1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479982 inlägg · 4078 ämnen

AIK-Modo Hockey

1929866 · » Till forumet


Sv: AIK-Modo Hockey
Amitiel: tack, nej bara laget
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Nucky:
Ja 4 år på honom...
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
MorganaLefaey: Gillar framför allt Pettersson skarpt.
Rapp och ettrig med härlig inställning. Har lyckats med en hel del kontringar, framför allt i början av serien.
Tror han kan bli väldigt giftig om vi får behålla honom några år.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Heyerdal:
Menar du spelare? laget var ju Skellefteås u16.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
MorganaLefaey: apropå övertramp nån som vet vilket lag i U16 som gjorde de fula tacklingarna på Modos U16 ?
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
J F K: Ja jag skulle tro att hans frånvaro mycket beror på dessa övertramp nu och då. När det gäller att bidra i spelet så ligger han nog ändå ganska långt fram bland småttingarna.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Ogie Ogilthorpe: Tycker Öhman fått sina chanser och inte visat tillräckligt. Jag är medveten om att +/- inte visar allt, men då jag inte har tillgång till övriga så tar jag det är med en halvsanning "Öhman har sämst +/- i laget
.
Tycker Wahlgren visat lite mer då han fått chansen. Men är väl inte direkt blivit så att det slagit gnistor om han.

Sen tycker jag utan att kolla på siffror att Pettersson o Karlström är ruskigt rolika att se.

Sen har vi JJ som iofs spelat upp sig en hel del. Men vill vi vara seriösa denna säsong så behöver vi en center med handleder. Även om vi inte blir topp 2, så kommer det en viktig fortsättningsserie som dessutom ger ut extrapoäng innan start.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Tarasov: Det var en korkad utvisning i min värld oavsett. Han var inte ens nära att ta pucken, utan utvisningen var solklar (om han inte hetat Frögren och spelat för Leksand för ett par år sedan). Det går inte att blunda för att Wernblom drar på sig alldeles för många klumpiga utvisningar, men det gjorde väl Susse (snack), Salle (vedergällning), Foppa och Wernblom senior också back in the days. Dock är det jobbigare att motivera att lill-Werner gör det när han inte är given i laget.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Rytter: Jellvert är vår förmodligen sämste center. Skillnaden mot övriga är ju hur många chanser han fått, konsekvent matchad i första eller andrakedjan. Produktionen är obefintlig.

Wahlgren är klart vassare offensivt, Öhman klart bättre defensivt.

Johnsson har varit bänkad i matcher i rad, men producerar oerhört mycket bättre.

Att folk här inne gnäller på Wernblom men tycker att Jellvert är en kanoncenter är ju oerhört märkligt.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Heyerdal:
Tror inte Wernbloms avsikt var att slå av klubban utan snarare hindra dem från att rensa. Dvs utvisningen var en olyckshändelse och det kan iaf jag leva med.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
modomille: tror det bara var 15 sekunder kvar o AIK hade nått pucken så var nog kört ändå men visst det var obehärskat o dumt
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Rytter: Tycker att Wernblom faktiskt gjorde en ganska bra match igår bortsett från sista utvisningen som bara var onödig. Men förstår hur det kunde bli så med, som sagt så måste man låta dom göra sina misstag så dom lär sig av det.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Gavelo:
Tror att Jellvert kan utvecklas till en bra allsvensk spelare, har en förmåga att dyka på rätt plats kring mål. Sen är frågan när det kommer att ske.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Ogie Ogilthorpe: Jag måste faktiskt säga att jag gillar Jellvert, han jobbar väldigt hårt och gör ganska sällan en dålig match, lite som en Micke P light, sen har han ett riktigt bra handledsskott.
Hagelin håller jag med om att jag hade förväntat mig mer av, mest i det fysiska spelet och arbetet utan puck.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Ogie Ogilthorpe:

Jellvert är väl ändå ett dåligt exempel? Han har ju haft en jämn nivå och krigar och sliter. Visst han har inte fått igång produktionen, men känns nyttig i laget. Då wahlgren och kj bänkades var han före dem så det var riktigt.

Både Elvenes och Hagelin har varit utanför så att Björn favoriserar tidigare spelare är ju inte helt sant.

Det jag gillar med björn är att han vågar bänka och när man kommer in i laget får man chansen rejält. Det skickar rätt signaler, trots att du är utaför kan du få spela 17 minuter nästa match.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Ogie Ogilthorpe: Så sant som det är sagt👍
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Robin Ztorken L: Det där är ju en sanning med modifikation.

