1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298611 inlägg · 3804 ämnen

Södertälje - Modo

1916430 · » Till forumet


Sv: Södertälje - Modo
Nucky: http://stats.swehockey.se/

Välj hockeyallsvenskan/ Aktuell match du vill se/ Reports/ Shot Chart.

Sen vet jag inte om det finns mer samlat på något ställe? Det kan nog Ivan svara på.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Monno: Var kan man se dom?
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
ivandrago: Du har ju snackat om de där skottkartorna så länge nu så tänkte jag skulle kolla hur dom såg ut. Helt klart intressant. =)
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Monno: Tycker Jon är inne på något intressant i Allehanda.
Som hockeyn är idag åker man ut för minsta lilla stök och bök, men för mig är känslor en stor del av sporten, framför allt live. Där är nog ännu en anledning till att hockey drar mindre publik i både SHL och HA. Regelrätta slagsmål är inget jag saknar, men nog fan saknar man att sådana som Wernblom och Pettersson får leva ut ännu mer i sina roller och höja tempen på matchen.
Det ska vara grinigt ochh småfult, och lagen ska hata varann.
Det är nog just kampmomentet och aggressiviteten man saknar, vilket jag tycker finns nsturligt i hockeyns DNA.
Om man fortsätter som det är nu, känns det som en naturlig utveckling blir att följa fotbollen ännu mer och t.ex filmningar bara kommer bli vanligare och vanligare.

F.ö tror jag att nämnda Wernblom och Pettersson tillsammans med Hagelin och Toby är den största anledningen till att laget har mer jävlaranamma och starkare psyke i år.
Wernblom är nog dessutom vår mest kompletta forward och Petterssons riv och slit är EXAKT vad Modo saknat i så många år.
+3
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Monno: Tommy har gått lite under radarn och har faktiskt gjort 6 poäng hittills. Tycker själv att Tommy har varit en positiv överraskning sedan han kom hit för två säsonger sedan. Dock skadebenägen.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Monno:
Äntligen en till som faktiskt kollar skottkartan🎉🎉🎉. Om man vill jämföra kan man kolla hur det såg ut förra säsongen.....
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Rytter: 76st skottförsöka hade vi. Varav 51 på mål. 17st utanför mål och faktiskt bara 8st som täcktes. Vilket är rätt bra faktiskt på så många försök, känns det som iaf?
Orkar inte kolla mot Pantern, men känns som dom täckte 8 skott bara på en halv period...

Edit: Vi täckte 9 skott. Vi täckte alltså fler skott på 48 skottförsök än SSK gjorde på 76. Isf är vi duktiga på undvika försvarande spelare eller så är SSK dåliga på täcka skott...

På tal om skottförsök, Tommy Enström hade 5st skott försöka och alla 5 på mål. Har inte Tommy haft en riktigt bra start? Känns som han gillar att följa med och spela offensivt, inte bara en gång han stått framförmål med ett bra mål läge.
+3
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Rytter:
Framförallt varifrån de är avlossade. Vår effektivitet över hela serien är rätt ok, vi ligger kring 10% vilket får anses vara normalt. På de 3 senaste är den däremot kring 5% det kommer vi säkert ha igen på något sätt, förhoppningsvis på lördag.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Rytter: Måste vara jobbigt för målvakten om man skjuter så mycket som vi gör. Speciellt i en 7 matcher lång serie.

F.ö var det skönt att höra att Häggström fått tillbaka sin norrländska dialekt, när han intervjuades igår😁
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Rytter: Mot SSK sköt vi 51 på mål.
Nästan ett per minut,
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Scallion:

Kolla avlossade skott så får du se nått värre. Trots att vi har många skott på mål så har vi många som går utanför eller blockas och inte räknas. Var ju någon som skrev igår att vi hade 60 skottförsök och då hade vi strax över 30 skott på mål.

Med vår låga effektivitet bygger vi ju upp cv:t och statistiken för motståndarmålvakterna iaf.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Scallion: ja det är sanslöst egentligen!
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Robin Ztorken L: Räknade ihop skotten de senaste tre matcherna. Modo har skjutit 129 skott, helt galet! Och ändå bara vunnit en av de tre matcherna.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
RedNek: Ja, jag bor i Sölvesborg så det är väl 110 mil eller något i den stilen till Ö-vik. Aldrig varit på hemmamatch (trots att jag hållt på Modo sen jag var 7-8 år och är 29 idag), men det är något jag verkligen vill göra någon gång! Däremot ser jag lite bortamatcher. Sett de flesta mot Tingsryd de senaste säsongerna. Och Karlskrona skulle jag med kunna åka till nu, samt Malmö, iaf om det är helgmatch. När jag bodde i Gävle blev det ju Brynäs-Modo några gånger också. Men som sagt, att gå på match i Fjällräven Center är något jag verkligen vill!

