1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480759 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1212435

Sv: Djurgården - MODO Hockey 2009-12-03
Berka: Det är ju en hopplös regel som hur man än väljer att tolka den kommer skapa rubriker. Vet inte om NHL fortfarande tillämpar den som att allt döms bort om någon haft en tåspets i zonen. Den tolkningen är ju så stel och berövar sporten på mål som allt som oftast är roligt att uppleva. Vår tolkning ger ju domaren en möjlighet att påverka utgången genom sin bedömning, vilket han naturligtvis har ändå i och med alla situationer han ska bedöma, så varför inte låta han göra det även i detta fall.

Egentligen så är jag så trött på att hamna i diskussioner om domaren. Jag försöker verkligen ha som utgångspunkt att han alltid gör sitt bästa, och därmed är alla diskussioner onödigt. Debatter i tidningar och forum gör inte domarna bättre, utan det för nog bara diskussioner mellan domare om olika situationer och tillfällen ute på isen.
Däremot tycker jag att domarna har fått en fantastisk akturitet ute på isen när de haft 2 huvuddomare. Känns som att spelarna accepterar domsluten och inte uppviglar oss till diskussion om rätt/fel. Hade varit uppfriskande att se en match med en huvuddomare och 2 linjedomare med befogenhet att ta utvisningar själva.

På tal om diskutera domslut kanske någon kan berätta för mig om det fanns befogenhet att döma straffslag när Pikkadollen revs ner i SD igår? Han hade enligt mig ett klart fritt läge.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgården - MODO Hockey 2009-12-03
spud: Fruktansvärt mycke sanning i de du skriver och det är en luddig regel som lätt kan skapa debatter.
Jag är övertygad om att en dommare ger 100% ute på isen, det är ju hans jobb men ibland blir man förbannad på dom fast de inte tjänar någonting till.

Situationen igår borde rendera i en straff helt klart då han har öppet mål och igentligen bara behöver lägga in den men blir så kraftigt upphackad att han nästan helt missar pucken.

Nu borde naturligtvis modo förvaltat 4 mot 3 läget bättre , men en straff kunde vi nog ha blivit tilldömda anser jag.
Kommentera