1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2115616

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Gavelo:

Du får nog läsa på lite eller sansa sig tills du sett honom spela och fått visa upp sig.

Har han inte klarat att leverera i AHL? Första gången han provade så gjorde han 7p på 7m, är inte det att leverera. Andra gången var lite sämre med 2p på 8m men det ger ändå ett snitt på 0.6PPG, dock med väldigt litet underlag.

Du vet att Tambellini hade 0.46 PPG och Dahlen t.ex. 0.59 PPG (dock över betydligt fler matcher). Nu tror jag inte han är i närheten av dem, men det jag vänder mig mot är ditt påstående att han inte klarat att leverera i AHL.

Visst han är liten, men spelare från nordamerika som är små brukar ha hårdheten då spelet där är på liten rink och mer fysiskt, så har han klarat sig där ser jag goda chanser att han klarar HA också på stor is. Tips kolla bilder på hans instagram, han ser rätt bra tränad ut, så han är nog ganska hård i kroppen för att vara så liten, bara han har balansen och fart i benen kommer han klara sig bra.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Rytter: Jag har läst på, möjligtvis kan jag sansa mig men helt oavsett så är jag inte direkt exalterad på förhand.

Killen kommer ju in som en stjärncenter, den som ska leda första kedjan och lyfta laget, är detta en sådan spelare?, som aldrig spelat på stor rink och inte en match denna säsong....
jag tycker det osar flopp lång väg men jag hoppas verkligen jag har fel för annars har vi problem.
Låst ämne

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Har har ni lite från Rockwood:

Ett SH mål efter en snygg dragning som lurade bort försvaret:
www.echl.com/en/video/2020/1/adam-rockwood-greenville-swamp-rabbits-T68sKvQT

En straff, dock 7år sedan så han var väl 17-18då, men kyligt och fint på straff i övertid:
www.youtube.com/watch?v=qpSs218BLAQ

Friläge förvaltat på ett snyggt sätt från 2018.
www.youtube.com/watch?v=lg_ZxybG9po

Finns inte så mycket klipp och highlights med honom.

Andra jämförelser. I BCHL gjorde Tamby 1.13 PPG och Rockwood ligger på 0.93 PPG, I ECHL har han producerat 0.71 PPG.

Det jag främst gillar är scoutrapporterna (dock ska vi ha i åtanke att dessa är från en lägre nivå). Han verkar vara en riktigt playmaker som hela tiden vill sätta upp andra och värderar assist högre än mål, sedan att han har arbersmoral och hjälper laget, han spelar t.ex BP. Verkar inte heller vara långsam:

"describe him as “explosive” at the time, saying, “Speed allows Rockwood to create separation from opposing defenders, then he uses great vision to distribute with incredibly crisp feeds off the rush, catching teammates on the tape in stride.”

Har haft lite otur han missade en del av säsong pga en sjukdom, sedan blev han avstängd från NCAA ett år pga deras transferregler när han bytte universitet.

Jag tror detta är en riktig playmaker men han har såklart storleken emot sig annars hade han troligen spelat bofast i AHL.

Men är ändå försiktigt positiv och ser gärna en sådan center som kan skapa offensiv och få en kedja att parkera i offensiv zon och flytta upp spelet.
Låst ämne

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Rytter: Ove Molin är 170cm...
Låst ämne