En liten anekdot som hände här i början på september:
Satt och fikade på stortorget här i Sölvesborg, och helst plötsligt kommer en kille gåendes i Modo-tröja! Jag är inte ensam :)
+2
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Heyerdal: 3-0 var så i underkant något kan bli.
Ofatbart att vi inte vinner med mer, vår effektivitet var under all kritik, det måste vässas.
I övrig anser jag att det var säsongens gedignaste insats, otroligt bra faktiskt
+4
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
ivandrago: Gissar att vad som hänt är att man tryckt upp VO2max på spelarna.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Klart bröder Sedin kliver in och slutför uppdraget börja lira i dec jan för att vara på topp då ALLT står på spel mars april. Mera derbyn önskas från hela Norrland
+3
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
mariaskalmar:
Samma här, fast jag bor "bara" i Hörnefors så det går att åka ner på match. Gör det ändå rätt ofta, dock inte så ofta som jag vill.

Står alltid i klacken & sjunger när jag är på match. Tips: Prova att stå i klacken en match, sjung & väsnas.. Det är jättekul, blir som en dimension till på matchen!

Åter till detta att gå på match om man inte bor i Ö-vik. Det blir dels rätt dyrt (resor) förutom att det blir sent innan man är hemma igen & kommer isäng innan man ska upp för att fara på jobbet igen. Därför kan man inte åka på jättemånga matcher. Hade jag bott i Ö-vik hade jag haft årskort & mer eller mindre bott på arenan. Garanterat.

Är lite avis på er Ö-vikare, som har laget & arenan så nära.
Ha re gött kamrater.
+7
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
greykarn:

Fast är ju tyvärr så att på grund av vad som hänt tidigare finns det ingen lätt enskild lösning utan det kräver ett långt hårt arbetande på flera olika delar för att vinna tillbaka förtroendet hos publiken.
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Monno: Sant, tyvärr får detta lag lida för tidigare säsonger. Hoppas MoDo fattar att man måste konstant jobba hårt för att bygga upp förtroendet igen, främst hos breddpubliken i stan som bara går ibland.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
greykarn: Sen kan man inte lösa problematiken genom att förneka vad som skett i dåtid.
Modo har sänkt sitt varumärke i staden betydligt är min uppfattning.

Min otroligt ohockeyintresserade sambo är ju inställd på att när hon frågar om matchen så har det gått dåligt. Hon är förvånad att Modo vinner typ. För det har byggts upp under så många år nu att när Modo spelar så går det i regel åt helvette. Finns det två väl innan match där en är positiv och en är negativ har Modo de senaste åren i 100% av fallen misslyckats att ta chansen. Man har sumpat det. Varje gång.
Lägg till på det 10tals miljoner i skattepengar, bluffmuseum, spelare och ledare som kostat oss enorma summor.
Ja då är det som sagt inget man bygger upp på 12 matcher.
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
greykarn: Ja.

Visa repriser på plats! Det är löjligt hur mkt mer service man har framför Tv:n med repriser. På plats får man sitta som ett frågetecken om man råkar missa något. Höj priset på Cmore. Om man nu återgått till fasta speldagar som man verkar, förmedla det!
Titta på hur man kortar tiden. Längre pauser är bland det mest korkade SHL genomfört.

"Förr" var publiken till stor del män som lämnade fru och barn hemma för att titta på hockey och sket i om dom var borta 3 eller 5h. Idag är sällan situationen den att man i familjer har möjlighet att vara borta hur länge som helst. Vare sig du är man eller kvinna.
Hockeyn måste locka till sig alla. Även dom med barnfamiljer.

Ja det är väl några förslag.
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Monno

Unger och Helber skickade nyss en maskerad hälsning till Sedinarna:

- Enström drömmer om SHL-comeback, är MoDo laget som kan ta klivet i år?
- Nej, inte i dagsläget men om de får in en, eller ja, kanske till och med två spelare, då kan det gå!
+6
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Icing-Ove: Dom ska inte behöva göra det, Dom har också så lite fritid. Tror att dom hellre vill och behöver spendera den tiden med familjen. Alla i Övik vet vad Modo är, vart dom spelar och det är lätt att titta upp när nästa hemma match är. Det som är problemet är alla som sitter hemma och tittar på tv istället för att gå live.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
jag önskar jag kunde gå på hockey i övik men jag bor i Kalmar. Ska till Oskarshamn nu på Lördag.
+2
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Monno: kan vi diskutera hur man får dit folk istället för vad som hänt tidigare?

