1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483010 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2061110

Sv: Silly season - 2020
Sputnik: NHL må vara 100% business men det är ju alla andra ligor i Nordamerika också. Visst att hockeyspelaren i Nordamerika är en handelsvara men dom får ju också absurda summor för besväret. Det är säkert surt att riskera att bli trejdad till andra sidan kontinenten men läser du ditt eget anställningsavtal så står det säkert där att arbetsgivaren har möjlighet att omplacera dig på annan ort. Sen kanske det inte händer i praktiken så ofta men man blir ju heller inte trejdad var och varannan helg i nhl heller.

Jag tycker att NHL är kanon. 90-talets ”goons” är i mångt och mycket borta och kvar har du dom bästa spelarna i världen som bjuder på show varje kväll. Kontrasten till allsvenskan, där många spelare kanske har ett hyfsat skott men har absolut noll spelförståelse, är monumental. Sen angående Lundqvist, han har ju varit förstemålvakt i snart 15 säsonger? Tycker inte ett dugg synd om honom, tvärtom har han haft en smidigare nhl-sejour än dom allra flesta.

Man kan ju inte såga SHL för att spelarna vill spela på så hör nivå som möjligt men jag tycker man kan såga dom för att dom försöker göra Allsvenskan till en farmarliga. Snacka med spelare/ledare som står under kontrakt, spelarlån i förbannelse (fram till förra säsongen) osv. I teorin kan Färjestad eller Frölunda åka ur SHL men i praktiken är det omöjligt. Dom har skapat en buffertzon med fattiga klubbar som rör sig uppåt och nedåt i seriesystemet och kan därför bli rikare och rikare. Fram till förra säsongen kunde dom ju dessutom se till att rena bonnklubbar som Pantern och Västervik kunde ställa upp med avsevärt bättre spelare än vad dom hade råd med genom att låna ut spelare från SHL och det tiltar ju också maktbalansen till nackdel för dom lite rikare klubbarna i allsvenskan som står på tur att ta klivet upp. Dom där svenska idolerna som stannar kvar med sin moderförening och blir legendarer, deras tid är förbi. Om man, som Jörgen Jönsson, spelar för ett av lagen som har möjlighet att betala kraftigt högre löner än andra lag i ligan, då är det nog enklare att stanna kvar och vara ”trogen” sin klubb.
Låst ämne