1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482572 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2117936

Sv: Tingsryd - Modo 2020-12-29
Jag förstår inte Modos strategi alls. I flera år ignoreras vikten av en stabil stomme. En trygg stomme är det som behövs för att slussa in yngre spelare. I min värld bygger man ett lag runt rätt centertyper. Med rätt centertyp menar jag inte stjärnvärvningar eller utländska legoknektar, utan trygga rutinerade pjäser som har en hög lägstanivå och vana att sätta igång spelet (Fredrik Andersson är ett bra exempel). Att tvingas panikvärva för att fylla detta tomrum när haveriet är ett faktum är exakt det som gjort att Modo underpresterar år efter år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tingsryd - Modo 2020-12-29
Min känsla är ett plockepinn-lag där Glader värvat på namn istället för på roll. Det gäller ju att bygga ett LAG utifrån vilka roller spelarna är tänkta för. Var tydlig med spelaren vilken roll han kommer få. Resultatet är ju totalen hur alla spelare utför sina roller. Tänk att man ska behöva förklara detta...
Kommentera

Sv: Tingsryd - Modo 2020-12-29
digitalbath: Du menar samma Fredrik Andersson som med ren flyt klarade undvika negativt kval för ett par år sedan? Ja, vi kan värva mediokert, för det är enda sättet att säkerställa att man får behålla spelarna.

Eller kan man värva spelare med möjlighet att utvecklas, men då får man acceptera att de lämnar. Det är verkligheten för den här serien.
Kommentera