1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474693 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1893473

Sv: Silly season
Tarasov: Nästan alla tenderar ju att bedöma spelare efter sin poängpruduktion, detta kan vara relativt rimligt i många fall för forwards men en back´s huvudsakliga uppgift är att vara försvarare och börjar man bedöma hur pass bra en back är genom att titta på hans poäng (Ingman) så är man helt fel ut.
Se på Cumiskey, kanske den mest tekniska och skriskostarka backen som spelat i Sverige,men ändå rent svag i defensiven och det ramlade ofta in mål när han var på isen, han fick chansen i Modo och sen i typ Saik men tog aldrig en så given plats i Sverige som man trott, lika var det med Pikkarainen som öste in mål framåt men gjorde egentligen bara en lyckad säsong i Modo 09/10 för att sedan misslyckas i khl och sen saik.

Hasse J och Timander var inga poängstarka backar och var heller inte direkt tekniska, men med dom tog Modo SM guld och det var nog mycket tack vare deras formidabla defensiva spel.

Många håller Erik Karlsson som nhl’s bästa back just för hans enorma poängproduktion, men själv anser jag att han inte är nära Hedmans nivå som både är en gigant i defensiven men också skottar in en hel del poäng.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Gavelo: fast, Saik t.ex vill gärna ha "totalhockey" d.v.s hela laget, även backarna, ska kunna delta i anfallsspel resp försvarsspel, sen finns det spelare som är duktiga på rent försvarsspel som vid boxplay, men filosofin är backar med stark skridskoåkning och även duktiga målskyttar, idag är det sällan uppställt spel vid 5 mot 5 o backarnas skott går sällan igenom då forwards agerar backar o täcker skotten, ska vara Gunderssonlobbarna då..., skulle gärna se Modo spela som Saik på sikt, för övrigt ser jag att Ssk ersatt Ch Bengtsson med lillebror Sebastian som haft en kanonsäsong i Borlänge
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Nu tycker jag till Erik Karlssons försvar att han bättrat sig avsevärt. Han täckte väl mest skott av alla backar under ett slutspel. Iofs ingen garanti för att man är bra defensivt, men jag tycker att han är mycket mer medveten om defensiven och klart bättre än när han slog igenom som en rent offensiv back. Erik har så fantastiskt spelsinne att han klarar defensiven rätt ok, utan att han fysiken eller ett defensivt tänk. (men, jag hade också hellre haft Hedman).

Att du inte tog upp Richard Lintner appropå endimensionellt offensiva backar. Pikkarainen var under sin säson 09/10 komplett jämfört med Lintner.

Juha Tuohimaa var väl också rätt offensiv...
Kommentera