1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479766 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1930239

Sv: MoDo - Tingsryd
Rytter: Att vara professionell har två betydelser. Den ena är den som ni redan beskrivit. Man utövar sin sport och får betalt så att man kan leva på det utan att ha andra arbeten.
Professionell kan också vara en beskrivning av hur en person uppträder. Man är skicklig och inger förtroende. Man har hög kompetens inom det område man företräder och behandlar alla på ett respektfullt sätt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd
FH - avdammad: I grunden är det snarare samma definition man utför sitt yrke med skicklighet. Kort draget och allt som ingår i det. Sällan ordet används utanför en yrkesroll. Det gör sig ingen skillnad varje sig det är hockeystjärna eller en snickare. Dock är innebörden av att utföra sitt yrke olika för att utföra någonting professionellt är subjektivt till vad betraktaren anser vara professionellt tillvägagångssätt för respektive yrke. Så själva ordet professionell inte direkt olika betydelser utan det är vad som betraktas professionellt som skiljer sig mellan individer.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
FH - avdammad: Och om man pratar om ord och Damhockey så skulle jag säg att Damerna inte är proffs (utom några enstaka). Däremot tycker jag man kan säga att dom är elit spelare. Dom spelar elithockey.
För att vara elit inom idrott behöver man inte vara proffs, dock behöver man nog vara professionell.

Sen vad ordlistan säger vet jag inte, men ska man alltid gå blint efter SAOL kan det nog bli tokigt både här och där.
Kommentera