1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480474 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1646521

Sv: Silly season
McFire: Vad är det som du tycker är svårt att förstå? En ung spelare som är riktigt bra går till NHL, precis som Nylander kommer göra nästa säsong.
Tycker du det är bättre att vi värvar en sån som Nättinen än att ha yngre talangfulla?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
spud: Vad yrar du om nu?
Du skrev: "men hur gärna vi än vill så är vi inte konkurrens kraftiga när det kommer till 26åringar som vill spela i Europa utan den stommen måste vi bygga själv via hockeygymnasiet, något som vi nu håller på med men det kommer ta tid."

Jag undrar då om du inte tror att Modo måste konkurrera med resten av hockeyvärlden när spelares kontrakt löper ut.
Ett hypotetiskt exempel, Adrian Kempes kontrakt löper ut efter innevarande säsong men LA vill inte plocka över honom vare sig för AHL eller NHL. Det visar sig dock att 5 andra SHL lag vill signa honom och erbjuder höga löner. Varför skulle han då välja att vara kvar i Modo (som då alltså inte har samma ekonomiska förutsättningar)?

Min poäng är alltså att oavsett om vi fostrar unga spelare så är det spelarnas marknad fullt ut och inget tyder på att det förändras. Modo måste naturligtvis konkurrera om spelarna oavsett om de spelat j-20 för klubben eller inte.

Du lämnar din egen diskussion helt och frågar om jag vill ha Nylander eller Nättinen (ingen med någon form av hockeykunskap vill fö ha Nättinen i sitt SHL lag) när du själv pratar om 26 åringar och att "bygga en stomme" via hockeygymnasiet.
Kommentera

Sv: Silly season

spud:Som en klen tröst får vi väl NHL pengar för varje junis som går dit. C:a 400 000 för varje år, stämmer det? Det är väl i för sig en klen tröst men dock inte kattskit.

God jul och gott nytt på er alla Modo fans :-).

Redigerad kommentar

Kommentera