1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481651 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1799925

Sv: Modo - SSK 170215
Gavelo: Södertälje, Västerås, Björklöven, Timrå, AIK och nu MoDo.

Listan över klassiska lag som ramlat ur och sedan troligen aldrig tar sig tillbaka till finrummet är lång. Själv gick man naivt och tänkte "det händer aldrig oss". Nu sitter vi där med pungen i skruvstädet.

Jag vill för mitt liv inte acceptera att MoDo fortsatt ska föra en tynande tillvaro på hockeyns bakgator. Jag vill att laget i mitt hjärta är med och tävlar med de bästa.

Jag tycker inte att plast som Växjö, Karlskrona, Rögle och Linköping ska vara i finrummet. Där vill jag ha gamla anrika klubbar med själ och traditioner.

Jag må vara dum men det är hur jag känner.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - SSK 170215
bisterfinnen:
Ni får ta och tagga ned lite. Att påstå att allt har gått åt helvete sedan 2002 eller 2007 är ju att överdriva nå jävulskt.

Rent historiskt har MoDo varit ett mittenlag eller lindansarlag. De coolaste och charmigaste av sådana lag, men ändå, bara för att vi var ett topplag runt år 2000 betyder det inte att allt som gjorts efter det är åt helvete.

MoDo har tidigare gjort det bitvis bra och samtidigt haft enorm tur vissa säsonger. På så sätt har man undvikit att hamna i samma situation som Södertälje, Västerås, Björklöven, Timrå, AIK.

Nu är vi ju förvisso all time low. Vi har inte haft så här risigt läge sedan femtiotalet (jag gissar bara, har inte kollat).

Min analys, har skrivit det tidigare, är att MoDo har gjort dessa två fel.

1. Dålig koll på ekonomin. Chansningar, glädje-budgettar, lyxfällan-beteende
2. Dålig scouting av spelare

Detta gör att man i princip alltid är under sjuk press. Kan aldrig göra långsiktiga satsningar.

Nu när man gör en långsiktig satsning, så är det en tillfälligt sportchef som skriver de kontrakten. Det känns inte optimalt heller, men men. Vi har någon slag kontinutet inför kommande säsonger iallafall.

Problemet med det nuvarande laget är passningsspelet. Ifjol var det målvaktsspelet.
Kommentera