds för spel i SHL.!!!
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Alla Helvetes Kval
Lunkan: Vilka vill man ska gå upp Karlskoga vore bingo.

4 raka mot DIF???.....Ett sånt 'Miracle on ice' existerar överhuvudtaget inte.
Men Mora kanske... Ungefär lika upphetsande. Det är bara i mötena mot Leksand som publiken "kommer". Efter ca 15 omgångar då Mora är cementerade på negativ kvalplats blir det ca 3300-3500 i snitt på Moras hemmamatcher under resten av säsongen...
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Alla Helvetes Kval
Brynäsgubbe: För Modo har det tagit 7 år för en chans att komma tillbaka. Undra hur lång tid det kommer ta för oss. Jag tror minst 10 år.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
En sak torde iallafall vara klar. "Dör" herrhockeyn så lär den dra med sig Damhockeyn i fallet. Och inleds en liknande kräftgång för Brynäs, som den som MoDo gick in i, och FRAMFÖRALLT den som Björklöven nu varit inne i under hela 2000-talet, befarar jag att det dröjer MINST 10 år innan Brynäs spelar SHL-hockey igen.
Vem vet, kanske Rolf Lassgård som den extremt inbitne supporter som han defakto är, bör tillfrågas, om han har råd att sponsra Brynäs med x antal miljoner. De lär sannolikt komma att behövas.Och det snabbt.
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Alla Helvetes Kval
BIF Kungen: Själv gillar jag varken damhockey eller damfotboll, för lågt underhållningsvärde.

När det gäller tennis och skidor föredrar jag damer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Det resonemanget köper jag tillfullo. Fastän jag är tvättäkta Luleåsupporter orkar jag knappt engagera mig i Damhockeyn längre . Det är så jävla OINTRESSANT att titta på så det finns knappt. Dessutom är fronttacklingar förbjudna inom damhockeyn. Jag upplever dessutom Damhockeyn i Sverige som en ankdamm, med 2 på sin absoluta höjd 3 lag som ens haft skuggan av en chans att på allvar kunna konkurrera om SM-titeln de senaste 3-4 åren.
Vad vore egentligen Lule Hockeys Damer utan ALLA våra finska stjärnspelare ???, plus Sara Grahn i målet Ni har haft Lara Stalder, men det räcker inte.

Från och med nästa år BEFARAR jag att SM-Gulden kommer att hagla in till Västsverige, närmare bestämt till Frölundas Damlag.
Men oskrivet är kanske bäst. Men skulle det bli så att Luleås finska stjärnspelare, framledes hamnar i Frölunda istället för hos oss, då torde det vara finito med våra Guldfiranden. Det vågar jag TYVÄRR garantera..
+1
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Alla Helvetes Kval
UbbeNils: Damlaget kommer inte att läggas ner, så det är egentligen meningslöst att överhuvudtaget diskutera.
Jockster : Nej det kommer att finnas kvar men absolut inte som storlag.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nää..., sannolikt som ett Div 1, eller om det vill sig illa kanske t o m som ett Div 2-lag inom 3-5 år. Fast... skulle det bli Div 2, läggs nog Brynäs Damlag ner INNAN/OM det det går så illa.....

Med herrarna eventuellt i HA i "många år framåt", lär inte speciellt många sekiner hamna på Brynäs IF:s Hockeydamers bankkonto.....
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Alla Helvetes Kval
SnowKing: Du förstår alltså inte vilken PR- förlust det skulle innebära om Brynäs lägger ner damlaget?
Media skulle gotta sig i eländet...
Detta blir inte lätt ifall herrarna inte klarar sig kvar... en balansgång ekonomiskt och sportsligt...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja alltså, jösses vilken monumental tragedi detta kan komma att utvecklas till, när Damlaget, OM det inte nu läggs ner...,spelar i Div 2 om 3-5 år, samt att Herrlaget inom samma tidsrymd, som bäst är ett mittenlag i Div 1 Östra, alternativt Div1 Norra...

Och man kan bara tänka sig när Rolf Lassgård sitter och 'tröst'krökar hämningslöst över den katastrofala misären för Brynäs i hockeyn.

Det enda '"positiva'" i kråksången, är nog att Gävlebocken sannolikt bränns upp ett par veckor innan Jul, kanske lagom till Lucia, DÅ p.g.a att Brynäs mycket tragiskt precis trillat ner till plats 13 i Hockeyallsvenskan.....
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Alla Helvetes Kval
Buddha: Fyfan.
Målvaktshärvan kostade oss shl.

