1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478765 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1882517

Sv: Silly season
SKiLMY: Alltså nu är du ute och simmar, det går ju inte att ta spelare från fjärdekedjan i J-20 och sätta in i fjärdekedjan i HA bara för att de är vana med rollen.

Det är väldigt normalt att toppspelare från juniorleden börjar i fjärdekedjan med begränsad istid när de debuterar i seniorhockeyn. De spelare som är tillräckligt bra kommer att klara detta och får jobba sig till den istid de förtjänar. Bra spelare kan anpassa sig till olika roller i ett lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Axle San: En förutsättning för att en spelare ska kunna plockas upp är då att de är välutbildade. Då J20 under Sundell mer eller mindre skiter i om de bästa spelarna jobbar stenhårt efter ett givet system, så är det inte det minsta konstigt att de inte klarar av en roll i en fjärdekedja i A-laget.

I regel är det främst spelare från de två förstakedjorna i juniorlaget som har kvalitéten att kliva upp i A-laget. Visst kan det finns spelare längre ned, men då spelar de i regel i de lägre kedjorna för att de helt enkelt är sämre...

Men, som sagt. Det är oerhört viktigt att man utbildar, ställer krav och ger feedback under match till juniorerna så att de lär sig hur de ska spela. Det går inte att låta A-jun spela lite som man vill bara man är sportsligt framgångsrika. I Skellefteå kräver man redan att B-jun spelar fter givet mönster och det är självklart att A-jun också gör det. Oavsett om man möter lag man är överlägsna mot eller inte.

Det är märkligt att konstatera att den här biten fungerar mycket bättre hos B-juniorerna.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: varför skulle inte det kunna gå? Du menar alltså att en sån som Anton Karlström som lirade senast iaf i 4:e kedjan Mot Djurgården inte kan användas i 4:e linan i A-laget.

Som jag minns det har han kommit upp i laget och gjort det väldigt bra.
Vad hände han för roll?
Kommentera