1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

359269 inlägg · 3918 ämnen

Apropå ingenting...

2229142 · » Till forumet


Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales:
Kenttä håller på Lule!
Det hintade han iaf på upptaktsträffen
😂
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Frontschwein: Själv är man extremt nöjd om MoDo flippar , så vi går upp. Övriga lag är väl ganska ointressanta?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Frontschwein: Förstår att du vill att vi tokfloppar för att förväntningarna på er denna säsong är väl mer att undvika totalfiasko denna säsong också. Då får man fokusera på att hoppas att andra ska misslyckas också!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ToddW: bara löven tokfloppar är jag nöjd. Svinet kentää skämmer ut sig i vanlig ordning.
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Mr Spelulation är framme igen.

Du menar att PK ska ha fått Gropp att signa för Stjernen och sedan få honom att använda hans mammas död så han kunde bryta det kontraktet och signa för löven? Patetiskt sagt faktiskt. Riktigt patetiskt.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nooky:

PK börjar få lite för mycket smuts på sig för att det ska vara en slump. Först spelade han stenhårt på live odds i Mora matchen. Nu är han med och drar i trådarna för att först fixa en spelare från Västervik till Norge så att han sedan kan gå till löven utan att de behöver köpa lös honom från Västervik.

Men inte så konstigt när man vet vilka som finns med i bakgrunden i löven.

Hoppas Västervik drar detta vidare med sina jurister så vi får en tolkning av giltigheten i detta kontrakt mellan Gropp och Västervik. Ligan kan så klart inget annat göra än att släppa igenom kontraktet då det är norska klubben som skriver under övergången. Men detta betyder ju inte att kontraktet mellan Gropp och Västervik saknar värde, och detta lär ju juristerna tolka. Dock svårt att se att man kan stoppa honom från spel, men kan mycket väl hända att Gropp får betala skadestånd.

PK resonerar väldigt märkligt, speciellt eftersom han kände till klausulen mellan Gropp och Västervik.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ToddW: Liksom fotbollen, för att inte prata om livet i stort. Respekt är tyvärr inte så viktigt nuförtiden. Ingenting är längre som förut....
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: rent juridiskt har det nog gått rätt till. Förmodligen har Gropp utnyttjat situationen med att bryta kontraktet för spel i annan liga för att sedan bryta även detta kontrakt och sedan skriva kontrakt med löven.

Det är respekten mot andra klubbar jag saknar. Tragiskt att se vart hockeyn är på väg.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: " Ryan Gropp mistet sin mor for kort tid siden, og han har på bakgrunn av dette bestemt seg for å ikke reise fra Nord Amerika. Han vil være hos sin far og øvrig familie, og han har signalisert at det er usikkert om han i det hele tatt spiller ishockey videre. Stjernen beklager dette, men klubben har forståelse for spillerens valg "

En månad senare skriver han på för Björklöven verkar gå fort att sörja sin familjemedlem som gick bort , känns väldigt smutsigt gjort både ifrån Stjernen och ifrån just Löven när dom också vet om att Gropp bröt kontraktet med Västervik så jag hoppas västervik får rätt på inom detta iaf.


Sen ställde Västerviks sportchef en bra fråga, undrar hur det hade blivit om det var tvärtom med detta? tror du Löven skulle bara sitta på arslet och bara tycka allting har gått rätt till?
+6
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ToddW: Om det inte finns ett giltigt avtal på detta utan det ligger mellan Västervik och Stjernen har väl inte löven gjort något fel?

Får se vad som händer men har svårt att se löven bli dömd för något om ligan inte blandar sig i det.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Modano: Lägg in din tippning i tråden: JFK’s allsvenska tips 21-22
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: riktigt smutsigt av löven. Vart fan är respekten? Först Leksand/åsnebrottargate och nu Björklöven/Gropp..

Hade skämts om vår klubb agerat som Löven gjort.
+11
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Om inte ligan lägger sig i känns det inte som att avtalet var gällande. Isf borde det funnits stopp från förbundets sida också om det vore ett kontraktsbrott. Känns mer som problemet isf är mellan Västervik och norska klubben.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Vart kan man tippa
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Oerhört märkligt. Kanske mest från Kenttä kan jag tycka. Även om spelaren sägs vara tillgänglig innebär det att han skiter fullständigt gällande moralen i det hela. Det får mig nästan att likställa honom med Tjommen.

