1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

301512 inlägg · 3804 ämnen

Modo - VH

1923960 · » Till forumet


Sv: Modo - VH
J F K:
I tillägg till ovan så är 15-20 matcher alltid så rättvisande. Själv tkr jag att man skall visa tålamod, extra stort tålamod om en spelare har ett vass spetsegenskap. Under förutsättning att spelare visar upp träningsvillighet.
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: JJ hade ju fina siffror att visa upp och det fanns säkert uppsidor där. Det jag kände blev lite konstigt var att han framförallt har ett riktigt bra skott, men att vi har skyttar. Vi borde väl haft mer fokus på passningsgenier som är bra på skridskorna än vad vi nu fick.
Sedan är det oerhört svårt att scouta en spelare också. Säkerligen försvann topp tio till SHL och sedan får man välja bland de som blir över. Spelare presterar olika i olika miljöer och i olika roller. Spelare som kanske presterar sämre för de trivs inte socialt. Det finns en massa parametrar att ta hänsyn till...
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
Robin Ztorken L:
Man gjorde ett ärligt försök med JJ så man har inte negligerat det. Jag tror att man tyvärr inte är så noggrann som jag skulle önska när man letar, vi borde utöka vår sökning till exv Norge/Danmark/Div1 eller varför inte en noggrann granskning av J20. Är helt säker på att du i någon av de serierna skulle kunna finna en kille som klarar av att vara 1:e center i allsvenskan på ett alldeles utmärkt sätt.

Nu tycker jag ändå att laget innehåller tillräckligt mkt kvalitet för att kunna vara topp-2 när tabellen klar.
Kommentera

Sv: Modo - VH
J F K: Modo är ju inne i en väldigt dålig trend där tempot tyvärr är lågt vilket avspeglar sig i produktionen, kan Modo åter hitta tillbaka till tempot man inledde säsongen med så kommer det både synas i målprotokollet i PP och 5 mot 5, det gäller bara att hitta tillbaka!
Kommentera

Sv: Modo - VH
Gavelo: Det är svårt att skjuta på hårda passningar, men visst är det absolut effektivast. Har man folk framför mål så är det inte lika viktigt att pucken går snabbt till skytten (även om det självklart är bra), men vi har ju varken eller i dagsläget.

Det är som att alla vill stanna upp och behandla pucken. Då hinner motståndarna förflytta boxen. Pucken måste gå snabbare och man måste som icke puckförare röra sig för att möjliggöra direktpass.
+2
Kommentera

Sv: Modo - VH
J F K: Exakt, sen måste man ha snabbare passningarna, det är ju hela grejen med direktskott att få målvakten att inte hinna med i förflyttningarna, sen som du säger så bör man ha folk på returer och skymning
Kommentera

Sv: Modo - VH
Gavelo: Det är inte fel i sig med direktskotten, men det måste följas upp med skymning/styrning eller i alla fall returtagning,.
Kommentera

Sv: Modo - VH
Monno: Såär det ju såklart, senaste matchen så borde Modo tex avgjort långt tidigare sett till chanserna.
Det jag pekade på var att så väldigt många avslut är dåliga sådana, dragskott från blå utan större skymning är plockpotatis för målvakterna, tex. i PP där man söker direktskott från sidan efter långsam puckförflyttning från point, målvakterna har inga som helst problem med sidledsförflyttningarna.
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
Monno: Vad vi behöver och länge behövt är en riktig förstecenter, det har vi inte haft på flera säsonger nu.
Den vi värvade som sådan platsar inte ens längre, hög tid att ge sig ut på jakt!

Fattar inte att man negligerar denna utpost som man gjort under så många år.
Låt det få kosta.
+3
Kommentera

Sv: Modo - VH
Gavelo: Skjuter man över 30 skott är det såklart ett gäng alibiavslut med i det.
Men jag tycker helt klart att vi sumpar en och annan mycket kvalificerad målchans per match också.
+2
Kommentera

Sv: Modo - VH
J F K: Jag skulle gärna vilja tillägga till ditt inlägg att jag tycker att modo skjuter väldigt mycket ur dåliga vinklar och från positioner i spelet som helt enkelt är väldigt ofarliga och målvakterna har inga större svårigheter att mota puckarna.
Kommentera

Sv: Modo - VH
Monno: märkligt o tufft schema för Modo , tre borta nu på fem dar, där handlar det väl om avstånd o resorna sen hemma redan på tisdag, fyra matcher på sju dar, tycker shl har Max två matcher i veckan o ibland bara en trots lika många i slutändan
Kommentera

Sv: Modo - VH
J F K: Om man vänder på det och funderar på hur många målvakter som har 96% i räddningsprocent efter 6 matcher så inser man ju lite hur osannolikt det är.
+4
Kommentera

