1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481105 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1344371

Sv: Brynäs - MODO Hockey Läkerol Arena 2011-02-01, kl 19:00
Förstår inte riktigt orkanen som var efter BIF matchen. Vi gör en bra match till dess att vi får ett mål som Sören Persson ångrar, och därefter ser till att ge oss utvisningar för korsdrag eller vad som helst. Hade varit bättre om han underkänt det regelmässigt OK mål vi gjorde istället för att straffa oss till dess att bif kommit tillbaka med ränta.

Sen kan man förstås anse att laget ska klara den utmaningen som vi ställdes inför, vilket jag tycker vi gör rätt länge. Men när de smäller in 2-2 i slutet av andra så börja de känna vittringen av vårt blod, och vi känner oss sårade. När de sen får spela PP för lite vad som helst i början av 3e så är vi slagna.

Samtidigt är det väldigt nyttigt för oss MODOsupportrar, och mig framförallt som emellanåt sågar Sundström att se vilken skillnad han gör.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - MODO Hockey Läkerol Arena 2011-02-01, kl 19:00
spud: stackars Modo som blev bortdömda igen. De tre första utvisningarna i matchen som drabbade Brynäs var förstås solklara?
Kommentera

Sv: Brynäs - MODO Hockey Läkerol Arena 2011-02-01, kl 19:00
spud:

Din analys är givetvis helt åt skogen. Faktum är att domarinsatsen var helt klanderfri. Anledningen till att MoDo fick en massa utvisningar var att man stod helt förlamade i egen zon och slutade åka skridskor. Det var en klassisk kollektiv kollaps.

När MoDo erövrar pucken 3-4 gånger i numerärt underläge, utan att lyckas få ut den ur zonen, är det förstås inte någon slump. Istället för att ta det lugnt och titta upp ordentligt, slungar man bara desperat i väg den. Det jag beskriver nu är alltså andra halvan av andra perioden, innan Brynäs ens fick sitt 5-mot-3-läge.

Med tanke på hur spelet såg ut, var jag helnöjd med att det fortfarande stod 2-2 och att man var med i matchen. Jag hoppades att någon skulle hålla ett brandtal i omklädningsrummet och att MoDo skulle komma ut som ett nytt lag, men istället fortsätter man på den inslagna vägen. Den sorgliga sanningen är att man inte ens kan skylla på utvisningarna, eftersom Brynäs gjorde mål efter 4 respektive 44 sekunder, samt efter 30 sekunder i 5-mot-3. Dessutom hade de en rad stolpträffar, så det hade lika gärna kunnat ha blivit större siffror.

Det såg för övrigt ut på ungefär samma sätt mot AIK.
Kommentera

Sv: Brynäs - MODO Hockey Läkerol Arena 2011-02-01, kl 19:00
spud: I mina ögon var första perioden helt okej, andra medelmåttig. Första fem-sex minutrarna av tredje skänker laget Modo bort chansen till vinst, enkla misstag på misstag på misstag. Kollektiv kollaps och godnatt.
Kommentera