1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478054 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1930237

Sv: MoDo - Tingsryd
Gavelo:

Alla andra har rätt och du har fel . Finns ganska klart definierat. Här är ett exempel.

Professionalism ofta förkortat pro är en term som används inom sporten för den som utövar sport mot betalning. Dessa kallas proffs, en sammandragning av professionell. En definition är att proffs har kontrakt om att de ska få pengar för sitt idrottande och inte bara ersättning för resor och material med mera. Amatörer brukar inte ha kontrakt utan får lite ersättning för sina utlägg. Om de har jobb vid sidan om är de halvtidsproffs eller deltidsproffs, men har de sin sport som yrke kallas de heltidsproffs eller fulltidsproffs
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd
Rytter: Okej, ja då får jag vika mig!
Dock kommer jag aldrig att anse att spelare som lirar i allsvenskan är proffs i den bemärkelsen jag förknippar med ett proffs.
Ett proffs för mig handlar inte om huruvida man kan leva på sitt utövande, jag skulle tex inte kalla mig för proffs om jag skulle börja spela hockey igen för 10k i månaden och kunde klara mig på det, proffs för mig är när man är och tävlar mot dom bästa.

Eftersom vi missade poängen jag behandlade tidigare så behandlar Modo sina spelare på ett så proffsigt sätt att en del spelare kanske känner sig bättre än vad dom är, det var själva utgångspunkten. Jag kommer inte kalla spelarna i modos allsvenska trupp för proffs även om dom enligt ordlistan är det
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Rytter: Att vara professionell har två betydelser. Den ena är den som ni redan beskrivit. Man utövar sin sport och får betalt så att man kan leva på det utan att ha andra arbeten.
Professionell kan också vara en beskrivning av hur en person uppträder. Man är skicklig och inger förtroende. Man har hög kompetens inom det område man företräder och behandlar alla på ett respektfullt sätt.
Kommentera