1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481015 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1897401

Sv: Silly season
MorganaLefaey: Och jag vill hävda att man inte bara ska kika på poängproduktion. Timrås mest producerande center hade 25 poäng, men nu var väl inte Lavoie med så länge. Jag ser det inte som omöjligt att Jellvert och Tim kommer upp i 20 poäng och då hade de varit delade treor i Timrå, två poäng efter den näst mest producerande centern.

Vad som krävs i första hand är att vi för första gången på länge spelare enligt spelsystem som fungerar. Förra året fick vi av skäl jag skrivit om väldigt få spelvändningar. Jämför man exempelvis med Timrå så kunde de utnyttja fart i båda riktningar, när vi blev passiva och stillastående.

Vårt överlägset viktigaste förvärv är Hellkvist. Kan han få till ett spel likt Freddans där vi alltid har fart på skridskorna är det för mig KOPIÖST mycket viktigare än minst två spetsförvärv. Det är också förklaringen till att Timrås tredje- och fjärdekedjespelare kunde prestera så bra. Hade man placerat Alba och OSL i Timrå förra året är jag övertygad om att de hade varit mycket bättre. Dahlén hade presterat oavsett, men inte laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: Vi behöver spets. Jag tycker att vi behöver en topp center och en bra back, men det blir nog svårt att hitta centern och Toby Orr kan bara hoppas på.
Men med en stor trupp med många som har möjlighet att ta stora kliv så kanske vi får några som blir dom där topp spelarna vi behöver. Några kommer att bli skadade och några kommer att floppa, så då är det bra att inte behöva spela dom.
Jag tror inte att man kan jämföra med Timrå (som du och någon fler gör) .
Jag tror inte att SHL laget som Modo förhoppnings får möta, är lika dåligt som KHK var. Modo måste vara bättre än Timrå och Mora var när dom gick upp.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Visst är det så.
Vi har (skulle jag vilja säga) inte haft spelare som passat in i den spelstil som vår tränare beslutat ska gälla.

Redan där har vi förlorat en mängd matcher.
Som du säger så fick alla i Timrå en boost då de trodde på upplägget och helt överlämnade sig i den roll de blivit tilldelad.

Skulle vilja säga att Timrå inte vart i SHL utan Dahlén. Men de var väldigt väldrillade och det är faktiskt möjligt att de skulle ha ordnat det ändå.
De hade inte många som producerade. Nu har jag inte tittat, men om jag inte minns fel så låg Timrå på den lägre halvan gällande mål, men var överlägsna när det gäller insläppta mål.

Tycker det är riktigt lovande att varenda en som värvats har kopplingar till Hellkvist.
Det borde verkligen betyda att han vet att de klarar av det spel han vill använda.
Säger inte att vi kommer bli ett nytt Timrå. Men att ha rätt typer av spelare är en start i alla fall.

Sen så gillar jag att vi får in en ung tränare. Spelet har förändrats och vore intressant att se hur ny hockeyfilosofi ser ut.
Kommentera

Sv: Silly season
Som det ser ut nu är MoDos första match denna säsong ett derby, borta mot löven fredag den 21 september
Kommentera