1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1324552

Sv: MODO-cupen
Snipan:

Hemkommen från Kempis och kulturinrättningen Modocupen...

Söderberg, Öhman och Olofsson är klassiska modonamn och man kan väl nästan gissa att dess ungodmar har skapliga genetiska förutsättningar för att bli stjärnor vad det lider.

Modo imponerar och dominerade sin matcher stort. Man borde ha gjort många fler mål. Kollar man skotten så var det nästan pinsamt överlägset.

Modo måste spela verkligen stor hockey om de ska kunna gå långt. Som vanligt är Stockholmslagen mycket bra. SDE, Djurgården och Nacka ser tunga ut.

Guldsmedshyttan från Örebrotrakten verkar också mycket bra. De hade ett mycket bra TV-pucklag härom sistens. Skellefteå är också bra.

Modo, Guldssmedshyttan, Nacka, Djurgården, SDE, Skellefteå och två lag till kommer att spela kvartsfinal, gissar jag.

Djurgården och SDE kommer att spela final. SDE kommer att vinna.

Där har du mina tips, släng in en hundring :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO-cupen
hellge: Öhman är Jens pojke, Olofsson är Tonys pajk(Jespers bror) och jag tror att Söderberg är Oves pajk.
Kommentera

Sv: MODO-cupen
...sen tycker jag också att man kan konstatera att Modo har ett problem som kanske genomsyrar hela föreningen.

Vi har extrem duktiga tränare och ledare. Många av dessa lever och andas hockey som få kan föreställa sig. Men jag har varit inne på det tidigare, vi spelar och utbildar spelare som inte är är tillräckligt raka och agressiva i sitt spel. Modo borde ta in någon nordamerikan som har dessa agressiva, effektiva egenskaper och drilla ledare och spelare, någon som kan jobba tillsammans med Öhman/Grundström.

Dessutom måste vi bli mindre rädda för att sätta ihop de mest talangfulla och de mest träningsvilliga.

Breddhockeyn är fantastisk i Ö-vik men vi måste också låta de mest talangfulla få möjlighet att bli bäst.

Vi har alla förutsättningar för att bli bäst igen, vi har rätt mylla, rätt kultur, rätt ambition. Nu krävs det bara att släppa den lilla sista biten som bromsar oss att bli bäst igen.

Vi lever och har levt i en jämlik kultur där alla ska ha möjlighet till att spela och utvecklas. Detta ska vi absolut fortsätta med. Däremot måste vi också våga satsa på spetsen - de allra talangfulla.

Jag tror inte att detta kommer att bli ett problem om Modo vågar ta det sista steget, om man släpper den där ängsliga undran om man verkligen kan göra så. Det är precis som om en liten bit jante drar och bromsar från ena hållet.

det här är något som ligger i tiden. I den nya skolreformen t ex den nya gymnasiereformen har man lagt till en viktig formulering. Den säger att alla har rätt att utvecklas.

Det nya är att man lagt till "att det gäller även de mest talangfulla"

Tidigare har man sagt att alla har rätt att utvecklas. Undermedvetet och outtalat har man menat att detta gäller de som har det svårt. Det nya är att man också pekar ut de som har det lätt. Alltså de duktigaste, de mest talangfulla.

Skulle Modo göra denna förändring, att även satsa på de mest talangfulla skulle man kunna återta tronen som självförsörjare på hockeyspelare.

Nu tycker man säkert att man redan gör detta innom Modo. Men jag menar att man måste vara beredd att gå ännu längre.

Nu blir det en timme Modocupen, sen MODO-Lule
Kommentera

Sv: MODO-cupen
hellge: Genetiska förutsättningar? Nu gråter Flumola och de andra genuspedagogerna ikapp nere i Härnta. Men i mina ögon ser rappoerten fin ut!
Kommentera