1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298238 inlägg · 3803 ämnen

Modo - Pantern

1915241 · » Till forumet


Sv: Modo - Pantern
Rogersson: Men Leksand gjorde inte fler mål.
25-14 i mål till oss.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Robin Ztorken L: Till skillnad från tidigare år har vi ett grundspel att falla tillbaka på. Tidigare matcher mot Pantern har vi blivit mer eller mindre överkörda, igår ägde vi spelet till 100% men tyvärr fattades skärpan i passningar och avslut för att man skulle kunna förvalta lägena.

Pantern är jävligt tunga i närkampsspelet, där fick många av det yngre gardet i Modo problem.
Hade förmodligen gått bättre med Dackell i målet igår, hoppas man löser målvaktsfrågan så snart som möjligt, så Hanses får avlastning.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Robin Ztorken L: Känslan är iaf ändå bättre än tidigare säsonger, det finna ju äntligen något i Modos spel som ser riktigt bra ut, tidigare säsonger har man ändå nästan förstått att vi inte är bättre än runt 10 plats medans man denna säsong bör kunna ligga topp3 om allt stämmer.
Förlusterna suger stenhårt men samtidigt så har vi inte varit utspelade utan snarare tvärtom, ibland studsar det rätt och inbland fel.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Gavelo: Låt oss nu hoppas att vi är inne i en tillfällig formsvacka, så att inte detta är vår normalstandard och att vi överpresterat de första 10 omgångarna.

Men ofta är det ju så när man bygger nytt det är två steg framåt och ett bakåt, innan bitarna faller på plats.
Sen, tyvärr, så känns inte Målvaktssidan helt trygg, tycker Hanses blandar o ger lite för mycket mellan varaven.
+4
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
ivandrago: Jag menade självklart i en match som igår att jag tar hellre en vinst utan dominans än en förlust med dominans.

Vinst med dominans är självklart vad man ska sträva efter men tror det är svårt i dagens hockey att ständigt vara dominerande.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Petosöjä: Men, MEN, en sån här usel match gör inte att vi säljer lyan full...oerhört usel insats på hemmaplan, tyvärr+
+3
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Petosöjä: Det är ju klart att det behövs en målvakt som är ungefär lika bra som Hanses så de kan sporra varandra och tävla om ”förstaspaden”.
Det försvarsspel som finns i dagens Modo har långt ifrån satt sig ordentligt vilket renderar i att målvakterna inte kan känna sig trygga.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Rogersson:
Nej jag tar hellre en seger än dominans i en enskild match, och skulle gärna bytt vår ”dominans” mot leksand mot en seger. Bryr mig inte så mkt om huruvida det var ett mirakel eller ej utan vi förlorade och det är trist.

Men ser det som betydligt viktigare att man har en genomtänkt metod som man arbetar efter, och det tror jag att Modo har för tillfället. Vilket visat i matchenrna hittills, sen kanske laget faller ihop framöver eller truppen är för svag vilket isf lär visa sig.

När det gäller spelare och tränare som rör på sig så är det något man får räkna med i allsvenskan och lära sig hantera.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Eller: Hanses har varit väldigt bra i de flesta matcherna! Men Modo behöver väl en bra andrakeeper också, eller?
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Nucky: jaha! Ni skyller på målvakten. Kom ihåg att det är han som har räddat Modo i flera matcher annars har inte laget fått ihop så många poäng. Hanses kanske behöver träna på avslut också så att han får till några mål framåt som kan hjälpa laget.
Det är klassiskt att skylla på målisen men var är backarna och forwards när spelet vänder hemåt.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Dundee: Jag tycker topp 3 är en fullt realistisk målsättning i år. Det är dessutom sjukt svårt att bygga lag likt du beskriver och förvänta sig att få behålla spelare som utvecklas och blir bättre.
Varje år måste vi vara med och hugga på kval till SHL, det tror jag är enda möjligheten att ta sig upp.

