1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478984 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2051690

Sv: Silly season - 2020
Tarasov:

Alltså skulle bartosak och Norlinder få för sig att stanna skulle jag mycket lättare acceptera trappen vi haft, tror fan jag tar bytet rakt av.

Visst Tambellini var seriens bästa forward med marginal och är sjukt glad att jag fick se modo göra en sådan succé värvning. Men trots allt är det enklare att ersätta en 79p spelare samt spelaren med bäst poängsnitt när man bygger ett helt lag. Vi behöver ingen ny jj eller Tambellini i truppen för att bli starka nästa år och utmana. Det vi behöver är en grym målvakt (bartosak), ett välbalanserat försvar samt sprida ut produktionen på alla kedjor.

Jag hoppas vi blir ett lag där det räcker att vi gör tre mål för att ta segern, inte som i år där vi behövde 5-6 mål för att man skulle känna sig säker.

Se på löven de klarade sig fint utan poängliga vinnare eller spelare i toppen av poängligan. Kan vi få till tre enheter som kan bidra offensivt och avlasta varandra tror jag det räcker långt. Framförallt ska alla enheter kunna avgöra matcher, i år var en nackdel att de övriga främst producerade och bidrog när förstakedjan var het och dominerade, när första kedjan var blek var så var det sällan övriga kedjor blev fram och ledde laget. Nästa säsong hoppas jag mer på tre jämna kedjor som alla krigar om att få mest istid i avgörande situationer, tror detta gör oss till ett stabilare lag som kommer utmana i toppen.

Kan till och med gå så långt som att ifall vi får ha kvar bartosak känns det riktigt positivt trots alla tapp.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Norlinder är en utdöende sort av ishockeyspelare från Ångermanland som till temperament och personlighet påminner mer om bröderna Sedin och Victor Hedman än de andra i hans generation. Tyvärr finns det så många andra faktorer än hans egna åsikter som påverkar vart han ska ta vägen. Det är inte helt säkert att han lämnar men realistiskt så ja, man får nog inte hoppas på för mycket.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Sanny skrev detta i sin krönika igår. Jag hade helt andra summor i inlägget jag postade igår. Någon som vet exakt vad det ligger på?

Numera får de Hockeyallsvenska klubbarna uppskattningsvis 300 000- 600 000 kr per spelare som lämnar för SHL oavsett om de har kontrakt eller ej.

Så för de 6 klara (7 med norlinder) så kan det med summorna sanny anger bli mellan. 2.1m till 4.2m in till klubben. Fint tillskott till kassan iaf speciellt om man kan lägga det mesta på truppen. Bättre i detta fall att tappa spelare till shl än som löven att tappa weigel till aik.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Norlinder sitter nog lite i klorna hos Montreal, men är han lite av en tuff norrländsk surjävel och MoDo ger honom SHL-pröjs, så kanske, kanske.
Låst ämne