1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479931 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1882484

Sv: Silly season
Gavelo: problemet ligger ju i att man tar upp spelare från juniorleden som har haft en ledande roll där i en 1-2 lina, det som OSL och Wahlgren är bra på passar sig bra i en 1-2 lina. Det är klart som fan att de inte får utlopp av sina kvalitéer när de inte har samma roller de haft under sin juniortid.

Bättre att du ta en fjärdelinare i J20 för stt spela i fjärdelina i A-laget. Rollen han får är killen van vid och behöver inte acklimatisera sig speciellt mycket.

Visst, då besitter han väl inte några speciella spetsegenskaper heller, men 4:e lirare är inte till för att skapa massa poäng.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
SKiLMY: Håller med fullständigt. Att automatiskt placera junisar i 4:e femman är ju bara rent korkat, svårt att lyckas då.
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: Alltså nu är du ute och simmar, det går ju inte att ta spelare från fjärdekedjan i J-20 och sätta in i fjärdekedjan i HA bara för att de är vana med rollen.

Det är väldigt normalt att toppspelare från juniorleden börjar i fjärdekedjan med begränsad istid när de debuterar i seniorhockeyn. De spelare som är tillräckligt bra kommer att klara detta och får jobba sig till den istid de förtjänar. Bra spelare kan anpassa sig till olika roller i ett lag.
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: Tror generellt att steget från j20 till en liknande roll i AS är för stort om man inte är en talang utöver det vanliga och ingen av våra talanger är några supertalanger vilket gör att man måste spela in dom via en 3-4:e kedja, därav kräva mer tålamod av klubben.
Kommentera