Som många varit inne på tror jag en stark backup till Hanses kommer behövas. Har aldrig sett honom så bra som ifjol vår när han pressades av Wallin.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Gavelo: Ja en stabil målvakt som kan avlasta Hanses, eller t.o.m utmana om 1:a skulle behövas. Kanske är det målvaktssituationen i laget som skapat lite oro och oskärpa på sistone, vem vet?
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Det är klart att det är surt att förlora två matcher, men det är viktigt att kunna se det hela i ett större perspektiv. Modo har i mina ögon inlett säsongen långt över förväntan, sett till farten, kreativiteten och passningsspelet. 23 poäng på 11 matcher är skitbra! Jag tror att Hellkvist kommer hitta sätt för Modo att hantera även de på pappret sämre lagen som backar hem, satsar på kontringar och är allmänt spelförstörande och försöker få dem ur balans.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Monno: Stämmer mycket bra det, precis vad Skellefteå fansen sa om Hanses, en ytterst bra målvakt i shl när han var på topp men tyvärr dippade han rätt ofta och skeppades till slut där ifrån.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Gavelo: Har inte jämnheten varit lite av Hanses akilleshäl genom åren? Det finns en anledning nog att han inte är i SHL liksom.
Och jag tycker det kan räcka om han är på topp 45 matcher av 60 eller vad det blir. Men då måste vi ha någon som kan ta honom plats när han dippar. Det har vi inte nu.

Att vi ska hitta en målvakt som håller SHL klass 98% av matcherna som inte faktiskt spelar i SHL är rätt svårt.
Det gäller å ha flyt å isf ha en som dröm spelar vid kval (typ Haukeland) eller en uppåtgående som spelar SHL året efter vare sig man går upp eller inte. (Ja typ Fasth)

Vi spelar ett svårt spel. Så när vi saknar skärpa/flytet som ikväll ser det rätt illa ut för då kan vi passa motståndarna 3ggr i rad när vi ska ut ur som.
Jag sa till kompisen att Panterns stolpträff nog är det enda medflytet vi haft på länge, och direkt efter tjabblar vi, pucken studsar över blad och Pantern får sätta den i tomt mål...
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
atomragnar: En målvakt till att börja med iaf, kan vi får lite stabilitet så tror jag vi har ett vettigt material framåt, sen skulle jag väl inte protestera om det kommer in en toppcenter.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Dundee:
Själv gör jag bedömningen utifrån de resurser man har och klarar man inte av att hålla sig i toppen med det så är det något grundläggande fel och därmed bör något förändras per omg. Verkar som att vi äntligen fått en tränare som vet vad han pysslar med. Vi har alla möjligheter att konkurrera med andra allsvenska klubbar om spelare så det är lite upp till oss att göra förarbetet osv.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Rytter: Jag tycker att formen dalat mer och mer de senaste 4-5 matcherna tror att vi lyckats vinna ändå.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
atomragnar:

Förstacenter och en ytter av yttersta klass kommer i julklapp. Dom har dessutom samma dna..
+4
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
kulltorp: nja, jag tycker att vårt anfallsspel är kasst. Vi är inte desperata å inte heller kyliga. Mellanmjölkshockey i anfallszon... å så lite felbeslut som leder till 3 mot 2, 2 mot 1 eller friläge. I kontringar tycker jag vi räknar in dåligt. T ex går Wernblombom vid 0-1, tar fel gubbe å vips är de fria i slottet. Tendenserna till detta har funnits i samtliga matcher utom den mot leksand. Vårt presspel är emmelanåt fantastiskt men nu måste laget steppa upp!
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Gavelo: Det är övertydligt att hanses ej en första målvakt för ett lag som aspirerar på topp-placering. In med en bättre som kan konkurrera och ta över första spaden om Erik ska vara så kass. Han ska absolut inte vara garanterad starter som han är idag. Jag tycker det behövs en första center också och gärna snart.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
ivandrago:

Visst vi förlorar, men vi är inte så jävla dåliga som alla skriver varken i denna match eller i förra.

Vilka hade inte inför säsongen tagit denna säsongsinledning? 23p på 11 matcher hade jag tagit alla dagar i veckan, dessutom är det denna typ av spel jag vill se att vi håller oss till då det utvecklar spelarna över tid och är roligt att kolla på.