Björn har en förkärlek till att bänka spelare som inte presterar - såvida det inte är spelare som han själv har värvat in. Både Hagelin och Jellvert har fått spela otroligt mycket i förhållande till hur mycket de presterat.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Tarasov: Nja, vet inte men Björn har ju en förkärlek att bänka de som inte presterar.
Så varför inte dessa gentlemän några matcher nu...
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Robin Ztorken L:
Har du någon medelväg ibland som du kan tänka dig att svänga in på?😂
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Gavelo:
Det finns en fara i att ”skjuta upp” framgång, det blir en bekväm utväg att nästa säsong så. I vanlig ordning kommer vi få behålla det vi vill bli av o
vice versa. Är man topp 5 så har man chansen gäller bara att pricka formen.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
modomille: Det är farligt att vänta för länge också! Finns risk att våra tongivande spelare prövar shl, Toby Enström lär väl knappast harva en säsong till eller?
Nja, jag hoppas man satsar denna säsong nu när vi faktiskt har ett lag som iaf är med i topp 5, in med en toppcenter och en back
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
J F K: Vi är på rätt väg men som sagt inte där än. Laget kommer bli bättre med tiden, jag är inte heller inställd på den här säsongen utan nästa. Det är enligt mig då som vi ska ha kravet att gå upp, men plus en riktigt bra center och mer träningstid så kan vi kanske utmana.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Trilske: Första 10 matcherna körde vi som satan sista 20 så det är ju inte så himla nytt. ;-)
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Man är inte van att se Modo "spotta upp sig" som man faktiskt gör i tredje, men jag välkomnar det ;-) Det känns nytt.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
J F K: Ja, vi är ju faktiskt bättre i tredje och bara ett stolpskott ifrån att kvittera. Den såg man inte komma innan tredje direkt. Synd att vi inte satte någon av chanserna i första.

Vid närmare eftertanke hade Lill-Werner faktiskt två riktigt bra lägen (friläget i första och stolpskottet i tredje) men Wahlgrens chans i första var nog den bästa. Fin framspelning av KJ.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Trilske: Jag tycker att det var starkt att göra match av det hela. 0-2 borta mot ett starkt AIK och ändå blir det rejält spännande. Det hade de senaste åren säkerligen rasat iväg och man hade som bäst kallat det en hedersam förlust efter två ganska jämna perioder borta mot ett topplag.

En både bra och dålig sak är att vi inte har en eller två toppkedjor. I dagsläget har vi tre som producerar hyggligt och en fjärde som är helt ok. Vi kan byta ut tre forwards och slagstyrkan minskar inte avsevärt. Man hade väldigt gärna haft SSK:s eller AIKs förstakedjor, men jag vill inte byta vår sämsta mot något lag.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
modomille: Dels pga måste hushålla med orken när man snittar 25-27 min/match sen kan det vara lite vanskligt att sticka upp med i anfallen som back om inte forwards täcker upp, tappar man pucken på fel ställe blir man straffad direkt.

Men ja, hans misstag går väl att räkna på en hand. Men kalibreringen fortgår, är väl generellt mindre struktur i AS vilket resulterar i fler överraskningar ute på banan. SHL hade antagligen passat honom bättre, som fler varit inne på.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Blake: haha å herregud. Var ju repris. Shit va pin.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Satte nyss på matchen och det står "Live" i högra hörnet, men på forumet låter det som att vi redan förlorat?
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
wolper: Dock så borde Enström utnyttja sina positiva sidor mer, tror jag har sett han transportera upp pucken själv en gång. Han som har så bra skridskoåkning. Blir nästan sur när jag ser på Enström, han kan vara så mycket mer dominant men väljer istället att spela säkert hela tiden. Och visst är det skönt att han spelar säkert med men när ingen annan kan göra mål eller skapa lägen kan han väl fan testa iallafall.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Känns som wernblom höll igen lite idag. Men kul och se karlas leende när han nästan satt en puck direkt i matchen. Och johnson samt eriksson känns som de växt. Kan bli en riktigt farlig kedja om de fortsätter såhär och det släpper mer. Men går ju aldrig att sluta njuta av att vi har ett sådant modohjärta som Enström! Fröjd och se honom med pucken varje gång och då logga han sjukt med istid. Tror på hellqvist ja. Han får och kan få detta lag att växa om han får tid och möjlighet.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
J F K: minns inte situationen exakt men oavsett så blir resultatet 3v5 när man jagar sådär. Den lilla uppsida man kan vinna genom att få till ett felpass eller ett knackigt uppspel är ju knappast värt det när det mer ofta blir till en farlig målchans.

