1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2116679

Sv: Silly season - 2020
Rytter:
Jag är lite orolig att vi slagit över åt andra hållet här. Låt oss säga att vi väljer mellan Tobias Åhström och Elias Ekström som nu lirar i Örebro. Då känns som att vi kommer välja Åhström per automatik även om kanske ser att Ekström har större potential nästa säsong. I princip är det redan så att det snackas om att Wallinder skall ”bjuda oss” på ett år till.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Tarasov:

Visst så är det. Det måste vara en balansgång och fingertoppskänsla bakom besluten. Vi ska ju inte behålla sämre spelare bara för att de finns i klubben och har anknytning.

Men om vi tar jeremias eller max som exempel. Vi vet vad de går för, de har stark koppling till klubben. Ser gärna att vi satsar på dessa i en tredje/fjärdekedja istället för att värva in en chansning till dessa formationer som t.ex Olhaver för nästa år.

Men ju högre upp i laget man kommer så ju mer måste man gå på kvalitet då dessa ska leda laget.

Jag har inga problem att behålla åhström men han ska max spela i en tredjekedja för tillfället och ska definitivt inte peta en bättre spelare utifrån om en plats i första/andra.

Men vi ska inte underskatta att ha spelare som känner för klubben och har varit med och kan få in de nya spelarna i laget, klubben och systemet. De spelare som kan bilda stomme och inte är tillräckligt bra för att ta kliv uppåt och nå nhl tycker jag man ska behålla så länge det går.

Tänk på vad sådana som knuts, Karlsson har betytt för leksand t.ex.

Skulle kunna gärna se att vi försöker locka tillbaka tidigare modoiter som Wernblom, OSL, KJ. Tror de skulle kunna ge en bra stomme över några år, sedan måste vi värva in den riktiga spetsen till detta.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Tarasov: Man siktar väl på hemvävt så långt det går och Åström är iaf enligt mig en spelare som besitter ofantligt bra speluppfattning, en av dom bättre i laget.
Men jag förstår din tanke.

Övrigt kan man konstatera att det nog var tur att inte Glader nappade på att låna in Theodore N från Frölunda att använda som 1-2 Center, det syns att han nog mest gjort sig ett namn på den produktion han stått för i juniorligan men när det bjuds på bättre motstånd så har han en hel del utveckling kvar.
En spelare för framtiden absolut men definitivt inte redo för en ledande roll i allsvenskan.
Låst ämne