Sv: Modo - VH
J F K:
Jag tkr mig se rätt tydligt att de väntar någon sekund extra när de får lägen. Förutom Björklund då som pangar på allt.
+4
Kommentera

Sv: Modo - VH
J F K: Man har sedan SSK-matchen gjort mål på 4% av sina skott. En helt sjukt låg siffra. Visst har vi skapat väsentligt färre högkvalitativa målchanser, men krutet är helt enkelt blött hos våra målskyttar. Symtomatiskt att vi gör två riktiga skitmål senast och inget efter något direkt lysande spel.
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
MorganaLefaey: Sedan går det inte att komma ifrån att det kollektiva självförtroendet är dåligt. De spelare du nämner har så pass bra skott att de bör göra fler mål, även om de inte fått några smörpassningar. Karlkvist droppade pucken bakom ryggen igår i ett läge där han i början av serien skulle skjutit. Säkert är det liknande med många av våra naturliga målskyttar som tänker lite för mycket och kramar klubban alldeles för mycket.
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: Absolut. Till en viss del. Om man släpper in mål i BP och missar mål i PP då blir det inte bara extra mål att komma ikapp. Det blir även en ännu större press.

Jag tycker en stor del av problemet är att vi har goda avslutare i Björka, Karla, Werner och Eriksson mfl som inte får några riktiga puckar att smacka till direkt på.
Då JJ inte visat upp något så här långt så är det nästan så att vi behöver 2st centrar av klass.
Se AIK som kör med Weigel, Castonguay och Sandberg.
Vi är inte i närheten av detta.

Såg matchen igår i efterhand och det är nästan så att jag hade hoppats på ett sms med resultat o prestation vilket i vanliga fall är förbjudet.
Nej, den här matchen var ruskigt tråkig och loj.
Förstår att allt blir jobbigt om man förlorat en del. Men tydligen fanns farten och viljan, då de skruvade upp efter 0-1. Hade Modo spelat så resterande minuter hade det inte handlat om en på håret match.
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: Just nu spelar vi som ett bottenlag, därmed inte sagt att vi är på väg mot kk, eller div1
Vi får ett entydigt svar på söndagskväll, vart vi är på väg, då har vi mött tre lag vi ska ha bakom oss.

Låt oss hoppas på några segrar, vågar inte tänka på vart tre torsk leder till 😐
+3
Kommentera

Sv: Modo - VH
Monno:
Har roat mig och den är inte perfekt i alla matcher men fortfarande tycker jag det ser bättre ut än för motståndarna.

Dåliga matcher enl kartan är AIK hemma/Bofors borta även Västerås var sådär. Almtuna borta var även den lite sådär. Till stor del tycker jag våra problem kan härledas till BP/PP
+2
Kommentera

Sv: Modo - VH
Robin Ztorken L:
Tveksamt om du skulle godta det omvända resonemanget men låt gå då. Vi är ett såklart ett bottenlag på väg mot div 1 o KK
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
Gavelo: Bottenkollegor är man med dom i botten. Nu får vi se vart vi är i slutet av säsongen. Men just nu är vi i mitten. Tabellen baseras ju inte på 10 senaste (som tur är!)

Elvenäs fick för övrigt sin första Modo seger igår. Får se vad det kan ge honom. Han gick ju från ett förlorande lag till ett annat. Måste vara svårt att hålla moralen uppe då.

Sen angående skotten du snackade om i tidigare inlägg. Jag tycker vi ändå har många kvalificerade avslut som vi fasiken bara inte får in. Vi har ju haft VM i målsumpning senaste matcherna. Jag var helt säker på att Björka skulle missa målet igår, för det är där vi befunnit oss. Vi skjuter mycket skott, och nog är det en del "alibi avslut" men jag tycker inte vi saknat kvalificerade chanser. Dock saknar avsluten skörpa och "finnes". När gjorde vi mål på ett fritt skottläge sist egentligen? Var det när Karla tryckte in den i krysset i 3mot3?
Det känns ohållbart att de enda mål vi gör är när vi grisar in dom framför mål. Det är bra med såna mål, men det tar mycket energi. Ett och annat skott måste gå in direkt också.

