1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481520 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2090665

Sv: Almtuna - Modo 2020-10-20
Gavelo:

"Jag är väldigt skeptisk till Villes sätt att blanda om i truppen inför varje match, jag tror att osäkerheten inte gynnar spelare som försöker komma i form."

Svänger snabbt. Samtidigt blev Hellkvist hyllad här när han roterade på liknande sätt, en spelare på läktaren för att sedan komma in och spela i en andrakedja osv. Då hette det att han gjorde rätt som markerade samt att han visade att vara på läktaren inte betydde att man starta i fjärde och behövde arbeta sig uppåt därifrån.

Själv tycker jag dessa rotationer är bra, man ska känna att om man inte presterar så är det någon annan som tar ens plats, och när man väl får chansen får man en rejäl chans och kan få komma in högt i laget.

Kan köpa att man bänkar Olhaver som varit direkt dålig i de flesta matcher samt LP som fortsätter sitt svåra spel och ger bort puck i farliga lägen. Heppo har ju också blivit bänkad under matcher när han slarvat, men inte startat utanför laget, vilket är rätt då han trots allt skapar chanser i varje match, det kan man inte säga om LP.

Utlåningen av Åhström har gjort gott, tycker han är en mer komplett spelare än LP nu och rankas med all rätt högre än honom. LP:s problem är ju avvägningarna, han ska alltid hitta snygga pass och vara så konstruktiv, jobbar han med detta och spelar enkelt och utmanar med fart samt undviker chanspassningarna så kommer han bli riktigt bra, typiskt exempel när han tappar puck när ju när han driver upp den och har läge att utmana med fart men drar ner lite på tempot och försöker en svår backhand bakom ryggen till en medspelare och motståndarna bryter. Jobbar han bort detta och fokuserar på att vara noggrann samt utmana med fart och teknik kommer han växa.

Svenningsson förstår jag inte heller bänkningen av, tycker han inte varit sämre än andra spelare, och hans skott behöver vi alltid i matcherna.

Det är väl bänkningen av Svenningsson samt Öhman nu som jag tycker varit lite konstig, i övrigt gillar jag att Ville roterar i uppställningarna när spelare inte presterar som förväntat.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Almtuna - Modo 2020-10-20
Rytter: Som sagt så anser jag att det är skillnad att bänka en spelare som uppenbart inte ger 100% en bit i på seriespelet men att bänka spelare i inledningen för att sedan ge denne 4:e kedjespelare en match i 1:a för att sedan bli bänkad igen känns mest bara konstigt.

Att man bänkar och ”markerar” kan vara på konkurrensmässiga skäl och då är det helt ok, men att bli utkonkurrerade ur truppen för att sedan bli antagen igen i 1:a och spela en match för att sen bli utkonkurrerad igen skapar bara osäkerhet och kommer inte skapa någon stabilitet och arbetsro bland spelarna såhär tidigt på säsongen.

Dock Jag gillar verkligen att man ger juniorerna chansen när dom varit så bra.

Tycker både LP och Åström tillför fart i spelet, lite annorlunda i sitt sätt att spela och båda gör lite oväntade saker så det känns synd att båda är lite utanför truppen.

För mig får man gärna bänka Aagard,Olhaver och Heppo eftersom jag inte tycker det 2 förstnämnda ens har dom färdigheter som krävs riktigt än.
Heppo har såklart skyhöga förväntningar på sig och i PP är han normalt riktigt bra men spelar tyvärr med för små marginaler som skapar kontringar åt andra hållet.

Sveningsson är väl våran största forwardstalang och förtjänar ingen bänk mer än det flesta andra.

Vore lite kul att sätta ihop en juniorkedja och se vad som skulle kunna åstadkomma
Låst ämne

Sv: Almtuna - Modo 2020-10-20
Rytter: Jag håller inte med. Möjligtvis blev LP behandlad på det viset, men överlag tyckte jag snarast att han var för fyrkantig med sina favoriter. Hedberg kunde vara helt horribel utan att hamna på bänken.

När han väl bänkade tilltänkta toppspelare kändes det dock oftast som planen var mer långsiktig, i stil med "Nu får du nöta skott i två veckor i lugn och ro, så får du chansen i powerplay sen".

Jag känner inte alls igen det här med att stoppa in juniorer i förstakedjan, bara för att bänka dem igen, som någon sorts bisarr markering.
Låst ämne