1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

317694 inlägg · 3864 ämnen

Tambellini

2049259 · » Till forumet


Sv: Tambellini
Jaca: Tyvärr lär det väl inte hända någonting, shl är livrädda för sina pengar och med tanke på hur jävla taskigt ekonomin är skött i vissa klubbar så är väl dessa miljoner livsviktiga, hur det allsvenska lagen klarar sig är av mindre eller inget intresse alls.

Såklart skall inte leksand och Oskarshamn ha full ersättning från Shl och lika självklart skall Löven och modo ha mer ersättning, att dela mellanskillnaden 50/50 vore helt rättvist.

Sen tror jag inte det kommer utgå ersättning för förlorade inkomster pga uteblivet spel, där får nog klubbarna tyvärr bita i det extremt sura äpplet.
+2
Kommentera

Sv: Tambellini
ante08:
Du har säkert rätt i det Du påstår men det kan få ett rättsligt efterspel för ett muntligt avtal är i det närmaste samma sak! Om det kommer fram vill säga!
Tror att det bästa vore att ligga lite lågt nu i värvningarna..
Kommentera

Sv: Tambellini
Tycker inte shl lagen borde få värva någon från Ha denna säsong , eller så ska det kosta plenty of money för shl lagen. I den skämt ersättningen det är nu . Borde bli dyrare ta efter fotbollen
+4
Kommentera

Sv: Tambellini
Tackar ödmjukast för rapporterna om Tambellini. Låter som att han har alla (nästan) kvaliteter för att ta SHL med storm. Finns nog ingen risk för lathet med Abbotts piska :)
+2
Kommentera

Sv: Tambellini
Jaca: Redan gjorda värvningar ska backas.
Kommentera

Sv: Tambellini
Värvningsstoppet i SHL är för mig en pappersfråga. SHL-klubbarna har redan färdiga värvningar klara, och det kommer ske muntliga deals.
Kommentera

Sv: Tambellini
jonsson: Det är värvningsstopp i SHL nu, SKAIK hann precis presentera Johnson innan det trädde i kraft!
+3
Kommentera

Sv: Tambellini
modomille:

Om han nu är klar för Rögle, är det inte lite märkligt att han inte är presenterad, eller måste Modo gå ut med att han lämnar först?
Skellefteå va ju väldigt snabb med Johnson
Kommentera

Sv: Tambellini
mannenmyten: I HA så är Tambellini i stort sätt komplett, men om han ska lyckas i SHL så behöver han slipa på lite saker. Vi kommer till det senare. Det som är mest utvecklat hos han är hans skott. Han har både bra handledsskott och slagskott. Handledsskottet är välplacerat och hårt. Han kan prickskjuta in den utan något bekymmer och han är bra på att skjuta i "skäret" vilket ofta ställer målvakten lite. Skjuter mot strömmen gör han med vilket nästan är ett måste i dagens hockey. Han har helt klart bra grundkunskaper, något som dom flesta nordamerikanska spelarna har då dom fokuserar på mycket skills i deras program.

Skulle säga att han är en powerforward med ett mycket bra skott och hockey IQ. Väldigt bra på att skapa ytor för andra genom sin relativt höga toppfart och styrka. Bra runt sargerna och stark på pucken. Bra puckkontroll och passningar, detta har han framförallt visat i PP. Han är dock en "shoot first" type of player.

Tycker att Tambellini är som bäst när han spelar så där fysiskt och intensivt, det tillsammans med hans skott och puckskills gör han dominant.

Nu till vad jag tycker att Tambellini behöver jobba på för att bli en succé i SHL.
Han behöver spela mer intensivt. Dom spelarna som lyckas ta klivet från HA till SHL är dom som spelar väldigt intensivt och i ett högt tempo ( finns såklart undantag) Tambellini spelar så emellanåt, och då är han dominant. Men han behöver spela så hela tiden och i ett lite högre tempo om han ska göra succé. Tror dock att han kommer göra det.
Kommentera

Sv: Tambellini
ivandrago:

Håller med i din analys.

Angående skridskoåkningen så är det nog accelerationen och explosiviteten man tänker på som är svagare. När han får upp farten är han svår att stoppa med sin storlek och tyngd, toppfarten ser också ut att vara god. Men för att bli riktigt vass på SHL nivå måste han nog jobba med främst explosiviteten så han kan vrida och vända bort sin markering och trampa förbi. I HA har han kunnat leva mer på att ytorna finns där för smarta spelare, kan vara svårare i SHL som är mer uppstyrd att få dessa ytor och då måste han ha förmågan att skapa dessa själv.


Tar han bara några få steg ytterligare så kan han även dominera på SHL nivå, skottet är riktigt riktigt bra och kan nog panga in 20 mål i SHL i rätt omgivning och ifall han jobbar på svagheterna. Detta är den spelare från HA som jag ser har störst chans att lyckas i SHL, ja större chans än Dahlen tänker jag.

Frågan är dock ifall han går till SHL eller ifall han gör ett nytt försök i AHL eller i t.ex NLA. Tror fler klubbar utanför sverige kan vara intresserade. I dagens läge kanske han vill spelare AHL och ha chans på NHL så han får vara nära familjen.
+1
Kommentera

Sv: Tambellini
mannenmyten:
Bra skott, skjuter snabbt, prickersäkert och smart. Huruvida han skjuter hårt, kan jag inte riktigt avgöra men handledarna ger intryck av att vara hårda.
Mkt bra på Point i PP men funkar även på kant.
Ser spelet bra i anfallszon, i allsvenskan har han varit så pass bra att han avgjort matcher på egen hand.
Defensiv - svårt att avgöra i princip endast offensiva uppgifter hos oss. Men lär inte göra bort sig
Skridskoåkning - av någon anledning läst att han har problem med åkningen men förstår inte vad som menas, ingen spetsegenskap men definitivt en bra skridskoåkare.

Sätt ihop en kedja med
Everberg - Ryfors- Tambellini så kommer det bli bra
Kommentera

Sv: Tambellini
mannenmyten: Tambellini är allsvenskans bästa och mest kompletta forward. (Att ge priset til Dahlén var ett hån).
Han är stor, stark och har hygglig skridskoåkning. Han har dessutom bra spelsinne och ett ruskigt effektivt skott.
Egentligen har han inga som helst svagheter jämfört med hans konkurrenter, förutom att han kan ibland bli lite lat. I övrigt är det alltså en komplett forward med ett sjukt bra skott.
+3
Kommentera

Sv: Tambellini
mannenmyten: Han är rätt trög i starterna men hans toppfart är det inget fel på. Kompenserar den tröga starten med bra teknik.
Kommentera

Tambellini
Först och främst tycker jag det är tråkigt att ni inte får spela om det. Ser mycket hellre Modo i SHL än äckliga LIF.

Någon som vill ge mig en utförlig scoutrapport på Tambellini? Han ryktas till RBK och det finns vissa tveksamheter kring hans fart? /Röglesupporter
+1
Kommentera

2049259 · »