Själv hoppas jag att MoDo själva fortsätter att inte skämma ut sig.
+8
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
jonsson: Har Per Känttä blivit sportchef i HV 71 ?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65:
Du sammanfattar det väldigt bra hur allt gick fel förra säsongen.
Höll på gå in i väggen när jag läst halvvägs..
:)
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hanzon:

Bra att vi kan nyttja alla kanaler i världen.
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Instämmer, sedan beror det nog en del på materialet också, man behöver en del smarta spelare i laget som lätt och snabbt kan förstå nya instruktioner och applicera detta i match och hjälpa de andra, sedan behöver man rätt roller i laget och rätt typer av spelare, tycker detta saknades ifjol, vi hade rätt duktiga individuella spelare men saknade andra typer, detta i kombination med dåliga ledare var en katastrof.

Fått för mig att både Gradin och Karlin uppskattar smarta spelare som spelar för laget över ren individuell skicklighet.

Den trygghet och stabilitet vi sett på försäsongen jämfört med förra är en kombination av bättre ledare som kan instruera och lära ut, smartare spelare samt ett lag som är bättre byggt.

Men å andra sidan är det bara försäsong och lätt att vara topplag då, nu på fredag gäller det att omsätta detta på match också och ta nästa steg i utvecklingen.

Ser fram mot denna säsong och jag har väldigt svårt att tro att vi kommer vara i samma kris som förra året.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Det där med att sätta ett spelsystem är nog betydligt svårare än man kan tro. Hur ska man på träningspass få spelarna att förstå när man ska forechecka och när man ska backa hem. När man ska sätta press (med understöd) och när man ska avvakta. Hur man ska åka när man vunnit pucken och hur man ska åka när man förlorar den osv. Det finns sinnessjukt många situationer ute på isen där spelare måste göra avvägningar och frågan är hur man pedagogiskt lär dem det genom övningar. Dessutom måste spelarna veta hur medspelarna också kommer agera, så att inte två forecheckar och resten bara backar hem o.dyl.

Jag tror att vi läktarcoacher knappast kan sätta oss in i hur man kan bryta ned alla spelmoment och träna dem individuellt, samtidigt som man förmedlar till spelarna hur de ska tänka i just den situationen. Dvs, tränar man på ett helt skeende är det så mycket som kan gå annorlunda mot plan, så man måste bryta ned det i mindre beståndsdelar. Sedan nöta och nöta. När spelaren väl hamnar i situationen på isen så måste det sitta. Man har inte tid att fundera ett par sekunder på "hur var det nu Karlin sa att vi skulle göra i den här situationen".

Det verkar som att Karlin är väldigt pedagogisk där och vet precis hur han vill ha det. Alla hans lag har vetat precis hur man ska spel, vilka avvägningar man ska göra osv. Sedan kan det såklart ändå bli fel, men om man jämför de två sista matcherna vi spelat med hur det såg ut innan Sundqvist ifjol är det milsvidd skillnad. Spelare som känner sig trygga och vet var de ska vara och hur man ska åka, jämfört med fjolåret då man ständigt verkade vara villrådiga. Det var kanske bara jag som inbillade mig ifjol, men jag fick ibland känslan av en oerhörd frustration och panik hos vissa spelare. Ungefär som de tänkte
"Ja, men hur fan ska vi göra då för att erövra puck? Jag tycker att jag gjorde precis som vi sagt, men ändå står det folk helt fria framför vårt mål eller backar som kan skjuta helt utan skotttäckning. Hur mycket man än kämpar, så känns det som att motståndarna är fler än oss."
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hompa90: Den där tydligheten och kravställningen var ju något som försvann med BH. Känns som att vi har hittat tillbaka som förening igen, även om det är en bit kvar på vägen.

” Är det en annan tydlighet i dag än förra säsongen?

– Ja, det tycker jag även om man inte behöver kasta nån i sjön. Men det var stökigt och det såg man ju både spel- och resultatmässigt. Man kan säga att det inte blev som vi förväntade oss.

– Men nu är det nya tider och jag tycker det blåser positiva vindar i föreningen och det känns jäkligt spännande.”

Alltså, vilken jävla soppa det var ifjol. Folk som tror att det kommer gå lika dåligt i år, fattar verkligen inte hur sjukt mycket som gick snett.
Från åsnebrottaren som stack innan bläcket hunnit torka, till en orutinerad sportchef och ledning som ville att vi skulle spela ett system som ingen behärskade. Ville Nieminen som ville träna och spela på ett annat sätt än vad som kommunicerats. En tränare vars största styrka är att kunna driva på sina spelare, men som kunde tala varken svenska eller engelska…
Sen tre bärande spelare som avslutar karriären under pågående säsong och ytterligare tre (egentligen två) spelare man byggt laget kring, som sen sticker tillbaka till NHL.
Pär Styf som förmodligen aldrig ville axla rollen som huvudtränare, slängs in i elden.
Juniorer får ta alldeles för stort ansvar som de i slutändan inte klarar av.
Jösses.