Ivandrago kanske har roat sig med att kollat skottkartan och har en hum om vart vi ligger på kvalificerade målchanser?
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: Tack vare lite segrar i början
De senaste tio är vi nog toksist i tabellen med överlägset sämst målskillnad, så ja jag tycker vi kan kalla det bottenkollegor
Kommentera

Sv: Modo - VH
Robin Ztorken L: Å andra sidan har vi släppt in 1 mål på de 2 senaste hemmamatcherna, samt att boxplayspelet äntligen börjar fungera. Torskade mot ett Västerås som slog AIK borta igår med 4-1, så nog fan är något på gång.
Tror målet och vinsten igår var galet skönt för många i laget, vilket nog hjälper dem att inte hålla lika hårt i klubban kommande matcher.
Galet vilka lägen man missade igår, en match som borde varit mer eller mindre stängd efter första perioden.
Förresten kul att se Åhström, där har vi en påläggskalv till nästa år;)
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: Tabellen blir lite missvisande, vi ligger i mitten men formen är sämst i AS och därför kan man nog betrakta Modo som kollegor med bottenlagen, hade Modo inte skottat in alla vinster i början så hade vi nog legat sist just nu.
Det positiva för oss är just att vi ändå ligger 7:a trots formen.
Några raka 3poöngare nu så känns det bättre.
Borde inte TW få speltid?, Elvenäs bidrar inte med någonting tycker jag så att ta bort en ”egen produkt” för Elvenäs känns märkligt, men kanske gör några matcher på läktaren Tw gott?!
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
Robin Ztorken L:
Kollegor? Vi ligger väl i mitten?
+2
Kommentera

Sv: Modo - VH
Robin Ztorken L: Av det jag sett så har man svårt med positioneringsspelet offensivt, man har säkert kommit överens om att vi tar mycket skott och hoppas att vi får lite medvind och några enkla mål, tyvärr så är betydande del av skotten helt ofarliga för att inte säga onödiga då en målvakt i AS inte någon gång skulle släppa ett oskymt dragskott från blå, den andra delen av skotten kommer från karlkvist som nog inte prickade mål en enda gång igår av alla de lägen han fick.

Nu verkar man ha kommit överens om att spela enkelt för att hitta tillbaka till vinnarspåret, men känslan är att man nu spelar för enkelt, så enkelt att det blir lättläst för motståndarna
Kommentera

Sv: Modo - VH
modomille: Det är bara att hålla med.

Efter de första sex, sju omgångarna trodde man ju verkligen att vi skulle kunna vara med och utmana i toppen men allt eftersom har man ju förstått att allt är som vanligt, denna säsong.
De senaste 10 omgångarna kan vi väl inte gjort mer än 1 mål i snitt/match samt läcker som ett såll bakåt.

Nu väntar en skön roadtripp till några bottenkollegor.
Pantern Modos stora akileshäl .
Västervik hysterisk form.
Tingsryd med lite ny optimism och ny tränare.

Får vi med oss tre poäng hem därifrån ska vi vara mer än nöjda om spelet fortsätter att hacka som det gjort en månad nu.
Kommentera

Sv: Modo - VH
Vi ligger just nu på en sjundeplats och alltså en playoff plats. Jag tycker själv att vi inte ska begära så mycket mer av detta lag. Vi kom på tionde plats förra säsongen, det är ett stort steg att ta från nästan sämst till toppen. Det kan få ta någon säsong. Se på Timrå, dom blev bättre successivt.
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
Domsjö:
Mitt svar gällde främst Robins fråga som vart direkt riktad till mig. Skulle kanske inte använt ordet ”klagokör” då det har en negativ klang, för man får gärna kritisera spelet/spelare.
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: Har heller inte deltagit in någon klagokör tkr jag . Modo var bättre än hästen som var snäppet sämre än Modo. Som helhet i mitt klagande tkr jag det var en seg historia ikväll. Dock bärgades tre poäng med nöd och näppe.
Att man ska ha krav på de spelare som varit med är inget främmande för mig.
J Eriksson får till prestation för mkt istid, kan faktiskt bänkas nån match.
Karlkvist är ej heller på topp men har en helt annan uppsida en än J Eriksson.
Och trots Björklunds interna poängmakeri tkr jag han emellanåt spelar omoget. Visst fasen ska han lira och vara grinig men måste balansera det och framförallt ska den mannen spela enkelt för att komma till sin rätt.
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
Robin Ztorken L:
Jag har inte deltagit i klagokören, det har inte varit bländande. Däremot tycker jag inte alls spelet varit så dåligt som du hävdar. Är imponerad över att man vågat gå för seger i de flesta matcher trots att den målformen inte varit där.

