1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481734 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1703742

Sv: MoDo - Rögle, lördag 10 oktober, 18.30
J F K: Tja, nu försökte jag precis prata om torsdagsmatchen och föreslå en taktik som jag tror skulle ge er bäst förutsättningar att ta poäng.
Och jag tror, trots att ni haft problem bakåt, att en mer defensiv taktik med styrspel skulle funka bättre i dagsläget. Det baseras på att jag tycker mig ha skönjt en viss optimism och förhoppning om att ert försvarsspel ändå har förbättrats efterhand och nu inte är lika virrigt som det var inledningsvis.
Ni har ju själv hävdat att insatsen mot ex Färjestad var bra och att det mer var inställningen som fällde er mot Frölunda och inte så mkt det taktiska.
Som sagt: försökte diskutera torsdagsmatchen men tyvärr verkar det inte gå då rabiata Modofans tar allt som tolkas negativt om Modo som en direkt förolämpning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Rögle, lördag 10 oktober, 18.30
Huge: Nu var farten på benen dålig mot Frölunda. Men jag tycker även man försökte vara just mer defensiv och försiktig emot dom. Att inte ligga på så högt upp och pressa för rädsla av att gå bort sig.
Det gick sådär.

Vi har extremt svårt att få stopp på motståndarna när dom väl har pucken i vår zon. Vi kanske ligger rätt och håller dom utanför, men eftersom vi aldrig vinner tillbaka pucken så orkar vi inte hur länge som helst. Rögle slarvade i regel bort pucken. Brynäs kommer nog käka upp oss likt Frölunda om vi ska hålla på och låta BIF lira runt i vår zon i 1-2minuter.
Vi måste försöka vinna puck högt upp i banan och få till ett vettigt anfallspel där vi kan sätta lite press. Utnyttja tunga killar som Skröder och Lapierre t.ex. Även Pettersson kedjan har visat att dom är duktiga på hålla fast spelet i offensiv zon.

Förstår inte riktigt varför vi har så förtvivlat svårt att få stopp på motståndarna i egen zon. Det känns som att vi är duktigare på nypa fast dom i mittzon. Kommer dom väl in är det katten och råttan lek där vi alltid är ett steg efter.
Kommentera