Hoppas att alla sponsorer och brynäsvänner pumpar in pengar till nästa säsong så vi klättrar upp direkt
-----------------------------------------------------------------------------------
Jamen du, misströsta nu inte alltför mycket. 63 år i rad i högsta serien smäller OERHÖRT högt!!! Och!! nästa år i HA innebär en extra boost, eftersom konkurrensen i HA just nu!!, nästan oavsett vem som tar SHL-platsen därifrån, är SKARPARE än någonsin. Och med vetskapen av att MASSIVA 1!! lag tar plats i SHL till säsongen 2024-25, gör ju "sötman" av ett hockeyallsvenskt deltagande avsevärt så mycket mer ''"inspirerande''"
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Alla Helvetes Kval
Honken72: Jaa vad ska man säga. De zoomade in Stig Salming mot slutet av matchen. Han såg inte direkt överförtjust ut...
Men det var ändå för väl att Brynäs egen 'nationalhjälte' Börje slapp se detta 'live'.

Men men, det är en lång väg kvar att vandra längs "Golgata street" innan The Fat Lady sings, om man så säger.

Jag tycker dock att Brynäs hade kunnat hissa Börjes 'vepa' i taket i god tid innan han gick hädan. Så att han själv fått ta del av ceremonin, 'live'. Det tycker jag att han hade förtjänat.
Jag menar, efter denna synnerligen okonventionella tröjhissning över 50 år efter att han senast spelade med Brynäs, och dessutom EFTER hans död...
Det var ju inte direkt så att inte Brynäs i relativt god tid innan han gick ur tiden förstod vad som oundvikligen var på väg att ske...
+4
Låst ämne

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Härligt att vi slapp se en tyst final i arenor där de bara har tomma stolar på läktarna.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Nu är den här säsongen Iallafall i mina ögon, ÖVER!!!

Jag har haft det lite svårt att respektera skribenter som är intresserade av hockey. Tyvärr har jag ofta kommit att vara elak och reta upp folk i stället för att tala om hockey. Vilket har inneburit att jag upprepade gånger under olika användarnamn blivit avstängd från olika sidor.

Nu har jag ändå försökt koncentrera mig på hockey senaste året men eftersom mitt intresse begränsas till mästartitlar och att Luleå inte längre har sådana möjligheter lägger jag ned mitt skrivande här till nästa säsong.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Jag vet inte men, jag får bara en väldigt bra känsla för morgondagen
------------------------------------------------------------------------------------------
Vid "närmare eftertanke" menade jag i matcherna 6 och 7!...mot FBK.
Men då hade jag nog iallafall tillfälligt, fått nån stänkare för mycket under västen när jag skrev det. Men Jag hoppas iallafall nu, när det för natten 'lagt sig' tillfälligt för mig, att du VERKLIGEN!!! får rätt i dina sinnliga förnimmelser.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: CHL-final i morgon och naturligtvis är det fullt av artiklar om detta skrivna av hockeyexperter i media som marknadsför sig som rikstäckande.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa alltså, imorgon spelas den ENDA!! återstående matchen för "Vårat Gäng" som Verkligen Betyder Något!!! denna säsong!...
Och den betyder VERKLIGEN Väldigt Mycket!!! Rakt av den mest betydelsefulla matchen sedan våra Blytunga misslyckanden i match 3 och 4 ifjol mot Färjestad. Men undantaget dessa 2 matcher, är det obestridligen den viktigaste matchen som vi spelat på 8 år!!!

Hoppas bara vid gudarna att inte avstängningen av Oscar Engsund blir avgörande för utgången av matchen.

Go Luleå!!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det var inte så länge sedan vi var bombsäkra på att HuVa skulle hamna i kval men se hur det ändrats och så snabbt! Det får en att inse att med 7-8 matcher kvar undrar man om vi hinner med ytterligare en ändring? Kan Pölsan skärpa sig så pass trots allt att de kan hota - om inte HuVa - så nästa gäng? Luleå och Pungen?

