1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479932 inlägg · 4078 ämnen

MoDo - Tingsryd

1930308 · » Till forumet


Sv: MoDo - Tingsryd
Tarasov: De spelar som proffs kanske....
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Axle San:
De är helt enkelt proffsiga😉
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Gavelo: ”Då är inte många damer proffs”

Nä så är det men så är det ju men de kan ju vara duktiga ändå.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
atomragnar: Håller inte med, men vi kan vara vänner ändå :-)
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Rytter: Okej, ja då får jag vika mig!
Dock kommer jag aldrig att anse att spelare som lirar i allsvenskan är proffs i den bemärkelsen jag förknippar med ett proffs.
Ett proffs för mig handlar inte om huruvida man kan leva på sitt utövande, jag skulle tex inte kalla mig för proffs om jag skulle börja spela hockey igen för 10k i månaden och kunde klara mig på det, proffs för mig är när man är och tävlar mot dom bästa.

Eftersom vi missade poängen jag behandlade tidigare så behandlar Modo sina spelare på ett så proffsigt sätt att en del spelare kanske känner sig bättre än vad dom är, det var själva utgångspunkten. Jag kommer inte kalla spelarna i modos allsvenska trupp för proffs även om dom enligt ordlistan är det
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
FH - avdammad: I grunden är det snarare samma definition man utför sitt yrke med skicklighet. Kort draget och allt som ingår i det. Sällan ordet används utanför en yrkesroll. Det gör sig ingen skillnad varje sig det är hockeystjärna eller en snickare. Dock är innebörden av att utföra sitt yrke olika för att utföra någonting professionellt är subjektivt till vad betraktaren anser vara professionellt tillvägagångssätt för respektive yrke. Så själva ordet professionell inte direkt olika betydelser utan det är vad som betraktas professionellt som skiljer sig mellan individer.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
hompa90: Fast swehockey är inte mycket att lite på längre.

4-4 målet föregås av att backarna 26 och 63 jagar bakom eget mål inklusive 17. Jag tycker 0-1 och 4-4 påminner en hel del om varandra i försvarsinsats.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
FH - avdammad: Och om man pratar om ord och Damhockey så skulle jag säg att Damerna inte är proffs (utom några enstaka). Däremot tycker jag man kan säga att dom är elit spelare. Dom spelar elithockey.
För att vara elit inom idrott behöver man inte vara proffs, dock behöver man nog vara professionell.

Sen vad ordlistan säger vet jag inte, men ska man alltid gå blint efter SAOL kan det nog bli tokigt både här och där.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Rytter: Att vara professionell har två betydelser. Den ena är den som ni redan beskrivit. Man utövar sin sport och får betalt så att man kan leva på det utan att ha andra arbeten.
Professionell kan också vara en beskrivning av hur en person uppträder. Man är skicklig och inger förtroende. Man har hög kompetens inom det område man företräder och behandlar alla på ett respektfullt sätt.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Gavelo:

Alla andra har rätt och du har fel . Finns ganska klart definierat. Här är ett exempel.

Professionalism ofta förkortat pro är en term som används inom sporten för den som utövar sport mot betalning. Dessa kallas proffs, en sammandragning av professionell. En definition är att proffs har kontrakt om att de ska få pengar för sitt idrottande och inte bara ersättning för resor och material med mera. Amatörer brukar inte ha kontrakt utan får lite ersättning för sina utlägg. Om de har jobb vid sidan om är de halvtidsproffs eller deltidsproffs, men har de sin sport som yrke kallas de heltidsproffs eller fulltidsproffs
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Gavelo: Nej, det är de tyvärr oerhört sällan.
Enligt mig är man proffs om man inte är beroende av en annan inkomstkälla för att klara sig. (Sedan kan man välja att jobba med någonting annat ändå som exempelvis Wernblom Sr gjorde).
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Axle San: Då är inte många damer proffs
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Heyerdal: Håller definitivt inte med, det finns div 2 och div 3 spelare som har lön och förmåner.
Proffs för mig är man från shl och uppåt
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Heyerdal: Proffs är alla som lever på sin idrott.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
sargad: Känns som att Leksands spelare bestämt sig för att man vill ha en ny tränare..
Därför gillar jag att deras sportchef går ut och säger att något tränarbyte inte kommer ske, hoppas han orkar stå fast vid det också.
Spelarna idag har sån makt, och sportchefernas tålamod kort.
Värsta exemplet är nog Brynäs spelartrupp som fått ett antal huvuden att rulla på bara något år.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Gavelo: proffs inom idrottsvärlden benämns de som får betalt för det de gör, plus en hel del andra förmåner, tjänstebil, kläder mat mm så Axle SAN har helt rätt
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
J F K: Menade vinstlösa i sju raka. Under den perioden var vi så dåliga, men annars har vi nog kapaciteten att slåss om topp tre i alla fall. Möjligen bättre än så om allt faller på plats, men någonstans mellan tre och sex bör vi hamna med normalutfall och inga fler jättedippar.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Här är gårdagens insläppta mål och dem som var inne på dem bakåt.

