1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482865 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1897398

Sv: Silly season
Gusse: Måste erkänna att jag inte kommer ihåg denna kille från någon match förra säsongen. Ändå så såg jag alltid MoDo's match + någon till om möjligt.

Jag hade förväntat mig mer. Trodde nog på en som på papperet skulle vara numero uno. Eller en som slogs om första platsen. Just nu känns det dock som att Johnson är nummer 1.
Men även denna har Hellkvist haft koll på. Kanske MoDo kommit undan med lite billigare kontrakt/spelare som presterar bättre än väntat då han kommer passa in i systemet.

I fjol var jag som en hackande skiva och nämnde vår svaga centerlinje om och om igen. Detta då ingen förutom Molin hade producerat mer än 15p de senaste tre säsongerna.

Även denna säsong går vi in med en centerlinje som inte är van att skapa poäng.
Johnson 39, 20, 23
Jellvert 17 , 4, 8
Tim 14, 5, 2
Vöhm 10,15,8

Men den här säsongen så har vi satt tilltro till de yngre spelarna i stället för åldrarande spelare

Blir till att några bevisar att de vill spela för modo och att vi får fler formationer som passar ihop.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
MorganaLefaey: Och jag vill hävda att man inte bara ska kika på poängproduktion. Timrås mest producerande center hade 25 poäng, men nu var väl inte Lavoie med så länge. Jag ser det inte som omöjligt att Jellvert och Tim kommer upp i 20 poäng och då hade de varit delade treor i Timrå, två poäng efter den näst mest producerande centern.

Vad som krävs i första hand är att vi för första gången på länge spelare enligt spelsystem som fungerar. Förra året fick vi av skäl jag skrivit om väldigt få spelvändningar. Jämför man exempelvis med Timrå så kunde de utnyttja fart i båda riktningar, när vi blev passiva och stillastående.

Vårt överlägset viktigaste förvärv är Hellkvist. Kan han få till ett spel likt Freddans där vi alltid har fart på skridskorna är det för mig KOPIÖST mycket viktigare än minst två spetsförvärv. Det är också förklaringen till att Timrås tredje- och fjärdekedjespelare kunde prestera så bra. Hade man placerat Alba och OSL i Timrå förra året är jag övertygad om att de hade varit mycket bättre. Dahlén hade presterat oavsett, men inte laget.
Kommentera