1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481743 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1799931

Sv: Modo - SSK 170215
bisterfinnen:
Ni får ta och tagga ned lite. Att påstå att allt har gått åt helvete sedan 2002 eller 2007 är ju att överdriva nå jävulskt.

Rent historiskt har MoDo varit ett mittenlag eller lindansarlag. De coolaste och charmigaste av sådana lag, men ändå, bara för att vi var ett topplag runt år 2000 betyder det inte att allt som gjorts efter det är åt helvete.

MoDo har tidigare gjort det bitvis bra och samtidigt haft enorm tur vissa säsonger. På så sätt har man undvikit att hamna i samma situation som Södertälje, Västerås, Björklöven, Timrå, AIK.

Nu är vi ju förvisso all time low. Vi har inte haft så här risigt läge sedan femtiotalet (jag gissar bara, har inte kollat).

Min analys, har skrivit det tidigare, är att MoDo har gjort dessa två fel.

1. Dålig koll på ekonomin. Chansningar, glädje-budgettar, lyxfällan-beteende
2. Dålig scouting av spelare

Detta gör att man i princip alltid är under sjuk press. Kan aldrig göra långsiktiga satsningar.

Nu när man gör en långsiktig satsning, så är det en tillfälligt sportchef som skriver de kontrakten. Det känns inte optimalt heller, men men. Vi har någon slag kontinutet inför kommande säsonger iallafall.

Problemet med det nuvarande laget är passningsspelet. Ifjol var det målvaktsspelet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - SSK 170215
WarEvryPractice: Ja du har en poäng där.
Rent historiskt är det ju rätt imponerande att Modo största delen av historien varit ett stryk lag. Ändå är man ett av lagen som spelat mest i högsta ligan.
Rent historiskt är det väldigt väldigt få gånger vi varit ett topplag. Och ett lag att räkna med var vi väl typ bara mellan 99-02 typ.

Vi lyckades ju för bövelen missa slutspel säsongerna vi hade Zucca.
Kolla på offensiven i de lagen och fundera hur det går till. (Målvaktsbekymmer är väl ett bra svar där)
Vi har aldrig lyckats bygga in den där vinnarmentaliteteten i klubben så som FBK eller i närtid SAIK. Vilket gör det imponerande att Foppa blev sån jävla vinnare. När Modo mer är att likna med Näslund...

Men jag vägrar köpa att vi skulle vara fast i HA för alltid. Nu kommer förutsättningarna iofs bli jävligare. Men om en stad och lag som KHK kan ta sig upp och etablera sig i SHL varför skulle Övik med ett gigantiskt intresse och rimligtvis kunnande aldrig klara det för?
Vi har inte sämre förutsättningar än någon annan. Möjligtvis bättre. För vad har Modo för konkurrens här på hemmaplan om pengar?
Jämför med TIK och vilka dom har att konkurrera mot när det gäller sponsorer.
Kommentera

Sv: Modo - SSK 170215
WarEvryPractice:
"Allt" är ju såklart relativt. Själv går jag mer på lag som "överträffar" sig själv. Nog var finalen exv 2002 lite oväntad, åtminstone inför säsongen, kan såklart ha fel för jag följde inte elitserien på det sättet då. Bytet Jim B mot Pirro A kändes "sådär", känner dock inte till omständigheterna.

Säsongen 2005/2006 skulle jag nog oxå vilja säga att jag tyckte att laget överträffa sig självt, sen kan man inte säga så mkt om 2007 guld är guld! Men utöver det.... nja.

Vill tillägga att jag inte har något emot hemvändare men har man ingen genomtänkt metod som man arbetar efter så hjälper det inte.

När det gäller de längre kontrakten så kan de faktiskt vara resultatet av att man arbetar efter en metod, förhoppningsvis. Tyvärr vet vi inte förrän om 2-3 år....
Kommentera