1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481089 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1712886

MoDo - Rögle, LÖRDAG 28 NOVEMBER 16:00
MODO Hockey kommer senast från förlust med 3-2 i torsdagens bortamatch mot Växjö Lakers där Jesper Lindgren gjorde sitt första SHL-mål och Maxim Lapierre sitt sjunde för säsongen. Nu blickar huvudtränare Andreas Johansson fram emot Movember-matchen på lördag när Rögle BK gästar Fjällräven Center och pucken släpps 16:00.

– Vi gör en bra match nere i Växjö igår där de har mest puck i den första perioden utan att riktigt komma till farliga lägen då vi höll dem på utsidan. Vi hade en målchans och satte den och givetvis hade jag hellre sett att vi också hade mer puck i perioden, säger Andreas Johansson och fortsätter sammanfattningen:

– I den andra perioden fick vi en bra start och vi spelar bra powerplay hela matchen igenom. Men vi tog några dumma utvisningar sen där vi hamnade på hälarna. Men vi hade trots allt 2-2 på bortaplan inför den tredje perioden mot ett av seriens bästa lag och gör en bra tredjeperiod där vi går för att vinna. Surt att inte få med sig några poäng alls, men vi är på rätt väg.

När det stod 2-2 inför tredje, hur pratade du inför laget då med tanke på att det även var likaläge senast på hemmaplan mot Djurgården?

– Vi pratade om att vi var i samma läge och att vi skulle fortsätta tro på det vi gör och gå för att vinna matchen. Vi vill aldrig bli avvaktande och det blir vi inte heller och att de fick målet och vinner matchen må så vara. Vi var inte utspelade på något sätt utan det handlade om en situation där vi inte hann täcka mitten ordentligt. Vi var även nära en kvittering och vi var där.

Laget samlade energi under fredagen

Fredagen innebar att hela laget tog en rejäl långpromenad tillsammans istället för att träna på is. Andreas Johansson såg det som ett bra avbrott där det handlar om att samla energi till matchen imorgon.

– Det är annars ett tydligt mönster med samling, möten, träning så istället passade vi på att gå ut i det sköna vädret idag. Vi andades, småpratade lite och laddade energi inför matchen imorgon som spelas tidigt, 16:00. Imorgon är vi tillbaka på isen på morgonen så att alla kommer igång ordentligt.

Movember-matchen i svart mot Rögle BK

Lördagens hemmamatch mot Rögle BK är även Movember-matchen där del av biljettpriset tillfaller MODO Hockeys Movember-insamling. Movember samlar in pengar till forskning för mäns hälsa och insatser kring prostatacancer, testikelcancer, mental ohälsa och fysisk inaktivitet. Under säsongen 2015/2016 deltar hela SHL med samtliga 14 lag i kampanjen under november månad.

– Vi ser fram emot matchen imorgon och som jag sagt hela tiden är varje match lika viktig, det spelar ingen roll vilka vi möter. Vi har fullt fokus och kommer fullt förberedda till matchen där motståndet spelar mindre roll, så tråkigt är svaret där, säger Andreas Johansson och förklarar avslutningsvis läget i laget:

– Det är bara Byron som inte är tillgänglig för spel och det är alltid bra med konkurrens som alla växer av. Det gäller att vi förmedlar på ett ärligt och rakt sätt till de som inte får spela och prata med de spelarna så mycket det går och ge anledningen. Vi är ett lag där alla är viktiga, det är ingen tröst till de som inte får spela för tillfället men de bästa spelarna för dagen är de som kommer ombytta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Rögle, LÖRDAG 28 NOVEMBER 16:00
Och jag saknar Byron. En Byron med Olofsson-kemi. Hur är status med vår kapten? En dryg månad bort stod det i ÖA för några dagar sedan.

Är det då en dryg månad till comeback eller en dryg månad till han börjar träna för fullt?

Någon?
Kommentera