Målen igår:
0-1 Neg. Part.: 2 , 14 , 17 , 23 , 26 , 30
0-2 Neg. Part.: 18 , 30 , 38 , 40 , 41 , 63
1-3 Neg. Part.: 22 , 28 , 30 , 41 , 63 , 89
4-4 Neg. Part.: 17 , 23 , 30 , 36 , 41 , 63
4-5 Neg. Part.: 22 , 30 , 39 , 89

41an och 63an inne på 3 av 4 mål och Jonsson..

Det som grämer mig mest är agerandet vid 1-3 målet och 4-5 målet i förlängningen. Vad gör 22an i defensiven? Taffligare försvarsspel får man leta efter

Han markerar ju knappt och åker ej skridskor.. Vår förstecenter *host*
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
sargad: Leksand har åtta raka torsk och tio raka utan fullpoängare. Just nu är de så dåliga, men egentligen är de väl de dyraste laget följt av AIK och har kapacitet att ligga i toppen.
Vi var inte så dåliga att vi skulle vara vinsterna sju raka heller. Det är mycket mentalt som spelar in...
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
wolper: Är Leksand så där dåliga på riktigt. Är det 6-7 raka torskar ?
Ser ut som det är ni AIK o Oskarshamn som kommer göra upp om de två topplaceringarna.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Robin Ztorken L: Ok, då missförstod jag👍
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Nucky: Var får du det ifrån, att jag skulle vara missnöjd?
Menade bara att han med sin rutin och erfarenhet borde kunna styra upp ett virrigt försvarspel, om nu inte tränarkonstelationen reder ut det.

För ibland ser det ut som en hönsgård...
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Axle San: Är jag proffs för att jag är chef på ett företag?
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Gavelo: Är inte spelarna i Modo proffs? Har de jobb på sidan av hockeyn?
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Nucky: tycker enström gör det sjukt bra ja!! Kanske han som räddar upp mycket av försvaret och ger extra tid till vårat försvar. Undrar hur det skulle gå utan honom. Vill inte veta dock^^
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Robin Ztorken L: Yeez, det är inga dåliga krav du har på Toby om du är missnöjd. Snittar nästan 30 min/match och är i princip felfri i match efter match. Sjukt hög lägstanivå och ligger dessutom i toppen i poängligan för backar.

Samtidigt tokhyllar du Tobias Ericsson och vill binda upp honom ytterligare några år(!) för att han spelat bra i de 2-3 senaste matcherna men varit bänkad resten av säsongen, och verkligen var en katastrof tidigare.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Rytter: Som sagt så sopar inget lag någon av banan, men med modos trupp så ska det vara oerhört svårt för Tingsryd att ta poäng mot Modo, nu har Taif 2/3 segrar mot oss denna säsong.

Historien avslöjar gång på gång att Modo gör bättre matcher mot bättre motstånd och ofta rent jävulskt usla matcher mot sämre motstånd.

Talade med en herre i fredags efter mötet mot leksand och han vittande om en ständig lättja bland många spelare i föreningen år efter år. Modo är nog utan konkurrens det enda laget i AS som behandlar sina spelare som riktiga proffs, allt från faciliteter till boende och sådant,det är iofs bra på sitt sätt men när man behandlar spelare som inte är proffs för just proffs så verkar det vara så att många svävar iväg och har väldigt svårt med inställningen eftersom dom anser sig vara bättre än vad dom kanske är.

