1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2052121

Sv: Silly season - 2020
Trilske:

"Jag är noga med att poängtera att jag inte vill lämna Modo utan att Modo får en ekonomisk ersättning."

Då säger vi att vi tar leksandsfallskärm, det är ju pengar dom klarade sig utan detta år, detta är minimum kravet på kompensation. Sedan kan hellkvist dra åt helvete och åka ut med leksand nästa år.

Varför i helvete skriver man ett treårskontrakt om man ändå inte orkar ladda om ifall det inte blev som det var tänkt.

Nej Hellkvist tränar inte Modo nästa år, det är jag helt övertygad om nu. Han har gjort sig omöjlig för en fortsättning i klubben. Vem fan vill se honom kvar nu om ens lite av detta stämmer, hur ska spelarna som är kvar i klubben kunna ha någon respekt för honom längre?

Att spelare som har SHL klausul drar till SHL eller spelare utan kontrakt drar till SHL kan jag köpa, men när en tränare som man har enorm respekt för gör på detta sätt är det skandal. Vilken jävla sits han sätter oss i, att börja leta tränare i detta läge och så sent som i April är inget annat än en kniv i hjärtat på oss modoiter från Björn.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: En stor del av Hockey Sverige håller andan nu och följer vad som händer med Modo. Håller med dig om att ni ska ta Leksands fallskärm på 6 miljoner som ett minimumkrav på kompensation. Jag har också en fråga; Vill Modo spela i SHL eller kan ni tänka er att undersöka möjligheten av att starta en egen liga ?
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter:

Nån måste ju förklara det här mera (Widebro) för 3 timmar sedan skulle Hellkvist träna Modo nästa säsong men nu kan han tydligen lämna enligt honom själv.
Ligger en hund begraven
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Att bete sig såhär i media är förstås helt oacceptabelt. Vad skickar det för signaler till fans, sponsorer och framförallt, potentiella värvningar? Känner någonstans att den magkänsla jag länge haft kring hans attityd kanske var korrekt trots allt.

Samtidigt borde detta vara en varningsklocka även för andra klubbar. Jag är inte säker på att jag som ledare bottenlag skulle vilja ha en tränare som gråter ut i media och säger att han vill lämna vid första bästa motgång.

Men detta är likväl svårt att smälta. Jag menar, hade han gått till Skellefteå och MoDo i ett officiellt uttalande hade sagt att "Björn var ärlig och sa att han saknade energi för att jobba vidare med en helt ny trupp. Nu har vi hittat en lösning som är bra för båda parter och som kommer innebära ett stort tillskott till spelarbudgeten" eller något så hade folk såklart fortfarande blivit besvikna, men man hade ändå kunnat förstå det.

Men detta... Det är ju 5-åringsnivå. Herregud vad pinsamt för Björn. Tror i ärlighetens namn att som sagt att han kommer få äta upp detta, det ser inte bra ut, framförallt inte med tanke på hur MoDo har blivit behandlade i övrigt.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Glader står och säger att Hellqvist tränar oss nästa säsong. Och några timmar senare så kommer denna intervju och intresse från Leksand ut. Kan det vara så det har skurit sig mellan dom 2?
Glaset måste ju känna till det här intresset för Hellqvist. Och när Björn tom står och säger han har tömt sig och behöver en ny utmaning borde ju Glader känna till det med eller hur är kommunikationen mellan dom ens? Nä vill Björn lämna är det bara släppa honom är ju ingen mening att ha en tränare som inte brinner för att träna läget. Men det är ju lite Olofsson över detta varför i hela friden skriver man på ett nytt 3 års kontrakt så fort då? Då är det ju bättre säga på engång att man vill avvakta och se vad som dyker upp.

Nä bara bryta ihop och komma igen.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Det är bara inse att Björn är borta. Så vem vill vi ska träna Modo nästa år? Är Styf intresserad? Vill vi ha han som huvudtränare?
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Kan det har hänt något i upptakten av nästa års lagbygge som gör att han surnat till? Dvs att Modo svikit något löfte till honom angående lagbygget som gör att han skulle få sämre förutsättningar att prestera nästa år. Om han då härsknar till över ett sviket löfte så kan jag förstå att han skiter i det hela och det kommer fram såhär illa. Han verkar inte annars som en person som lättvindigt släpper sitt ansvar och nästan låter påskina att MODO-tiden var en plåga. Klart att Glader säger att BH är tränare även nästa år för att trissa upp saker med Leksand.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Jag kan till och med köpa att han vill lämna för Leksand och bli utköpt. Men då tar man väl inte upp det i media?
Det känns som att Glader vägrat, och då tar Björn den här vägen "ut".

Hade allt skett bakom kulisserna så är det väl som det är. Men när man nyttjar media för att få till affären känns det lite surt.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Han kommer med all sannolikhet att lämna efter det uttalandet iallafall.
Snälla värva Freddan från oss..
Låst ämne