1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480792 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2060887

Sv: Silly season - 2020
AddMan: Ja det DNA:t tillhör oss människor vars hjärna har blivit uppköpta av (använder Icing Oves fina uttryck) "slemmiga slipsnissar" från NHL som med pengar och makt, styr hela hockeyvärlden. Når du inte NHL är du en Looser, vi utbildar spelare med hjärta, svett och tårar från ung ålder. Sen lägger NHL beslag på dom med i mina ögon kaffepengar sett till vilka pengar som flödar i hela NHL organisationen. De kallar det så fint för draft, men innerst inne äger dom dig utan att du ens fått bestämma själv. Med tiden har detta bara blivit en naturlig del av en hockeyspelares liv. Det finns en anledning att jag inte bryr mig ett skit knappt om hur det går borta i NHL. Ett jippo där bara pengar räknas, spelare är en handlingsvara och det spelar ingen roll vad du gjort för klubben historiskt sett. Kolla bara på hur Lunkan blir behandlad nu i Rangers, han är en handelsvara och inget annat.

Sen sitter folk och trycker massa likes när man sågar SHL för att vara översittare utan själ och förståelse för hockeyn? När allt de gör bara är att försöka vara en lightversion av NHL? Nej hoppas denna pandemi tar död på hur systemet är uppbygt och kärleken och respekten till sin klubb får betyda nått igen.

Jörgen Jönsson kommer alltid vara en favoritspelare för mig som visar att hjärta(även om det inte var modersföreningen) är nått som kunde ta en långt. Varit med och varit en viktig kugge i OS och VM spel trots att man spelat i "fjuttiga" SHL. Ja sånna lirare är något för unga spelare att se upp till. Tack för mig, nu skall jag inte störa er mer. 🙂
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Sputnik: NHL må vara 100% business men det är ju alla andra ligor i Nordamerika också. Visst att hockeyspelaren i Nordamerika är en handelsvara men dom får ju också absurda summor för besväret. Det är säkert surt att riskera att bli trejdad till andra sidan kontinenten men läser du ditt eget anställningsavtal så står det säkert där att arbetsgivaren har möjlighet att omplacera dig på annan ort. Sen kanske det inte händer i praktiken så ofta men man blir ju heller inte trejdad var och varannan helg i nhl heller.

Jag tycker att NHL är kanon. 90-talets ”goons” är i mångt och mycket borta och kvar har du dom bästa spelarna i världen som bjuder på show varje kväll. Kontrasten till allsvenskan, där många spelare kanske har ett hyfsat skott men har absolut noll spelförståelse, är monumental. Sen angående Lundqvist, han har ju varit förstemålvakt i snart 15 säsonger? Tycker inte ett dugg synd om honom, tvärtom har han haft en smidigare nhl-sejour än dom allra flesta.

Man kan ju inte såga SHL för att spelarna vill spela på så hör nivå som möjligt men jag tycker man kan såga dom för att dom försöker göra Allsvenskan till en farmarliga. Snacka med spelare/ledare som står under kontrakt, spelarlån i förbannelse (fram till förra säsongen) osv. I teorin kan Färjestad eller Frölunda åka ur SHL men i praktiken är det omöjligt. Dom har skapat en buffertzon med fattiga klubbar som rör sig uppåt och nedåt i seriesystemet och kan därför bli rikare och rikare. Fram till förra säsongen kunde dom ju dessutom se till att rena bonnklubbar som Pantern och Västervik kunde ställa upp med avsevärt bättre spelare än vad dom hade råd med genom att låna ut spelare från SHL och det tiltar ju också maktbalansen till nackdel för dom lite rikare klubbarna i allsvenskan som står på tur att ta klivet upp. Dom där svenska idolerna som stannar kvar med sin moderförening och blir legendarer, deras tid är förbi. Om man, som Jörgen Jönsson, spelar för ett av lagen som har möjlighet att betala kraftigt högre löner än andra lag i ligan, då är det nog enklare att stanna kvar och vara ”trogen” sin klubb.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Sputnik: Hör vad du säger, men det blir lite bittert.
Tycker inte det har nånting med idrottares inställning och vilja att vinna på högsta nivå att göra!

Vill man leka idrott är det ok men vill man vinna så bör man klättra uppåt.

Tycker verkligen inte att spelare är losers för att de inte når nhl. Om du skulle fråga vad alla hockeyspelares dröm är så får du nog samma svar.

Sen är glappet i svensk hockey en helt annan fråga och något som måste ändras. Tyvärr verkar pandemin utökat glappet istället.

Sen är det ok att tycka olika i frågor
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Sputnik: Nja, Jörgen Jönsson var inte viktig i det OS vi vann 2006. Snarare med för att B-Å var kapten och för att spela fyra mot fem. 1994 vann vi förvisso, men inte på den högsta nivån. Poängen är att Jönsson aldrig varit på den nivån att han kunnat vara ledande i NHL eller i ett OS med de bästa.

Men, jag förstår din poäng även om jag verkligen inte håller med. För mig idrotter man för att vinna. För att överträffa sig själv i den mest utmanande miljön man kan nå. Att nöja sig med en nivå lägre för att kunna glida runt utan att söka den riktiga utmaningen är för mig inte en riktig idrottare.

Givetvis får man ha respekt för att man som idrottare inte klarar av det mentalt, familjemässigt osv, men utgångspunkten för mig är att man verkligen försöker.
Låst ämne