1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479937 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2035440

Sv: Modo - Västerås 2020-02-14
Gavelo: Kan vi inte fortsätta ha en saklig diskussion istället för att ta till sånt där? Jag hoppas inte alls på att ni betalar hans lön, jag kunde inte bry mig mindre faktiskt. Jag unnar bägge klubbar framgång och det vore så jäkla kul om både Löven och Modo spelar i SHL nästa säsong.

Jag tycker bara inte det är rimligt att tro att Modo får Nässén gratis. Hade ni sluppit betala hans lön så hade ni lånat in honom tidigare, då hans bristande speltid i Växjö varit hela säsongen.

Istället väntar Glader till deadline för att dra ner kostnaderna. Han är smart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Västerås 2020-02-14
goleafs: Du sitter ju bara och hittar på?!
Varför skulle Glader lånat in honom tidigare?
Man lånar inte in spelare om man absolut inte har ett behov och det är väl först nu sista 5-6 matcherna som försvaret börjat se tröttkört ut, mest troligen började man kolla efter spelare som kan passa in Björns tänk, man plockar ju inte vara en spelare utan denne måste ju kunna tillföra. Ta tex Adam som Modo lånade in från Saik, han platsade ju inte ens i modos trupp och fick åka hem efter 3 matcher.
Dessutom bör man inte bränna alla lån utan vara kylig, tänk om Tambellini och Karlqvist gått sönder nu på slutet, då hade nog Glader fått skippa Nässén och tittat efter en forward ist. Därför har Glader varit kylig och väntat.

Glader har nog undersökt Nässen och diskuterat med deras styrelse sen en tid tillbaka, därför allt gick så fort när det väl blev offentligt.

Sen är det inte VI som fått något, speciellt inte gratis, det är Växjö som fått något och inte heller det gratis.
Vi hade ett behov och Växjö hade ett behov, Modo kan inte ha fler lönekostnader eftersom dom skadade spelarna fortfarande tillhör Modo, men kan erbjuda utveckling av en annan förenings spelare. Växjö har redan honom på lönelistan men vill inte sälja honom och man kan inte ge honom speltid så då förefaller det sig ganska naturligt att vända sig till en klubb som kan erbjuda honom det som han behöver och som Växjö behöver, Modo erbjuder speltid och utveckling åt Växjö ist för att han ska sitta på bänken.

Lånar man däremot spelare till en liga konkurrent liga så följer ofta lönekostnaden med men även där kan detta förhandlas bort.

Om du tänker efter lite så kanske du förstår, eller skulle du kunna påstå att Pantern som hade världens sämsta ekonomi tog alla lönekostnader för alla det lån dom gjorde sista åren, dom hade väl nästan 1,5 trupp med alla lån?!
Kommentera