Man får ju tro och tycka vad man vill men matchen igår är ett riktigt bottennapp inställningsmässigt
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Tarasov: Jag gisar att Enström bara skulle vilja skrika ut "VAD KASSA NI ÄR" till sina medspelare ibland. Enström hade varit mer dominant i SHL med bättre lagkamrater.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Robin Ztorken L: ett par av de andra klarar inte kraven systemet ställer på dem. Har svårt att se att de skulle vara Enströms fel.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Hakning-Henrik: ...och ändå är det så bedrövligt.
Trodde nog att det var större skillnad mellan NHL o hockeyallsvenskan.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
dempa: Han blir ju rundad som att det var spelare från olika divisioner. Det är ju det som tvingar Enström att känna att han måste släppa sin position och gör TAIF spelaren fri.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Robin Ztorken L: det gör han i 25-30 minuter varje match.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Tarasov:

Många snackar som vanligt om att spelarna inte vill och inte tar i detta är att göra analysen för enkel. Man sopar inget lag av banan i denna serie.

Själv är jag mest tveksam till hur ledarna lagt upp gameplan idag. Det är ingen nyhet att vi haft svårt för att då till spelet mot tingsryd i år. Att dom inte gör annat än att försvara, dumpar ner och går hårt på kontring är ingen nyhet och det passar oss dåligt.

När det inte funkat tidigare att spela och åka sönder dom varför skulle det funka nu?

Skulle hellre sett att man startade mer defensivt och riskminimerade från start. Ge dom inget att gå på, tråka ut dom på samma sätt dom försöker med oss. Ha tålamod och lita på den fart och skills vi har i laget och gå när tillfälle ges. Får vi 1-0 vinner vi 9 av 10 då taif måste fram och öppnar sig mer. Nu trodde vi att vi skulle spela ut dom och när inte allt sitter till 100% spelar vi dom rakt i händerna och går i fällan. Varför spela på ett sätt där motståndarna får max effekt av sitt spelsätt (och vi vet hur dom spelar) Varför inte testa ett annat upplägg med tanke på att tidigare matcher har vi haft lika svårt att spela och åka sönder dem.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
hk: Det märkliga är att vi har en kugge med 11 säsonger i NHL och ändå ser det ut som det gör.
Han borde väl kunna styra upp ett vilset backspel???
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
wolper: Inte för oss heller, asså usch detta är så pinsamt. Jag förlorar hellre med 0-4 än att slarva bort den på det här viset.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Det går inte bra för leksand nu. 0-4 mot södertälje.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Gavelo: Ja idag hade dom kunnat göra 3 mål till med...så onödigt. Bara skrattretande. Jaja blir att dra sig undan från hockeyn ett tag då tills dom har vunnit igen, klarar ej av när dom förlorar så här.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Steken84: släpper in 5 mål på 17 skott.. inget vidare. aja bara ta nya tag!
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Steken84:
Fast det är ingen felanalys med tanke på de 10 senaste matcherna. Tror knappast han är nöjd med kvällens defensiv
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Hakning-Henrik: Finns inga ursäkter, Modo har ett så pass mycket bättre material att man ska ta Tingsryd, ska man skylla på något så bör man rannsaka sig själv och skylla på sin egen taskiga inställning kan jag tycka.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Steken84: 17 skott. Lundin hade en usel dag. Det köper jag, han har inte många.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
modomille: Pinsamt dåligt av Johnson där, hur kan han låta honom bara åka in sådär?
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
MODO Hockey - Tingsryds AIF 4-5
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Släpper in 5 mål mot Tingsryd hemma!
Hellkvist var nöjd med defensiven på senare tid????
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
NuMo: sant. Såg tredje och tyclte mig se smartare spel i närkamper mm av modo där taif var uppe på läktaren gånger flera och hängde kvar med klubban runt midjan på modo så att klubban böjdes 90 grader utan att någon reagerade.

Sedan fick de in en puck på mål i gröten och lyclas sätta den...
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
NuMo: håller med! Hade de varit påslagna hela matchen hade de vunnit. Dålig match och dålig domarinsats. Skulle haft mer med oss. Tragiskt tråkigt att modo inte är påslagna så många matcher. Trodde en stund att de skulle rädda upp det men det sket sig ju. Efter spearingen tappa de fan tempo. Men defensiven är ju som den är vissa matcher ståt och tittar puck bara
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Nieminen: Man hade matchen i egna händer och tappade den, man hade lätt kunnat göra ett till mål efter dom gjorde 4-4 men man försökte knappt.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
NuMo:

Målskytt han som troligen skulle fått gå och duscha. Det gör att förlusten smakar ännu mer skit.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
modomille:
ja här skänkte man bort 3p.... svagt. Man fick en chans att kunna knappa in på 3 platsen, men tog den ej.
Kommentera

Sv: MoDo - Tingsryd
Gavelo: En bit kvar innan vi är ett topplag... men är la vettigare än i fjol..
Kommentera

1930308 · »