Nu går vi mot ljusare tider!
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Som vår käre Sebbe säger i Allehanda här, en helt annan tydlighet och gemensamma frukostar. Verkar som att Karlin är det bästa som har hänt oss på många många år. Hoppas det är en tränare vi får behålla länge

"Kan du peka på någonting som Mattias Karlin och de övriga i staben gör som kommer att göra er bättre den här säsongen?

– Han är väldigt tydligt med hur vi ska spela och det har vi nött på sedan dag ett, och vi har nött på saker veckovis. Vi började med försvarsspelet och sedan gick vi över till anfallsspel och allt görs väldigt grundligt.

Men det är inte bara spelidén som Mattias Karlin och ledarstaben gått in och förändrat utan även saker utanför isen.

– Det är mycket med de dagliga vanorna och det är inte bara något som Karlin tryckt på. Det handlar om äta, sova, nedvarvning och för att ta ett exempel är hur vi startar dagen. Vi har börjat med gemensam frukost och på så sätt ger vi oss själva förutsättningar till ett bra resultat."
+3
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Helt klart har inte målproduktionen varit i paritet med skapade målchanser och det är väl absolut någonting som oroar. Egentligen är det väl bara mot Mora, om ens då, som vi gjort vad som kan förväntas där. I båda matcherna mot Löven gjorde vi deras målvakt bättre än vad han nog är.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: tittar vi på försäsongen så hade vi få mål framåt fram till de sista matcherna. Men det berodde knappast på igelkottsförsvar. Skulle säga mer att det berodde på att vi mötte bättre lag samt dåliga avslut och ej ihopspelad offensiv.
Vad orsaken är till varför vi kom igång vågar jag inte säga.
Men jag tycker det hade varit behagligare om vi haft full kemi i 1a formationen.
Men spelar vi och motståndarna som de senaste matcherna ska vi vara nöjda.
Vi får snart se om försäsong är försäsong även denna säsong. Men jag tror lite på att den faktiskt visat oss lite sanning
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Lyssnade på intervjun med Sylwander. Han säger att MoDo ska spela en offensiv ishockey, men med koll bakåt.

Det som många pratat om innan gällande defensivt och igetkottsförsvar är ingenting som man alls planerat. Det ska vara så offensivt som vi försökt spela under försäsongen där jag tycker att vi stundtals varit spelförande under alla matcher (dock endast en period mot Luleå där vi sedan rasade ihop).

som någon skrev. Det är sällan man längtat så till en premiär.
+8
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly:
Det som talar för Sveningsson är anmärkningsvärt låg skottprocent förra året, kan han bara höja den till normala nivåer så. Han hade kring 3-4 %
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky:
Aaa Chef
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Hoppas på Jesper Lindgren
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Som du säger har vi haft för få av karaktärer som du nämner, och jag tror Gradin håller med dig.
O.P är exakt den typen vi saknat, spelar elakt och är riktigt jobbig för motståndarna. Ger alltid 110%.
Tjernström är en annan energispelare, Sylle likaså även fast de sistnämnda var med även ifjol.

Inbillar mig att det fanns en del energitjuvar i laget ifjol, de var nog ett större problem än avsaknaden så att säga
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Av det jag sett på försäsongen så tycker inte jag att Styf tagit något kliv framåt öht, visst är det kanske lite tidigt att säga redan nu, men jag har svårt att se hur han skall kunna utvecklas vidare denna säsongen om han inte kommit längre i sin utveckling hittills, han ser just nu ut att hamna som 6-7 back och kanske även sämre än så, varför inte låna ut honom en säsong till ettan för att få speltid och en mer framstående roll.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: ifjol var han sumpare. Men en sak kan man inte ta ifrån honom och det är att han aldrig slutade kämpa.
Han böka o stöka o försökte o gav inte upp.
Det är hedervärt så hoppas han får producera. Men jag förväntar mig inte så mycket. Och det är väl anledningen till att jag tippar oss lägre än flera här.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey:
Förväntar mig ingen producerande säsong från Svenningsson.
Han har haft 1 sådan säsong under alla seniorår och det var 18/19.
Sedan har det varit ganska torrt så att säga. Chanser hade han mängdvis förra säsongen. Men jag hoppas naturligtvis på att det släpper nu om han får spela med spelare som kan servera han samma fina lägen han hade förra säsongen.
Nån gång bör det väl.lossna? Annars glider han nog ganska snabbt ner i kedjorna gissar jag. Vi har redan 2 st tänkta kilar i 3:e typ 4::e Vigge och Nordin som har visat klass på försäsongen. Och sedan vet vi att Gradin vill in med en till forward (Rightare) så det kommer att krävas att man levererar!
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: så är det absolut. Men det går inte bara att ta för givet att sveningsson o ohlsson kommer sticka rakt upp heller. Så var sätter man en sådan spelare när man tippar?
Går på färskvara (förra säsongen) som suger, på gammal statistik (som är ok) eller på sin förhoppning på att karlin fixar biffen (alla frågetecken rätas ut)?
Det kan sätta oss i ganska olika placeringar på tippandet.

