1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480027 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1826897

Sv: Silly season
Robin Ztorken L:
Tkr både målvaktssidan och forwards som kan producera framåt ser betydligt bättre ut än förra säs. Förra åter gick vi in i säs med Björklund/Karlqvist som gjort 30p + i allsv. Nu går vi in med 4 st fw, samt två spelare som iaf gjort 20p. Visserligen som kan man väl säga att man förväntade sig att Ritchie skulle gjort fler p, men har fick en delvis en roll där det blir svårt.

Den relativa styrkan på målvaktssidan behövs det inte läggas nån större energi på att förklara varför den ser bättre ut.

Däremot så känns backsidan som ett osäkert kort, jag "litar" på att Sellgren/Tobias E/Carnestad skall kunna göra ett bra jobb, efter det känns det som ett mer oskrivet blad. Även centersidan känns osäker men inte lika osäker då båda bröderna Öhman är i en fas där det kan ta kliv mellan säsongerna.

I tillägg så är det även orinligt att förvänta sig att alla spelare tar ett kliv framåt, vissa kommer kanske inte producera som tidigare, eller kanske rentav ett kliv bakåt. Att stommen i truppen är klar vid maj månads ingång känns bra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Tarasov: Intressant att vi bara har svenska spelare i truppen. När hände det senast? Kanske 1a centern blir enda utlänningen.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Själv tycker jag att backsidan ser ganska mycket bättre ut än som det såg ut på slutet av förra säsongen. Visst hade jag hoppats på en riktigt fet back. Men tycker ändå så här i förväg att vi har 5 backar som borde göra ett gott arbete.
Carnestad, Enström, Ericsson, Oskarsson och Sellgren. Sen har vi Hedman som förhoppningsvis blir bättre än förra sessen. Annars så får junisar slåss om den platsen.

Sen tror jag mycket blir bättre då vi faktiskt har en målvakt i början av säsongen. Det borde se till så att självförtroendet inte går i botten direkt.

Däremot tycker jag det ser tamt ut framåt.
Centerlinjen är alltså tänkt att bestå av NY, Öhman, Häggström, Öhman. Det betyder att vi har 3 centrar där produktionen är en stort frågetecken.
Visst Öhmans är som du säger i en fas där de kan ta kliv mellan säsongerna. Men om de inte gör det så står vi där med samma problem som förra säsongen med för få spelfördelare av klass.
Yttrar ser ganska gott ställt ut. Men det är samtidigt en liten illusion. Vi har i mitt tycke väldigt bra ställt de första 2 paren. Björklund, Karlkvist, Eriksson och Molin borde inte skämma ut sig. Men därefter blir det Lyrenäs, Alba, Wernblom och Wahlgren. Vilket alla har saker kvar att bevisa.
Men även de är i en fas som kan göra att de tar stora kliv mellan säsongen.
Dock anser jag att det är en liten för stor andel av laget som är "Kan ta ytterligare steg". Nu kan det bli så att man sprider ut dem lite och ta inte paren för något annat än en depth chart liknade sak.

Det som ändå ger mig lite förhoppningar är att Särken har tidigare bevisat att han kan få ordning på unga spelare och verkar vara omtyckt av dem.
Kommentera