Finns många lag som ”spelat dåligt” som kan locka publik.

Det handlar ju om att rädda klubben från konkurs i långa loppet.
+3
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Amitiel: Och inte bara på planen. Även utanför rinken tror jag Modos rykte åkt på en rejäl smäll.
Folk köpte väl att man pumpade in skattepengar när man vann guld, hade nyast arena och spelade i högsta ligan och hade ett allmänt bra rykte.
När sen laget sjönk och sjönk och sjönk och sjönk och det ändå skulle in med skattepengar, ja då tror jag det stack i ögonen även på de som var hockeyintresserade.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Gusse: Usel publiksiffra, men står MoDo-spelare och ledare på gågatan 20 min var och marknadsför matchen och säljer den kommande underhållningen eller är de själva hemma och spelar TV-spel och kollar Skavlan i värmen?
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Gusse:


Fast sen har ju Modo spelmässigt svikit publiken i x antal år, så kommer ju krävas bra mycket mer än 10 matcher vinna dom tillbaka
+3
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
wolper: Enströms känslor är verkligen helt äkta. Lätt att det blir klyschor och att man svarar det man ska, t.ex. när han direkt klämmer ur sig att Hanses är seriens bästa målvakt, ja vad ska han annars säga?
Men när han pratar om Modo, och om hockey, det är verkligen helt igenom från hjärtat.

O Captain! My captain!
+6
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Heyerdal: fin intervju med enström!😀
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Gusse: verkligen en kanonmatch, jobbade bra o Hanss på topp, blev nervigt vid 4 mot 6 ett mål där så vet man aldrig men i stort Leksandsklass , alltså den mot Lif ;)
Kommentera


Sv: Södertälje - Modo
Gavelo: Tror många kommer bara vi ligger kvar i toppen. Jag vet att många längtar väldigt mycket till matcher som gäller något. Men 2600 är väldigt uselt.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
ivandrago: riktigt bra match idag! Idag håller vi över hela banan och är påslagna! Riktigt bra jobbat . Ända jag kan säga är effektiviteten,pp och att vi gick ner oss lite i tredje som iof är förståeligt. Hellqvist gör det bra. Önska bara hanses kunde va jämnare. Men bra jobbat av han idag! Fan va skönt modo! Riktigt bra jobbat!
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
modomille: Håller med. Bästa insatsen efter Leksandsmatchen
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
ivandrago:
Får rätta mig själv hitta ingen match den säsongen m 50 skott...
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Hanses riktigt bra ikväll, gör några viktiga räddningar, men bra hjälp från försvaret också.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
ivandrago: Karla kan sikta han!
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
henkeiskogen:
Nån SHL match m Forsberg men då vart d många handledare från blå
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Gavelo: Ja, 2600 är jävligt illa. Tror dock det kommer öka längre fram i säsongen.
Många som är bra ikväll. Jellverts kedja riktigt bra, och kanske framför allt Wernblom i den enheten.
Tim W ser ruggigt pigg ut, förtjänar en lite mer konstruktiv omgivning ikväll.
Toby blir bara bättre och bättre för varje match, ikväll känns det som han ligger bakom det mesta. Vilken värvning!
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
modomille: modo har snart skjutit 50 skott. När hände det här senast?
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Gavelo: Ja det är pinsamt dåligt
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Rytter: Men drygt 2600 på plats, det är fördjävla dåligt, finns det bara låglönejobb i övik numera eller är folk helt enkelt bara för lata för att dra arslet ur tv soffan?!
Som Modo presterar nu så förtjänar man minst 1400 upp
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
ivandrago:

Det och fokus på explosivitet. Spännande att vi bara är i början på denna resa. Det är ju i februari vi ska nå vår nivå enligt björn.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
modomille:
Känslan är att de flesta spelare gått ner en 4-5 kilo.
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
ivandrago:

Tycker vi gjort många bra matcher. Även förlusterna på slutet har vi spelat bra. Inget i år har liknat förra årets bottennapp. Sämsta matchen tror jag är bik borta. Bästa är leksand, ssk, pantern och löven.

Sjukt vi har 38 skott på 2 perioder, ingen kan klaga på att vi inte vill offensivt iaf. Detta är nog en av de roligaste upplagorna på länge av modo.
+2
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
Hagelin har inte jättetur med studsarna, haft många lägen i år men pucken studsar inte riktigt med.
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
ivandrago: Tycker även att Häggström har blivit snabbare dock så har han fortfarande en så kantig skridskoåkning.
+1
Kommentera

Sv: Södertälje - Modo
ivandrago: 60 (!!)Skott i två perioder. 38 st på mål.
+2
Kommentera

1916430 · »