1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480302 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1832651

Sv: Silly season
modomille: Molin kan nog bli en helt ok center men vi behöver mer än en ok center om vi ska upp. Men det verkar som många tycker att det är helt ok att harva bland skitlagen i mitten av Allsvenskan
Röymark har gjort ca 15 poäng per säsong och nästan alltid legat på minus i plus minus statestiken. Att vara nöjd med det istället för en toppcenter som man kan begära minst 40 poäng av, får mig att undra hur många verkliga modoiter finns det egentligen på det här forumet. Ni förstår väl att sponsorer, spelare som vill gå på hockey gym och fans utanför Ö-vik kommer att minska ju fler år som vi spelar på den här nivån.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Från Hörnefors: Du säger att Röymark nästan bara legat på minus i plus/minus statistiken vilket är helt felaktigt om man kollar på klubblag. Innan senaste säsongen i Tappara låg han på plus i fyra raka säsonger med Färjestad i grundserien. Tycker ej man kan räkna in statistik från internationella turneringar där Norge är ett underlägset lag. Röymark känns som en bra värvning, tror dessutom Molin kan passa bra som center. Han har ju visat att han är duktig att hålla i pucken, är en bra passningsläggare och även jobbar bra i defensiv zon.
Kommentera

Sv: Silly season
Från Hörnefors: Tycker din icke hockey kunskap skiner igenom i ditt inlägg här, Först och främst så var Molin en utav dom största talangerna i JVM 2013,Molin är en stor talang och vi såg glimtar av den talangen förra säsongen. Han är riktigt bra på att transportera in puck i anfallszon och är väldigt smart som spelare. Om Särkijärvi och co tycker att han är en av dom mest spelskickliga i HA så kommer han inte bli en OK center. Utan en riktigt bra. Han är mycket mer än en OK spelare nu,han gjorde 38 poäng förra säsongen. Det är inte OK utan väldigt bra. Sedan så går du bara på statistik när du skriver om Röymark. Röymark spelade först och främst i SHL och och inte HA, Castonguay gjorde 22 poäng i SHL där han fick mycket istid. Röymark har spelat i fjärde kedjan och som högst i tredje. Och ändå gjorde bara Castonguay 7 poäng mer. Castonguay som var väldigt bra i HA och som alla velat ha I MoDo. Röymark har bevisat att när han har fått mer istid så har han kunnat leverera,14 mål i Timrå bevisar det. Röymark är ingen offensiv stjärna MEN han har en ovärderlig rutin och disciplin som vi behöver. Röymark kommer ABSOLUT kunna göra 20-35 poäng i HA. Sedan så har nästan alla spelare som spelar i en fjärde kedja minus statistik. Titta jag baserade oxå mitt inlägg nästan bara på statistik men tittade djupare in i det än dig.
Kommentera

Sv: Silly season
Från Hörnefors:
Hur många poäng tror du att du får av Molin som center? Färre än de 40 han gjorde förra säsongen? Har dålig koll på Röymark men kring 15p i SHL är inte tokdåligt, han borde ha en såpass nivå att han iaf inte sänker sina kedjekamrater. Vi har 4 spelar som kan ligga över 40p i allsvenskan vilket borde räcka till i anfallszon. Tycker värvningen är bra på det sätter att vi behöver lite tuffhet/styrka snarare än någon som producerar.

Centersidan är ok, men svårt att räkna med något annat i början på säsongen av allsvenskan. Goumas/ J. Nilsson hade gjort 19p innan förra säsongen i Mora, hade vi värvat dem hade det blivit ej godkänt :) det vi önskar är inte realistisk. Tkr råmaterialet på fw ser spännande ut, med en mix att pålitliga poängmakare, några lite mer fysiska spelare och en del yngre som förhoppningsvis kan ta ett kliv. Däremot är jag lite orolig för backsidan. Nu har det en 6-7 veckor på is för att få ihop laget, måtte de få till defensiven denna gång.
Kommentera

Sv: Silly season
Från Hörnefors: Längtar till träningsmatcher som fan nu.
Kommentera