Skulle jag tycka att det vore katastrof skulle jag inte skicka de 4-5 som faktiskt har förmågan att skapa mål poäng. Men visst skulle letat efter mer speed till laget.
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: Kvällens bästa kedja, påminner rätt mycket om Possler, Bengtsson, Hedberg kedjan!
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: kul! Tror det kan bli nå spännade!😊
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
Trilske:
Lät som att Oscar P - Wernblom - Åhström kommer få fler chanser.
+3
Kommentera

Sv: Modo - VH
modomille: Jao, Modo är väl det enda laget som utmärker sig (negativt) i BP/PP i förhållande till tabellplacering, föga förvånande (ironi)... Tror det var något till lag som utmärkte sig, fast i positiv bemärkelse förstås ;-)

Men fan vad skönt med tre pinnar, borde punkterat matchen i första dock. VH var knappt i vår zon.
+3
Kommentera

Sv: Modo - VH
Gavelo: Både boxplay och powerplay är nästan sämst i ligan så om man bättrar där så blir det en STOR skillnad. I början av säsongen hade vi ett av dom bästa powerplay så ska inte vara så svårt att hitta tillbaka.
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
Gavelo: Skulle vilja se Björklund, Häggström och Sylwander böka i ett hörn med Toby på blå och Karlkvist med laddad bössa i tekningscirkeln som PP.
Som vanligt fast med lite extra spets, 300kg lyckas ofta stöka till det farligt.

Är utbildad läktarcoach.

Vinnar whiskyn smakar bra även när matchen är dålig.
+10
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: Hur kan man gnälla på karlkvist när hela laget är svagt, bara för att karlkvist normalt sett är en som hotar och gör mål så ska han skickas när han är lika ”dålig” som alla andra!?!
Nä lugn nu, denna trupp är helt ok på många plan, dock behövs mer spets framåt, skulle gärna se en Manuel åhren typ som kan skapa enorm oreda i powerplay med sina ”Sundström” lösningar.
Vi får väldigt mång PP med oss så skulle vi kunna ligga på blygsamma 15% så skulle vi vinna många av dom matcher vi nu förlorat.

Mål i powerplay är både effektivt och psykologiskt fördelktigt, där måste Modo bli bättre!
+2
Kommentera

Sv: Modo - VH
Robin Ztorken L:
Ta bort Karlqvist/Björka låter som en mkt dålig idé, Tobias Ericsson lär inte spela så mkt mer i det här laget.

Karlqvist klagas det mkt på men han skapar en hel del och det kommer lossna.
Kommentera

Sv: Modo - VH
Robin Ztorken L: Nu hoppas jag att de besluten tas senare under säsongen. Rätt tuffa krav på Björklund ändå som leder den interna skytteligan. Karlkvist är jag också besviken på, även om han presterat ok. Seg så in i bomben och spelar allt svårare. Kanske komma självförtroendet och så blir han återigen som han har kapacitet till.
+5
Kommentera

Sv: Modo - VH
Dundee: Drugge får knappt spela kunde få lira hos oss ett tag, skönt med en vinst till slut o syntes på glädjen efteråt kul se den, men som sagt mycket,kvar att få ordning på men säkert en grymt viktig seger ;)
Kommentera

Sv: Modo - VH
Axle San: Framförallt tycker jag att puckarna mest studsade på honom. Lite hetare på returer och det hade nog inte behövt bli så spännande.

Hoppas att det här kan få oss på rätt väg igen.
Kommentera

Sv: Modo - VH
wolper: När denna säsong är över hoppas jag att vi byter ut följande;

T Ericsson (Gärna nu)
H Björklund
P Karlkvist
J Eriksson
J Hagelin
J Johnson,

Segare o sämre går inte att hitta i denna serie och alla tvingas vi dras vi med!!
Bedrövligt, dra in lönen för dom tills dom börjar bidraga, annaar s kan dom dra nu!
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
Axle San: sedär, såg ej men kan vara oerhört viktiga poäng i bottenstriden sen. Viktigt att ta poäng mot konkurrenterna där nere.
Kommentera

Sv: Modo - VH
J F K: Hästens målis såg darrig ut hela matchen, ett under att han stod emot så pass bra.
Kommentera

Sv: Modo - VH
Som matchbilden var så skulle det inte behövt vara så jämt. Och jag måste säga att jag känner mig mycket tryggare med Lundin i målet. Vid båda Modos mål så hade vi också folk på mål. Hoppas dom fattar nu att man måste göra jobbet där VARJE match.
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
ivandrago: Det som är tydligt är att Modo inte klarar av att hålla ett högt tempo i 60 minuter och man klarar inte av att vara spelförande som man var så bra på i inledningen av serien!
+1
Kommentera

Sv: Modo - VH
wolper: haha trots skitmatch vinner vi fyfan va skönt!!!!! Öhman lätt värd!!!! Haha fyfan va skönt. Kul å vinna när vi inte riktigt är värd det heller
Kommentera

Sv: Modo - VH
Gusse:
Vikten av att hela tiden gå för seger!!!
+5
Kommentera

Sv: Modo - VH
En sån lättnad, nästan TV-puckshög på den vinsten!
+7
Kommentera

1923960 · »