Själv försökte jag dra en mittlinje på vissa, men dahlroth o styf tror jag tyvärr kommer fortsätta va hackkycklingar.

Men för modo's skull och vår hälsa, hoppas jag vi går bättre än mitt tips. En fet högerskytt så ligger vi nog bra till. 2st och vi lär skrämma de andra. En back på det och till och med jag kommer tippa topp 3.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson: Bik är en ständig utmanare för toppen och har en sagolik förmåga att alltid bygga bra lag oavsett vad man tappat, jag tror det ligger till grund för att dom tippas högt.
Dom har en jävla mentalitet i den föreningen där man gör allt (inte alltid så snyggt men) för att vinna matcherna och det är en bra egenskap.
Modo har ju varit lite tvärtom, på papperet bra lag men ständigt underpresterat och väldigt få tjurskallar genom åren.
Man saknar spelare Sundström, Svartvadet, Döme, Wernblom, Peter Öberg, Micke Pettersson osv, spelare som alltid gav 110% och gjorde precis allt för att förstöra för motståndarna med alla trix i boken.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Man gillar ju Leifby
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: man skulle kunna tro att han är underskattad, men svenska spel tippade Aagaard femma i poängligan, eller om det nu va målligan.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson: ja nu vill man ha seriestart^^
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
I AB tippar de flesta journalister oss mellan 4-6 med en viss glidning uppåt. Ros och Leifby har oss högst 2 respektive 1. Betygen på spelarna är rätt ok också kanske lite högt på NA spelarena men ok ändå
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:

Bik tippas 2:a av tränarna, va ha dom som inte vi ha,
är det Björklund som höjer upp dom till andra plats?:)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Va långt det känns till fredag😕
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Per Kenttä råkade säga Luleå istället för Umeå på upptaktsträffen.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KarateKing700:
Ja, han halkade med orden där :))
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KarateKing700: Förstår inte skämtet?
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Galet roligt
Uppladdat:

300x300-a0ee1e88-51a9-4d8b-8c54-0b8f630689fe.png

+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Aagaard är nog, utan att överdriva, väldigt underskattad (även av undertecknad). Men kanske inte så konstigt med tanke på hur det såg ut ifjol, inte många av hans mål som gav någon vidare avkastning.

Hans fyramålsmatch mot Mora där vi med nöd och näppe fick med oss en pinne t.e.x, sådant förtar ju en del av prestationen. Blev själv väldigt förvånad när jag insåg att han hade gjort över 20 mål, vilket gick upp för mig när säsongen var slut (blev inte mycket statstittande ifjol).
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: Jag tror att många låser sig vid hur Svenningsson, Ohlsson, Aagaard osv såg ut förra året och hur vi spelade. Innan fjolåret tyckte väl ingen att Mora skulle bli att räkna med, men en skicklig tränare kan göra oerhört mycket för ett lag. Vi gick från att ha kanske allsvenskans minst kompetenta tränare till att ha en som om han inte är bäst i alla fall är topp tre sett till de senaste fem åren. Karlins lag har ALDRIG underpresterat så länge han varit i VVIK eller för den delen Mora. Ja, han fick kritik i Mora, men laget blev inte bättre för att han fick sparken. Snarare var man lite bättre än väntat även där.

Och, som sagt. Det var inte direkt så att vi behöver be om ursäkt för segrarna mot Mora och Löven. Verkligen inte. Vi var det klart bättre laget bägge matcherna.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske:
Bra ifall de går under radarn
+1
Kommentera

2229142 · »