1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480761 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1212432

Sv: Djurgården - MODO Hockey 2009-12-03
spud: Det är ju tydligt avhandlat innan säsongen att en spelare i målgården som inte stör målvakten är således INTE offside och spelet skall fortgå!

Det finns minst 2-3 sånna situationer i varje match där spelare på ett eller annat sätt befinner sig i målgården då domaren låter spelet fortgå, ett bra ex. är när en diffare tar korta vägen in framför mål och försöker trycka in pucken vid första stolpen, svedberg är dock med och stoppar med benskyddet, diffspelaren lägger sig då bakåt över svedberg i hopp om att denne ska tappa in pucken i mål, men då blåste inte domaren för offside fast spelaren ligger på målvakten i mål(dock lyckades svedberg blockera)

I min mening är de ett solklart mål, finns inget att diskutera!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgården - MODO Hockey 2009-12-03
Berka: Det är ju en hopplös regel som hur man än väljer att tolka den kommer skapa rubriker. Vet inte om NHL fortfarande tillämpar den som att allt döms bort om någon haft en tåspets i zonen. Den tolkningen är ju så stel och berövar sporten på mål som allt som oftast är roligt att uppleva. Vår tolkning ger ju domaren en möjlighet att påverka utgången genom sin bedömning, vilket han naturligtvis har ändå i och med alla situationer han ska bedöma, så varför inte låta han göra det även i detta fall.

Egentligen så är jag så trött på att hamna i diskussioner om domaren. Jag försöker verkligen ha som utgångspunkt att han alltid gör sitt bästa, och därmed är alla diskussioner onödigt. Debatter i tidningar och forum gör inte domarna bättre, utan det för nog bara diskussioner mellan domare om olika situationer och tillfällen ute på isen.
Däremot tycker jag att domarna har fått en fantastisk akturitet ute på isen när de haft 2 huvuddomare. Känns som att spelarna accepterar domsluten och inte uppviglar oss till diskussion om rätt/fel. Hade varit uppfriskande att se en match med en huvuddomare och 2 linjedomare med befogenhet att ta utvisningar själva.

På tal om diskutera domslut kanske någon kan berätta för mig om det fanns befogenhet att döma straffslag när Pikkadollen revs ner i SD igår? Han hade enligt mig ett klart fritt läge.
Kommentera