1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481418 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2101325

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
hockey_21: Jag tycker vi måste sluta med undanflykterna. MoDoiter är experter på att hitta på bortförklaringar till varför det går kasst. Hellkvist svek oss, domarna dömde fel, vi hade otur med skador, vi tappade hela truppen etc.

Sanningen är att det vi har fått uppleva är verkligheten för nästan alla satsande allsvenska lag. Oskarshamn tappade i princip hela truppen och åsnebrottaren, men gick ändå upp året efter.

Det är ju någonting uppenbart fel med attityden, vilket Björn var tidig med att påpeka. Som sagt, vissa här tyckte rent ut sagt att det var bra att vi åkte ur SHL, så att grannens grabb kunde få lira och att vi kunde bygga nytt i lugn och ro ungefär.

Dags att inse fakta. Vi har en bra arena, fantastiska supportrar, mängder av både nuvarande och forna NHL-stjärnor som kan agera poster boys. Bra track record med Tambellini, Rosdahl, Olofsson etc. I Covid-tider då det blir svårare och svårare för spelarna att hitta jobb borde MoDo vara en riktigt attraktiv arbetsgivare, och de som spelar i MoDo borde kämpa hårt för att få behålla sina jobb...

Så, dags att sluta skylla ifrån sig. Vi bör ligga topp-3 åtminstone. Nu får de se till att fixa detta med hårt arbete.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Bad_Brett: Dock är det ”grannens grabbar” som skapat hypen och ryktet Modo har i hockeyvärlden.
Europas mest kända klubb, och inte fan beror det på några mediokra Albin Lundin-värvningar iaf.
Tycker man gör rätt som har lite extra tålamod med våra egna talanger.
I övrigt håller jag med dig på varje punkt.
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Bad_Brett: Att ha en bra sportchef är absolut viktigast. Oskarshamn hade ju Per Kenttää, som i princip är en garanti för framgång. Med PK vid rodret är det snabba ryck, han är en handlingskraftig man med huvudet på skaft som fixade upp OIK snabbt till SHL. Nu sitter han med större börs och egentligen mycket större och bättre förutsättningar uppe i Umeå.

Högst troligt hade han tagit upp Löven förra året, bara corona kunde och kan stoppa honom detta år. Tror inte Timrå rår på Löven, det är ett stort spöke. Nä, hans track reckord är tämligen imponerande, vilket han har visat sedan det började i Asplöven.

Nu vet jag inte vem vi skulle kunnat tagit in som SC istället för Glader. Dock är ju sannolikheten för att vi snabbare kunnat nå framgång om vi tagit in en erkänt rutinerad och meriterad sportchef. Glader gör nog så gott han kan, för han har ju sin erfarenhet inom damhockey. Herrhockey kontra damhockey är mils-vid skillnad i mediautrymme ,ekonomi och konkurrensen på spelarmarknaden.

Efter att vi nu går in på den femte säsongen i HA börjar tålamodet få sig en törn. Frågan är ju hur länge sponsorer och supportrar orkar stötta. Vi vill ju gärna se framgång i en relativ närtid. Bortsett från förra säsongen har det inte fått jublats så mycket hittills. Men vi får som sagt vänta och se. Nu är det upp till bevis för Glader att pricka rätt med värvningarna härnäst. Då kan detta förhoppningsvis bli bra i slutändan.
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Bad_Brett:
Wrods bro!!!😚😚
Låst ämne