Tycker AIK är klart värda 3p sett över hela matchen, men vi gör en grym tredje mot seriens bästa lag! Ingen dålig insats sett över 60min heller för den delen. Man ska komma ihåg att dom egentligen är storleken större än vi, just nu.

Vi tar och dänger TAIF på onsdag så är allt glömt 😊
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
pean: Jag tycker att det största felet vid målet var Viktor Öhman som inte tog sin kille och därför lämnade lillebror Enström med två spelare. Hade Öhman tagit killen i slotet, så hade Enström plockat bort Holm och vi hade inte ens nämnt jagandet bakom mål.

AIK vann inte helt orättvist, men nog kunde vi fått in en kvittering tycker jag. Små marginaler i alla fall i en match AIK tycker sig ha varit bra. Bådar gott framöver. Bara att börja på en ny poängsvit nu då...
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Heyerdal: Håller med. Köper att man gör sådär vid spel 5v5 men i boxplay när back har burskydd är det ju att skjuta sig själv i foten. Synd.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Gavelo: Johnson har dock blivit bättre och enligt kommentatorn så startade han trögt i Troja förra säsongen för att sedan vara riktigt bra. Men välkomnar gärna en riktig playmaker.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
J F K: Skulle vi kunna få in en riktig playmaker till center så finns det verkligen potential att kunna sno någon match mot ett eventuellt shl motstånd
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
MorganaLefaey: var ju åter detta jagande bakom deras mål vid första målet, 4 mot 5'blev direkt 3 mot 5 o mål som följd är inte första gången det händer
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Rytter: det är ju de som skapar diskussioner ,man ska ändra sig hela tiden !! Tycker bara han gör en del märkliga beslut ,sen håller jag med dig att elvenäs var inte bra idag ,men kJ tycker jag gjorde mycket rätt men fokusen hamnar som oftast på Wernblom som ska göra allt!! från noll speltid till 17 minuter
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Rytter: haha tummen upp
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
wolper: Ja denna match är som dag och natt sen senast vi möttes
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Coach:

Du ändrar ju dig fort. Nyss gjorde ju björn fel som inte spelade modos juniorer och sin polare Elvenes. Nu ska juniorerna bänkas och Elvenes spela. Gör björn rätt nångång enligt dig?
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
wolper: jämn match. Aik vann på pp. Surt och vi måste sätta chanserna. Men tycker modo gjorde en bra match.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Coach: KJ, TW och Evenäs gör sig bäst i kontringshockey. De är inte lika vassa när de får vända spelet. Jag förstår tanken där.
Wernblom är ändå rätt bra på att peta in returer, men han är snudd på korkad också som den senaste solklara utvisningen han drog på sig.
Det hann bli rejält spännande och AIK gick lite på knäna i tredje.

Vi har absolut gjort bättre matcher, men jag tycker att den här var rätt ok ändå. AIK är bäst i serien och på hemmaplan har de grym statistik, men ändå vinner vi skotten och trycker på rejält i tredje och var aldrig utspelade under matchen.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Coach: Man borde ha spelat Wahlgren kedjan mer i tredje då AIK spelarna var trötta, deras speed hade skapat lägen. Jaja nära 2-2 på slutet synd att Wernblom skulle slasha istället för att åka skridskor.
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Robin Ztorken L: instämmer till fullo. Orutinen lyser igenom hos wernblom i många lägen tyvärr
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Coach: Wernblom och Elvenes kan gott vila fram till jul, dom tillför inte ett skit!
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
Webmaster: märklig toppning på slutet här!! Tyvärr så tycker jag inte att Wernblom tillför denna trupp det som behövs ..och så bänkar man kJ Tw och elvenäs ?? Fattar noll !!för mycket fokus kring Wernblom = blir inge vidare ..vi vinner inga matcher på att åka runt och hugga och slå på motståndare!,
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
AIK - MODO Hockey 2-1
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
wolper: yesssss!!😀 den femman har vaknat till😀
Kommentera

Sv: AIK-Modo Hockey
modomille: såja!😀
Kommentera

1929866 · »