Är jag nöjd med matcherna mot VH och Pantern? Nej absolut inte, men matcher där vi inte kommer upp i nivå och där spelet knackar kommer att komma under seriens gång för alla lag.

Trots att vi ligger långt ifrån max är vi ändå ett spelförande lag och vinner skotten tydligt i bägge matcherna samt får många farliga avslut, så är inte orolig ifall vi fortsätter så här. Hade varit värre ifall vi var utespelare och inte räckte till trots att vi låg på vårt max. En sak är att i dessa matcher är det ingen kedja som varit riktigt het, i tidigare matcher är det alltid en kedja som lett oss och skapat väg för övriga.

Det laget behöver fokusera på är effektivitet och noggrannhet, när vi får lägena speciellt i PP måste pucken sitta. Sedan behöver vi vårda pucken bättre när det studsar emot så vi inte bjuder på något. Motståndare som backar hem ska fan knappt få låna pucken och framförallt inte få sticka på farliga kontringar.

Sedan måste vi lära oss spela mot lag som backar hem och går på kontring, många lag har nog sett modos kapacitet i år och kommer vara defensiva mot oss jämfört med tidigare säsonger, där är det tålamod och noggrannhet som gäller, vi får inte gå bort oss i vår iver att sätta puckarna och sedan får vi inte bjuda på kontringar så enkelt för det är precis det motståndarna väntar på.

Det är bara att bita ihop, att HA är jämn och ett riktigt getingbo där alla slår alla visste vi. Finns inga enkla matcher och vi kommer inte promenera igenom serien med det poängsnitt vi hade på första 9 matcherna.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Monno: Frågan är hur Modo ställer sig i målvaktsfrågan?
Hanses kan hur som helst inte stå alla matcher utan behöver avlastning, dessutom är han tyvärr för ojämn för att vara den målvakten vi nog behöver för att kunna hota i ett kval så jag hoppas man tar in en riktigt bra målvakt
Kommentera


Sv: Modo - Pantern
Gavelo: Spelet ser jag bra ut så det kommer bli bra det här. Ni hade maximalt missflyt med srudsarns idag tycker jag medans Pantern hade flyt. Shit happens.
Ni kommer som sagt inte vinna alla matcher. ...
+2
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
tjerdo: ja. Och? Han kan fortfarande bryta i förtid.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
ivandrago: Jag tycker inte man gör en plattmatch. Man har ett bättre spel än Pantern men har inte alls timingen som behövs. Och när den saknas spelar man inte ett enklare spel utan fortsätter likadant. Än fast pucken studsar.
Vet inte hur många gånger pucken studsade över bladet för dom. Framförallt Björka. Pucken var fan kryptonit för honom. Studsade och for.

Njä misstuds, oskärpa och vid tillfällen svagt målvaktsspel. Spelet var inte under isen. Men skärpan måste upp.
+6
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
ivandrago: Top 8 är en klar realistisk målsättning att ha. Och det skrev jag tidigare med playoff ska vara målet sedan kan allt hända. Men att förvänta sig man ska vara top 3 tycker jag är för hårt att kräva utan är vi top 8 så har vi tagit otroliga kliv gemfört med tidigare år och då måste man kunna vara nöjd med det.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
SKiLMY: ska man gå hela vägen måste man ha en bra målvakt....en målvakt som är bra i alla matcher när utespelarna sviker ,där är nyckeln till SHL.
Kom igen nu Modo nu har ni gjort era plattmatcher för den här säsongen.
Heja Timrå och Modo !!
+2
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Rogersson: Kontrakt på 2 + 1 år.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Dundee:
Fast materialet verkar iaf hittills ha räckt för toppen av allsvenskan. Fast den tiden du talar om har man i regel inte då guldkornen plockas efter säsongen. Men du tror att vi går svårt och klara topp-8 denna säsong om jag tolkar dig rätt?
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
ivandrago: jag gör hellre en Leksand då vi dominerade mot dom fast dom sköt ut oss ur Shl.

Dom gjorde mål och inte vi. Nu tänker du säkert att det var ett mirakel. Visst, men Leksand visade att det gick för att dom gjorde fler mål.