Brrr. Inga lätta matcher vi har kvar.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vad tror du att oddsen,(risken) för att BÅDE!! HV OCH! Brynäs tar sig förbi oss?, när HV ska ta in 9p,10 med målskillnad?... på 8 matcher, SAMTIDIGT som Brynäs tar in 11p,(eller typ garanterat 12! med målskillnad) på oss, på sina resterande 9 matcher. Dessutom har HV 5 av sina resterande 8 matcher på bortaplan, PLUS att dom möter just Brynäs borta i omgång 50.

Jag tror att du trots förlusten mot Trottoaren kan släppa Huvvaligan för Luleås vidkommande.
Oddset för att BÅDA!!! dessa skeenden inträffar samtidigt, torde vara i det närmaste astronomiskt. Om det gick att satsa pengar på det, tror jag att du hade fått minst 5000 ggr pengarna på det. Jag tror faktiskt att du kan sova lugnt
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Bara hoppas att man kan komma ur detta utan för mycket förlorade slantar och helst en Mario i form i alla fall nästa sässe.
------------------------------------------------------------------------------------------
Isåfall är det nog tämligen solklart att det måste vara färdigspelat för honom, årminstone för resten av den här säsongen.
Det vore ju katastrofalt om Luleå ska betala hans lön även nästa säsong, om hans fysiska status inte genomgår en remarkabel förbättring. Och då menar jag till innan nästa säsong drar igång.
Det är ju ändå drygt 8 månader tills dess...
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Bara inse att den här säsongen inte blev som man trodde och hoppades på.
Som brukligt se fram emot en ny silly. Den del av säsongen då hoppet av tradition legat som högst under alla dryga fyrtio år man supportat Vårat Gäng.
---------------------------------------------------------------------------------------
Jaa alltså, att SHL-säsongen inte blivit lyckad råder det ju inget tvivel om. Dock var jag personligen, ganska tidigt ute med mina egna 'farhågor' i ärendet, om att jag inte trodde att säsongen skulle bli nåt att hänga i julgranen. Jag kände instinktivt på mig att finalförlusten mot FBK skulle göra sig påmind, och sätta sina spår vad gäller moralen i spelet. Man kan ju naturligtvis inte veta med säkerhet att det är så. Dock tycker iallafall jag, att det sett ut så från och till under hela denna säsong, då vi betydligt oftare än vanligt, "bjudit på" rent ut sagt katastrofala insatser från och till.

Men märk väl, säsongen kan på det hela taget bli den mest framgångsrika sedan 2015, OM vi slår Tappara den 18:de.
Då kan man faktiskt leva med ett eventuellt uteblivet SHL-slutspel...

Ps: Det jag däremot INTE kan leva med, är om Mario Kempes "evenuella" medverkan i CHL-finalen bidrar till att vi förlorar den.
Det får vi verkligen hoppas att Bulan också inser.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
k-e041: Med facit i hand är det lätt, men ärligt talat var jag inte jätte negativ till värvningen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nää, det var inte jag heller, DÅÅ!!!!! Då levde man ju på hoppet...

Men som det är nu, måste jag ändå säga att det känns DÖDFÖTT... Åtminstone om man betänker möjlgheten att för den HUTLÖSA kostnaden, (den måste ju ner AVSEVÄRT, annars ska han ju väck) är värt att ens överväga 'chansen' (risken...) att det på något sätt kan betala sig i förlängningen. Möjligen att han till en Avsevärt Lägre lön kan få fortsätta under en begränsad tid i upptakten av nästa säsong. Ser det inte AVSEVÄRT bättre ut då ska han avpolleteras!!!

Och jag (iallafall) betackar mig för, att han ska medverka i CHL-finalen!!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
k-e041: just utkommen från Coop arena, känns lite onödigt med poängtapp :(
Men man får försöka glädjas åt 2p, och åt Honka.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vad tycker du att 'beslutsfattarna' inom Luleå Hockey ska göra med 'Super Mario' Kempe, som i sina 'utsvävningar', helt uppenbart Ständigt och Jämt tycks 'MISSA' att landa på den tänkta 'plattformen' ??
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
roger_sundsvall: Vad skönt att vi i praktiken inte behöver bry oss nåt mer om de resterande 10 matcherna nu. Nu är det typ BARA matchen mot Tappara den 18:de som jag kommer att 'orka' engagara mig i, de sista 10 matcherna.

Ps: Vilken jävla sopa Kempe är. Tack och godnatt med honom, NUU!!!!
Eller så får han spela resten av matcherna på Socialförvaltningens bekostnad!!!
+1
Kommentera

·