Sen i övrigt. Jag är jävligt orolig att Björn kommer dra ifall skeppet sjunker, finns ju ingen garanti att han VILL vara kvar ett par säsonger till.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Dundee: Jag tycker det är sjukt att du skrivit precis samma sak i 3 raka inlägg!

Modo har på papperet en av dom bättre trupperna i AS så varför ska man inte ha höga förväntningar?!
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Lamt och viljelöst modo. Slarvig puckkontroll, ingen utdelning trots pp typ hel period, värdelösa lösa skott som sitter direkt på målvakt, alibiskott, slarvig hanses, osv. Modo i vanlig ordning nu. Att ett lag kan förändras så från så bra till så dåliga psykologiskt svaga. Klart ett topplag förlorar men sättet vi förlorar på. Snälla vakna nu modo
+2
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
ivandrago: Jag tycker det är sjukt att folk har så höga förväntningar på detta lagbygge. Vi har inte materialet för slåss om en shl plats därav jag tycker det bara är orättvist mot dom på isen. Sedan kan man absolut göra en mirakel säsong ala Leksand och lyckas med en sådan bedrift men att förvänta sig man ska spela shl kval det är för höga krav enligt mig.

Bara för man gjort en bra säsong i allsvenskan som spelare betyder det inte att det ska hända varje säsong eller om man tar steget ner från shl blir man en stjärna i allsvenskan. Nä detta kommer ta tid. Men jag tror på detta men som sagt låt Björn jobba med detta nu så kommer vi garanterat ta steg varje säsong.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Rogersson: I kväll var det illa riktigt j-vla illa! Detta var säsongens bottennapp hitintills.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
tjerdo: Ja, vi sköt rakt på honom i tre perioder, han gjorde knappt en räddning.
Allt satt mitt på och i bröstet, så Volden behövde inte prestera mycket mer än stå rätt upp
+2
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Rogersson:
I enskilda matcher räknas såklart mål, skall man lyckas över tid gäller det att ha ett spel som leder till att man skapar mer än sina motståndare.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Jag måste även få ge kritik åt Erik Hanses. Han måste vara en av ligans bästa målvakter, nästintill SHL-klass vid sina bästa stunder. Men när han inte är på tårna är han knappt ens en målvakt för HA. Den mest ojämna målvakten i HA. Vi behöver få in en topp kandidat som kan utmana om 1:a spaden.
+5
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Värst vad folk här vänder kappan efter vinden. Innan matchstart var det positiva toner. Nu väntar kval neråt.
+5
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Kan vi alla vara överens om att dominans inte betyder ett skit nu. MÅL räknas, allt annat är skit.

Trodde det var glasklart..

Leksand och Aik tar play in platserna mot shl-lagen i år.
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
MODO Hockey - IK Pantern 1-4
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
ivandrago: Vilken match av Volden.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Dundee:
Vi skjutit mest i ligan, släpper till nästan minst skott. I de flesta matcher matcher så har vi odiskutabelt flest avslut från slottet. Att du var tveksam inför säsong kan jag köpa, men om vi ser helheten över de matcher som spelats hittills så är det inte konstigt att ha höga förväntningar. Hur långt de kommer räcka har jag ingen anning om men topp 3 är fullt rimligt i dagsläget, hamnar man där har man kunnat utmana shllagen historiskt ser igen anledningen till att man inte skylla kunna göra det denna säsong.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
MODO Hockey - IK Pantern 1-3
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Domsjö: Tiden rinner iväg, avgrunden närmar sig, alla väntar på att någon i hemmalaget skall göra något, inget händer, raset är ett faktum, allt är som vanligt.
Livet..
+1
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Domsjö: Nepp då kör jag lite träning istället...
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
DET ÄR SÅ JÄVLA DÅLIGT
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
Domsjö: Och allsvenskans sämsta målvakt
Kommentera

Sv: Modo - Pantern
atomragnar: Nja slarv och ineffektivitet. Dock skulle det underlätta om spelare som Björklund höll sig till det dom är bra på och inte överarbetade.
Kommentera

1915241 · »